Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како се правеше со ракија за да ти бидат побели забите? Или некој друг начин за побели заби?
Сода бикарбона и сол ќе измешаш
Само не практикувај секој ден 
Каква ракија беСода бикарбона и сол ќе измешаш
Само не практикувај секој ден
![]()

Дали оние протези со боја на забот, и оние позади заби што се ставаат се еднакво ефикасни како тие железните?

Не го лажи бе. Не тресете глупости ако ве лажел ортодонтот.Дури и поефикасни, цената си го кажува своето![]()
Не се, ќе си набацаш кариеси и им треба дупло повеќе време. Прашај дали ги имаат оние протезине што се метални ама без гумички, се што е со метал. Тие се најефикасни.Дали оние протези со боја на забот, и оние позади заби што се ставаат се еднакво ефикасни како тие железните?
Не го лажи бе. Не тресете глупости ако ве лажел ортодонтот.
Не се, ќе си набацаш кариеси и им треба дупло повеќе време. Прашај дали ги имаат оние протезине што се метални ама без гумички, се што е со метал. Тие се најефикасни.
Јас носев метални, тој порцелански - јас ги носев 2 години, тој ги извади по 1 и тоа беше со покомплициран дефект... Тоа е се.А што ако ти кажам дека сум дете на забари? Свашта. Вакви што се лажат на тие порцеланските и на тие внатрешните ми плаќаат шетња по Европа секоја година. Абе деца не е само тоа што го гледате комплицирано или не, некогаш е и до еластичноста на самата вилица.Не можиш да ми викаш лажго ни мене ни на ортодонт кој е 100 пати поедуциран од тебе, кога кажувам искуство на мој близокЈас носев метални, тој порцелански - јас ги носев 2 години, тој ги извади по 1 и тоа беше со покомплициран дефект... Тоа е се.
Како се правеше со ракија за да ти бидат побели забите? Или некој друг начин за побели заби?
Ме интересира дали може да ми дадете предлог за добар ортодонт,независно дали е приватен или од стоматолошка клиника.Се работи за ставање на фиксна протеза на ќерка ми која има 15 години,на горната вилица..Благодарам однапред![]()

Благодарам на инфоД-р Марија Зужелова, канцеларијата и е на клиника![]()

Во доста од случаите иако се искривени забите само горе, се става и доле протеза за да не се поремети загризот.Ме интересира дали може да ми дадете предлог за добар ортодонт,независно дали е приватен или од стоматолошка клиника.Се работи за ставање на фиксна протеза на ќерка ми која има 15 години,на горната вилица..Благодарам однапред![]()
И гргара се прави? или ги триеш забите со смесата? Објасни малце![]()

Да,знам дека е така во скоро сите случаи...Ова беше кажано од еден стоматолог,дека е потребна само горна протеза,што јас се сомневам..Секако последниот збор го има ортодонтот...Во доста од случаите иако се искривени забите само горе, се става и доле протеза за да не се поремети загризот.