За што би се одлучиле?

• Креатор на темата Креатор на темата SaveMe
  • Време на започнување Време на започнување
бидејќи слабо верувам во љубов,јас ќе ја одберам таа со парите под услов (ако има почит и разбирање кон мене,не мора да ме сака) :D

кој разбра арно кој не пак арно

Точно, љубовта доаѓа и си оди, токму затоа не ми е јасно што ќе ви е тој неписмениот и без пари?

Трескаат глупости. На овој век да земеш некој неписмен, нешколован и без амбиции од љубов треба да си тиква тешка и да се надеваш дека се живее од воздух. И после ќе кукаме пред социјално со десет деца, куќа пред распаѓање и никакви животни идеали исполнети. Али важно се сакаме, приказни за тинејџери.
Може да нема пари, ама да не е образован и да нема амбиции таков во никој случај.

Трескаат глупости. На овој век да земеш некој неписмен, нешколован и без амбиции од љубов треба да си тиква тешка и да се надеваш дека се живее од воздух. И после ќе кукаме пред социјално со десет деца, куќа пред распаѓање и никакви животни идеали исполнети. Али важно се сакаме, приказни за тинејџери.
Може да нема пари, ама да не е образован и да нема амбиции таков во никој случај.

That's my point... хипотетички ако гледаме на работите, иначе првенствено без разлика како се поставени примерите секој си бира некој спроти себе, значи нешто во стил "чиновник иска чиновничку, офицер-офицерску, еснаф спроти еснафа иска прилику", аналогно ја си барам некој близок на моите сфаќања, ти на твоите, а тоа знаел да сака, сиромав бил, богат бил се дрн-дрн јариња.:)

:pos:Со тебе мора некој бизнис да се отвори, незнам што но ќе смислиме :D

дефинитивно второто, нејкам дечко не сум педер, сакам девојка

Прво ќе ја зеам втората, со претпоставка дека е некоа стара богата баба, за од кога ќе умре и ќе ми го остави целото богаство мене да можам да бидам со првата.
Како на филм.:нинџ:

Каков дечко/девојка би избрале?

Знае искрено да сака, нее школуван/а и е сиромашен/на или

Не знае искрено да сака, богат/а и школуван/а.. ?
Чисто од интерес прашувам :)
Не си ставил добар секс, лош секс, школуван и сиромашен, неписмен и богат...и уште милион разлози за избор.

Реално изборот (и понатаму заедничкиот живот) е далеку потежок, но главни атрибути за партнер ако се богатството и образованието... :confused:

both.png

Зашто под дифолт тој што искрено сака го сместуваш во категорија нешколуван и сиромав а тој што незнае да сака е богат.Од постов твој љубота ја направи само за сиромашните дека е.Би избрал девојка според некој други критериуми а не според економската состојба.Пари се прават и се губат ,карактер тешко се менува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom