Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Имам јака болка на иструган заб врз кој е ставена порцеланска навлака, поради што може да се јави болкава ?

Испадна дека е циста и ќе мора хирушки да се отстрани, има некој лично искуство со ваква операција на заб да сподели информации дали боли, колку време трае и сл.
Глеам има опција и за ласерска операција, има кај нас вакво нешто и колку е цената ?

Имате ли некој лек за воспаление на непце помеѓу два заба? Стално тоа непце помеѓу 4 и 5-та ми се воспалува а другиве непца не ми се проблем. :unsure:

Имате ли некој лек за воспаление на непце помеѓу два заба? Стално тоа непце помеѓу 4 и 5-та ми се воспалува а другиве непца не ми се проблем. :unsure:
Види да не имаш некој кариес помеѓу тие два заба,таков вид интердентален кариес е многу чест и е тежок за откривање.
Инаку генерално за непца Gingival помага доста

Денес ми падна пломбата од шеската додека џвакав мастика, не е цела падната само мал дел се одрони, не ме боли воопшто само страв ми е да не треба да ми го вадат забот, кај се притресувам од забари уште ова ми фалеше. Дали да закажувам уште утре или може малку да се почека?

Денеска ми го бушија забо најверојатно пломбата ја тргаа и после со 3-4 игли ми брка у жлебина ли незнам у шо и после само ми стави 2 памукчиња или нешо слично и ми речеа да одам у вторник и изг па ќе го пломбират или нз шо.Како се вика воа он ми кажа ама не запамти јас.

Има ли некое добро средство за плакнење со кое се намалува ефектот на појава на забен камен? Имам јас едно германско од Кам маркет на кое пишува дека спречува забен каменец ама некако се сомневам во тоа.

Си имам малку раздвоени заби ( 1 мм не дека е страшно ама сум запнала) и еден ден имав време онака и викам да разбарам на интернет нешто што би ми ги споило забите а да не бидат тоа протези да ги носам со години и ми излезе страницава на ОРА БАНД тоа се медицински ластици и се ставаат на забите и као за месец дена забите се спојуваат. За овие ластици се повеке читам последно време дури има и видеа од задоволни корисници.И јас си ги порачав и ги чекам. Дали некој знае за чудово или барем дали знаете некого што ги употребувал било каква информација ќе ми значи. Иначе ова е веб страната
www.ora-band.com

појди на забар де, ќе ти каже што како најдобро, пари не зема сигурно за да те види.

појди на забар де, ќе ти каже што како најдобро, пари не зема сигурно за да те види.

Па често одам на забар и ми викаат дека нема потреба ни за протези ни за ништо пошто забите прави ми се само што како што кажав мааалку разделени се двата предни заби и за тоа не ми препорачуваат да ги носам џабе протезите. А за ора банд нема да се консултирам со забар пошто пак ке ме кара

Колку земаат за чистење на забен камен за сите заби отприлика?

Денеска прв пат појдов на приватен, досега се на клиника идев, бев кај Јане(не ми текнува како се презиваше) во Ново Лисиче, ми зема 500. Ме ошурил или тука се цените? :D

А успат нека каже и некој ако бил кај него пациент, се договоривме и понатаму да ми среди некои расипани, па чисто онака информативно да слушнам критика. :)

Колку земаат за чистење на забен камен за сите заби отприлика?

Денеска прв пат појдов на приватен, досега се на клиника идев, бев кај Јане(не ми текнува како се презиваше) во Ново Лисиче, ми зема 500. Ме ошурил или тука се цените? :D

А успат нека каже и некој ако бил кај него пациент, се договоривме и понатаму да ми среди некои расипани, па чисто онака информативно да слушнам критика. :)
600 ми земаат мене, така да ти се исплати :D

Дај препорачајте некој ОК стоматолог што си ја знае добро работата и има прифатливи цени во околината на аеродром или центар.[DOUBLEPOST=1419457632][/DOUBLEPOST]П.С може и Кисела Вода,Карпош 1, 2

А мене препорачајте ми некој добар на клинка [emoji1]

Луѓе сакам забите да ги направам баш како на рекламине што ги прикажуваат.
Имам добри заби, но забите од едната страна ми се пократки, па како да има некоја нерамност, како да не се подредени.
Дали тој проблем ќе може да се реши и дали тој ефект ќе може да се добие со носење фиксна протеза?
Потоа сакам да ги обелам, ама да бидат баш она бели.... нешто како на сликата........ како се прави обелување на забите?:)

9.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom