Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како се правеше со ракија за да ти бидат побели забите? Или некој друг начин за побели заби?
Каква ракија беСода бикарбона и сол ќе измешаш
Само не практикувај секој ден
![]()
Дали оние протези со боја на забот, и оние позади заби што се ставаат се еднакво ефикасни како тие железните?
Не го лажи бе. Не тресете глупости ако ве лажел ортодонтот.Дури и поефикасни, цената си го кажува своето![]()
Не се, ќе си набацаш кариеси и им треба дупло повеќе време. Прашај дали ги имаат оние протезине што се метални ама без гумички, се што е со метал. Тие се најефикасни.Дали оние протези со боја на забот, и оние позади заби што се ставаат се еднакво ефикасни како тие железните?
Не го лажи бе. Не тресете глупости ако ве лажел ортодонтот.
Не се, ќе си набацаш кариеси и им треба дупло повеќе време. Прашај дали ги имаат оние протезине што се метални ама без гумички, се што е со метал. Тие се најефикасни.
А што ако ти кажам дека сум дете на забари? Свашта. Вакви што се лажат на тие порцеланските и на тие внатрешните ми плаќаат шетња по Европа секоја година. Абе деца не е само тоа што го гледате комплицирано или не, некогаш е и до еластичноста на самата вилица.Не можиш да ми викаш лажго ни мене ни на ортодонт кој е 100 пати поедуциран од тебе, кога кажувам искуство на мој близокЈас носев метални, тој порцелански - јас ги носев 2 години, тој ги извади по 1 и тоа беше со покомплициран дефект... Тоа е се.
Како се правеше со ракија за да ти бидат побели забите? Или некој друг начин за побели заби?
Ме интересира дали може да ми дадете предлог за добар ортодонт,независно дали е приватен или од стоматолошка клиника.Се работи за ставање на фиксна протеза на ќерка ми која има 15 години,на горната вилица..Благодарам однапред![]()
Благодарам на инфоД-р Марија Зужелова, канцеларијата и е на клиника![]()
Во доста од случаите иако се искривени забите само горе, се става и доле протеза за да не се поремети загризот.Ме интересира дали може да ми дадете предлог за добар ортодонт,независно дали е приватен или од стоматолошка клиника.Се работи за ставање на фиксна протеза на ќерка ми која има 15 години,на горната вилица..Благодарам однапред![]()
И гргара се прави? или ги триеш забите со смесата? Објасни малце![]()
Да,знам дека е така во скоро сите случаи...Ова беше кажано од еден стоматолог,дека е потребна само горна протеза,што јас се сомневам..Секако последниот збор го има ортодонтот...Во доста од случаите иако се искривени забите само горе, се става и доле протеза за да не се поремети загризот.