Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
А шо се фактички тие гнојните торбички ?

А преку ренгенска снимка може да види дали е инфициран ?

П.С: Нека биде она среќна ако го спаси, зашо и реков не дојдов да го вадам, сакам да го спасиш, ако не, нека му ја мисли.

Абе види, глупачата според мене, последнио пат коа го затвори, погреши зашто он тогаш сите канали беа отворени и ќе истечешше гнојот а она го затвори и он се надува, сеа малце ми опаѓа, ти кажав сосем малце иам оток и тоа торбичката.
Ако ми спадне откот скроз ќе може да се пломбира нели?

На првото прашање за жал нема конечен потврден одговор, поголеми инфекции се гледаат на рентген но има и такви што не се гледаат и тие се најзезнати зашто ти седат со месеци а некогаш и години за кога да ги откриеш (да се видат на рентген или забот да отече) најчесто е веќе касно да се спаси нервот а често пати и забот. За жал во медицината не се секогаш 2 и 2 четири.

Мене ми се има случено да ми лечат заб и на неубаво исчистен (сеуште не била уништена инфекцијата) да го пломбираат и ефектот беше што забот отиде, ќе имаш ваљда повеќе среќа.

Не секој заб може да се спаси посебно ако инфекцијата фатила долу кај коренот и имаш гнојна кеса. Самиот стоматолог би требало да ти каже какви ти се шансите да го спасиш ама ако со сила чуваш заб за вадење долгорочно ќе си имаш уште поголеми здравствени проблеми.

Некој ако знае да ми каже зашо Лакалут пастата за заби е тргната од продажба у Тинекс и дали ја има у други маркети?

Da prasam nesto.... dali e toacno toa deka ako zabar ti projde so alatkata na zabite i ti gi grebe ima golema sansa da ti se rasipat zabite?

Што е разликата меѓу полирање и чистење забен камен? Како се вика третманот кај што ти ги гребе нечистотиите на забите а не само да ти ги префарба

^ Акo не се лaжaм и вo двaтa случaи се рaбoти сo ултрa звук :unsure:

Некој ако знае да ми каже зашо Лакалут пастата за заби е тргната од продажба у Тинекс и дали ја има у други маркети?

Прoвери пo aптекиве. Зегин знaм држи Лaкaлут четки, пa вaљдa ќе нaјдеш и пaстa кaј нив

Имам кариес меѓу 4-ката и 5-ката, прилично доста длабоко навлезен. Утре имам закажано кај забар за да ми го средат, ама имам доста голема болка вечерва. Како да го средам барем да можам да заспијам вечер? Пробав со Дентогал, не помага баш многу многу.

Имам кариес меѓу 4-ката и 5-ката, прилично доста длабоко навлезен. Утре имам закажано кај забар за да ми го средат, ама имам доста голема болка вечерва. Како да го средам барем да можам да заспијам вечер? Пробав со Дентогал, не помага баш многу многу.
Аналгин?

Имам јака болка на иструган заб врз кој е ставена порцеланска навлака, поради што може да се јави болкава ? и освен аналгин (што не ми помага) што друго пиете ?

Имам јака болка на иструган заб врз кој е ставена порцеланска навлака, поради што може да се јави болкава ? и освен аналгин (што не ми помага) што друго пиете ?
Оди во аптека и купи си ЗАБОЛЕКС капки и со чепкалки за уши со него накапнете и намачкајте на заболено место и ќе се среди и потоа оди на забар.

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Da prasam nesto.... dali e toacno toa deka ako zabar ti projde so alatkata na zabite i ti gi grebe ima golema sansa da ti se rasipat zabite?

Има, и тоа како, особено ако забарот ја оштети глеѓта од забот при користењето забарски алат. Она кое мене ми иде на нерви кај забарите, тоа е нивната површност и невнимание при користењето на алатот, каде забарот нема осет кога удира по забите од пациентот.

Затоа најубаво кај забарка понежни се,а за вадење заби е за мажиште (забар) :D

Оди во аптека и купи си ЗАБОЛЕКС капки и со чепкалки за уши со него накапнете и намачкајте на заболено место и ќе се среди и потоа оди на забар.

Ај баш ќе купам утре, инаку бев на лекар виде дека не е отечено ништо а за болката во забот ми рече дека можеби е од удар (а го немам удрено) и како ќе издржам до понеделник појма немам.

мојо е најболји, требаше да ги стружам и навлаки да му клавам, ги напрај со пломба, цар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom