Заборавени репрезентативци

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување
1.Подобро Гешоски да игра него ли Чадиковски :)
2.Дени Милошевски изигра еден натпревар против Црна Гора и беше најслаб...

3.Неџипи беше супер во Работнички, откако отиде во Лирс не сум слушнал ништо за него, освен што негде прочитав дека е повреден :)

4.Некој го спомна Славковски, па зарем уште игра он фудбал? :) Дрво невидено... :)

5.Гледам спомнувате австралијанци, порториканци, швицарци со македонско потекло,па сакам да прашам дали некој од вас има видено како играат или сето тоа го базирате врз клубот каде што настапуваат?

1, Ни Чадиковски ниту пак Гешовски. Мислам дека ниту двајцата не ги бива за во национален тим. Подобро би било ке го трепам Мазнов отколку нив двајца.

2,Дејан Милошевски одигра 20 минути со Црна Гора така да не сме го виделе со Националниот тим а и башка тоа беше со Катанчо. Така да за интернационалец кој повекпати е прогласуван за најдобар играч во Полска и е капитен на својата екипа, мислам дека ке се најде место во тимот за него!

3, Веке еднаш кажав К*Р ПРЕКУ ГАКИ СИ ПОЗНАВА, така да мислам дека Неџипи не заборавил да игра, а и башка колку имам слушнато за половина национален тим толку имам слушнато и за него. Мислам дека би бил одличен во тимот, мислам дека тој е онаа алка на поврзување што ни фали.

4, Горан Славковски се врати во Интер мислам а таму како што проверив го нема во тимот и тоа ниту мегу младинците, така да мислам дека тој треба да се проверува во Младинците, нема место во Сениорите.

5. А за оние Австралијанци, порториканци, Шпанци и којти знам други не сме виделе со цела утакмица туку чат пат со некое клипче и кога зимаат некоја награда па ги пишува во медиумите, а сега во почесто време ги слушаме по шпекулациите за трансфери во некои големи клубови. така да мислам дека е доволно, зошто ако така гледаш освен оние единаесетмина кој се стандардни репрезентативци тие други не верувам ниту да си чул за нив да пишува а камоли пак да ги гледаш како играат.

Толески мислам дека треба да биди повикан...чоеко играше и даваше голови во Чешка!!! Сега немам информација како е со формата...

Толески мислам дека треба да биди повикан...чоеко играше и даваше голови во Чешка!!! Сега немам информација како е со формата...

Чат пат тресне некој гол!
Сега му завршува позајмицата не се секавам како се викаше клубот, и се врака во Спарта. Но уште сега има шпекулации за понуди од Бундес лигашите така да може да се случи оваа сезона да му биде последна таму.
Исто и тој би можел да се вклопи во националниот тим добро мислење.

Подобро Гешоски да игра него ли Чадиковски :) Дени Милошевски изигра еден натпревар против Црна Гора и беше најслаб...

Неџипи беше супер во Работнички, откако отиде во Лирс не сум слушнал ништо за него, освен што негде прочитав дека е повреден :)

Некој го спомна Славковски, па зарем уште игра он фудбал? :) Дрво невидено... :)

Гледам спомнувате австралијанци, порториканци, швицарци со македонско потекло,па сакам да прашам дали некој од вас има видено како играат или сето тоа го базирате врз клубот каде што настапуваат?

pa zato se prijatelskite be...a plus i interesot koj za niv go pokazuvaat golemite ekipi (citaj moj prethoden post) treba da kazuva neso za nivniot kvalitet...:vozbud:

Олаф и Суперстар ок е се тоа, но до сега најдоа мал милион такви играчи (Славковски на пример), го правеа дека е Ибрхимович или незнам кој и на крај излезе дека во младинците на Кадино има 100 пати подобри играчи од него... :) Друга работа е што не е воопшто тешко да се пронајдат вакви играчи, оди на ФМ 2009 и ги имаш сите со македонско потекло :) Работата е што некој од нив игра за Германија, Австралија, Швајцарија и не сакаат да ја променат таа одлука, а нашиве од ффм не мрдаат со прст, на нив важни им се 15 фудбалери без разлика дали играат во своите тимови или не...

Суперстар, Милошевски беше избран за најдобар играч во Литванија, а не во Полска :)

Гешоски го спомнав во споредба со Чадиковски, бидејќи и двајцата се дрва недоделкани...

Олаф и Суперстар ок е се тоа, но до сега најдоа мал милион такви играчи (Славковски на пример), го правеа дека е Ибрхимович или незнам кој и на крај излезе дека во младинците на Кадино има 100 пати подобри играчи од него... :) Друга работа е што не е воопшто тешко да се пронајдат вакви играчи, оди на ФМ 2009 и ги имаш сите со македонско потекло :) Работата е што некој од нив игра за Германија, Австралија, Швајцарија и не сакаат да ја променат таа одлука, а нашиве од ффм не мрдаат со прст, на нив важни им се 15 фудбалери без разлика дали играат во своите тимови или не...

Суперстар, Милошевски беше избран за најдобар играч во Литванија, а не во Полска :)

Гешоски го спомнав во споредба со Чадиковски, бидејќи и двајцата се дрва недоделкани...

se slozuvam!
ama nie i nemame kojznaj kolkav golem izbor na kvalitetni igraci na koi mozi da smetame, pa zatoa mora i da se baraat...to e poentata na temava...da vidime so so se raspolagame i kako mozi da se iskoristi...belki ke mozime da vlijaeme vrz jonuz ili noviot makj selektor do 21 godina
to deka ne mrdaat se slozuvam celosno...ama za onie koi gi napisav znam deka sakaat da igraat za mak, mladi se 17-18 godini, imaat megunarodno klupsko iskustvo i sakaat da igraat za makedonija, samo treba nekoj da gi vikni na prijatelska barem (osobeno kantaroski, stamboldziev i kacaliknic)
za ismaili znam deka se interesira celsi i man city...
eve najdov use eden igrac, nikolce petkoski napagac i igra za malme, 18 godini...

off topic: igras FM 2009?:helou:

se slozuvam!
ama nie i nemame kojznaj kolkav golem izbor na kvalitetni igraci na koi mozi da smetame, pa zatoa mora i da se baraat...to e poentata na temava...da vidime so so se raspolagame i kako mozi da se iskoristi...belki ke mozime da vlijaeme vrz jonuz ili noviot makj selektor do 21 godina
to deka ne mrdaat se slozuvam celosno...ama za onie koi gi napisav znam deka sakaat da igraat za mak, mladi se 17-18 godini, imaat megunarodno klupsko iskustvo i sakaat da igraat za makedonija, samo treba nekoj da gi vikni na prijatelska barem (osobeno kantaroski, stamboldziev i kacaliknic)
za ismaili znam deka se interesira celsi i man city...
eve najdov use eden igrac, nikolce petkoski napagac i igra za malme, 18 godini...

off topic: igras FM 2009?:helou:

Ќе отидеме многу далеку и на оваа тема ако почнеме за ФМ да зборуваме хаха :) Играм... :)

Така е, треба некој да направи потегне иницијатива, да ги повика барем на пријателски натпревари, а Катанец играше со истите 18 играчи и во квалификации и на пријателски... На хрватите пола репрезентација им е составена од Хрвати кои се родени во Германија, Австралија итн, а кај нас никој не се интересира да погледне надвор од границите на Македонија, ма да не гледаат и кај нас има многу добри млади фудбалери :)

Ќе отидеме многу далеку и на оваа тема ако почнеме за ФМ да зборуваме хаха :) Играм... :)

Така е, треба некој да направи потегне иницијатива, да ги повика барем на пријателски натпревари, а Катанец играше со истите 18 играчи и во квалификации и на пријателски... На хрватите пола репрезентација им е составена од Хрвати кои се родени во Германија, Австралија итн, а кај нас никој не се интересира да погледне надвор од границите на Македонија, ма да не гледаат и кај нас има многу добри млади фудбалери :)

taka e! ke pobaram vo igri i zabava dali ima tema za FM pa tamu da se prefrlime :helou:
a za ova prasanje eve ti use eden primer...sedlo e veke 34 mozi i poveke...ni treba nov lider vo odbrana...odma mi teknuvaat 2 jca ama tie nemaat drzavjanstvo...ognjanovski i mustafi (igra za kadetite na germanija)...ako ffm i hari napravi napor i proba, mozebi ke uspee da go privlece mustafi (mislam deka taka se vikase, a plus sea e pred transfer od 2,3 milioni evra za vo everton).
ako mu se dostavi povik za seniorskiot tim i to da recime protiv skotska na gosti (taman ima vreme za da dobie drzavjanstvo), deteto mozi i ke prifati...

taka e! ke pobaram vo igri i zabava dali ima tema za FM pa tamu da se prefrlime :helou:
a za ova prasanje eve ti use eden primer...sedlo e veke 34 mozi i poveke...ni treba nov lider vo odbrana...odma mi teknuvaat 2 jca ama tie nemaat drzavjanstvo...ognjanovski i mustafi (igra za kadetite na germanija)...ako ffm i hari napravi napor i proba, mozebi ke uspee da go privlece mustafi (mislam deka taka se vikase, a plus sea e pred transfer od 2,3 milioni evra za vo everton).
ako mu se dostavi povik za seniorskiot tim i to da recime protiv skotska na gosti (taman ima vreme za da dobie drzavjanstvo), deteto mozi i ke prifati...

За Седло во право си, веќе има 3-4 катастрофални грешки за 3 натпревари и што е многу-многу е! Е сега Огњановски има 29 години, а јас сум за што помлади играчи во репрезентација (мое мислење) :)

Мустафи игра за репрезентацијата на Германија до 19 години и колку што разбрав не бил заинтересиран да игра за Македонија...

За Седло во право си, веќе има 3-4 катастрофални грешки за 3 натпревари и што е многу-многу е! Е сега Огњановски има 29 години, а јас сум за што помлади играчи во репрезентација (мое мислење) :)

Мустафи игра за репрезентацијата на Германија до 19 години и колку што разбрав не бил заинтересиран да игра за Македонија...

ako e 29 godini...ni treba takov
a so soodveten priustap mozebi, velam mozebi, ke go ubedat mustafi da igra za makedonija

Славковски го праве играч и тоа не било кој туку Манчини кој и го стави како најмлад играч за Интер во историјата на клубот, А тој не верувам да чита Мак. Спорт така да мислам дека не баш во ред тоа што го збориш. Друго за него!
Него го уништија само лошите менаџери кој го гледаа како некој предмет од кој може да се извлече пари а не како играч, и понатаму тој само се префрлуваше од земја во земја на проби а за тоа време не одигра една утакмица така да јас мислам во ова дете постои и квалитет и талент само што се најде некој тоа малку да го уназади.

За Дејан Милошевски си во право ја утнав за малку:kesa:. Но пак ке повторам таков играч не смее да се отфрли.

Значи погрешно сум те сватил така да и двајцата се сложуваме со тоа!

Славковски го праве играч и тоа не било кој туку Манчини кој и го стави како најмлад играч за Интер во историјата на клубот, А тој не верувам да чита Мак. Спорт така да мислам дека не баш во ред тоа што го збориш. Друго за него!
Него го уништија само лошите менаџери кој го гледаа како некој предмет од кој може да се извлече пари а не како играч, и понатаму тој само се префрлуваше од земја во земја на проби а за тоа време не одигра една утакмица така да јас мислам во ова дете постои и квалитет и талент само што се најде некој тоа малку да го уназади.

За Дејан Милошевски си во право ја утнав за малку:kesa:. Но пак ке повторам таков играч не смее да се отфрли.

ZAMISLI KE VRNI VECER!!!
PA JA CELOSNO SE SLAGAM SO TEBE BRATCE :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Славковски одигра неколку натпревари во младинска репрезентација и беше... :kesa: Дека го уништија менаџерите точно е, но исто така точно е и дека цела наша држава ја дриблаше со стилот играм-не играм за Македонија, а сигурно се сеќаваш каков пречек и чест му приредивме тука, а тој ни врати со е*ење во здрав мозок... Нормално е кога некој ќе се излакоми по парите на крај и да го изеде подебелиот стап :) За тоа не сме криви ни јас, ни ти, ни олаф ни било кој друг :)

Дени е супер играч, барем беше супер додека играше во Ветра, заедно со Божиновски беа едни од најдобрите играчи во литванското првенство, а на неговата позиција во репрезентацијава немаме многу добри играчи... :)

ZAMISLI KE VRNI VECER!!!
PA JA CELOSNO SE SLAGAM SO TEBE BRATCE :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

КОНЕЧНО!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Еве едно видео кратко ама слатко од младинскиот репрезентативец на Австралија со Македонско потекло:

поред мене не треба да се убедува никој во ништо...треба само да се контактираат и соработката да продолжи доколку играчот сака да игра за МАКЕДОНИЈА...т.е. со срце да го носи дресот и да се ежи ко че се свири химната...ако не е така НЕ НИ ТРЕБА па ако сака и од типот на Роналдињо да е!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom