За што Владата ми ги троши парите? Видете сами!

• Креатор на темата Креатор на темата GRUNGE
  • Време на започнување Време на започнување
vo sto gi trosat parite ....sega vi tekna da palamudite a 18 god toneme i sega vladava e kriva daj be ne kitete u prazno se znae koj e kriv za se ,nesto sto od samiot pocetok crv go jade mu se znae krajot

Ne bre sasho ti nishto neznaesh,gledaj malku reklami od Grujo kje se prosvetish.
На Никола Груевски рекламите му ги прават луѓе кои што знаат што прават.Дури и на организационо ниво нма потпис кој што е доста карактеристичен и јасен за луѓе кои што имаат искуствио со тоа(пр.Јас)Е сега пр.седат двајца другари и двајцата гледаат едно исто нешто,првиот вели чашата е полу-полна,додека пак вториот вели не чашата е полу-празна.Оптимистот секогаш согледува подобро и кога ќе му се укаже некоја шанса во животот тој ја зграбува со двете раце,додека песимистот нема ни да ја види.Како беше она помогни си на самиот себе,па потоа ќе ти помогни и господ.

Па да раѓањето е надвор од мода.
У мода је оргијање со литро виски.
Снимај спот со децата од првата жена а со швалерката тука позади камера, драпај се.
Доле брак со една жена, да се укине тој морален кодекс.
Доле судовите.

Ako misleshe na onaa site zheni da ragjaat po 3 deca siguren sum deka znaat shto praat.Beter od nego se,sve mojeg do mojega,koj od koj poprazni vo toa glaite.

Одлична споредба си направил :pos2:.

P.S. мој до мојега се вели, ти барем имаш искуство од тоа форумите...

Абе ова е главна цел на владата т.е план како да се задржи рејтингот, само реклами акај и готова работа. Маркетингот е силно оружје.

Ako misleshe na onaa site zheni da ragjaat po 3 deca siguren sum deka znaat shto praat.Beter od nego se,sve mojeg do mojega,koj od koj poprazni vo toa glaite.
Ти слободно можиш да ги навредуваш колку сакаш ама тоа што го прават и начинот на кој што го прават дава резултати,јас и ти не сме меродавно средство туку меродавно средство е што ќе кажи мнозинството.

Mozhe na Grujo mu odgovara brak so eden mazh,mozhe i taka e moderno spored prerodbata,kojznae.

Go fatija Grujo so spushteni gakji pred Protugjer pa go ostai prvata zhena.
``Инаку, првичната најава на МАССО за предлог-закон за истополови заедници предизвика низа партиски реакции. Имено во своите изјави Кочо Андоновски, претседател на МАССО, нагласи дека предлог-законот добил поддршка од СДСМ, ЛДП, ЛП и социјалистите. Тие одговориле позитивно на прашалникот на МАССО дека е потребно решавање на статусот на ЛГБТ-популацијата (лезбеји, геј, бисексуални и трансродни личности).``

Еве кај ги троши.
Државата ќе ги чести судиите со 1.000 и со 2.000 евра
Според Законот за платите на судиите, првпат годинава со декемвриската плата судиите ќе бидат почестени. Неизвесно останува колку пари од буџетот ќе се одвојат за јубилејните награди за судската власт. А пари од државата побарале сите судии - и оние со над 10 и оние со над 20 години стаж повеќе...
Многу се продуктивни судиите па награди... ццц

Ама ова не е само сега, не е само кај нив, секоја година сите влади трошат пари за награди на врхушките во државните институции. Награди од кои глава боли.
Е таму иде голем дел од буџетот.

Еве кај ги троши.

Ама ова не е само сега, не е само кај нив, секоја година сите влади трошат пари за награди на врхушките во државните институции. Награди од кои глава боли.

Poln pogodok.Potoa kje se chudat kako e sudstvoto korumpirano.Plus da napomenam za razlika od prethodnata vlada nemashe nezavrsheni sudski presudi i reformi,ama zatoa sega gi ima na pretek.

Еве кај ги троши.

ova mu doagja nesto kako 13-ta plata sto go ima vo nekoi EU zemji,
mora od nekade da se pocne, pa go odbrale sudstvoto, dogodina moze da bide zdravstvoto ili obrazovanieto,a moze i sobranieto ili ministrite

taka se dodeka ne se opfati celiot (i javen i privaten) sektor vo makedonija

e ova e dobra reforma, mora da se priznae

Да но можеби би требало да се почне понекогаш од приватниот сектор или државниот и јавен сектор но со помали примања тоа од помалите примања. Сепак судиите имаат релативно високи плати во однос на просекот и македонскиот стандард, а според министерот обременети се со многу нерешени случаи. Шо знам, контрадикторности имало и ќе има :raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom