За пуштање „бомби“ 4 години затвор

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Абе оди лечи се. Дај бар за миг излези од подрумот и види живот недоделкан еден, пијандуро селска! Оваа власт е чесна и патриотска колку шо баба ми е невина...ебате!
Некој нема за кубик дрва да се згрее зимава, ја удавија државава во кредити да може галии, тркала и шо ти ја знам да изградат, немаат финансии пензионерите да ги исплатат oд што го испокрадоа народов ти ми арчиш тастатура на форумов како власта била поштена да тибам испиениот мозок! Не оти оние другине (беа) се поарни, ама да ги величиш моменталниве треба да размислуваш со долната глава...
И шо ти е муабетов? Пак Вмро ќе тепа џабе е све

Прв и последен пат влегувам во политичка тема, а со сигурност последен пат реплицирам:

Вмро ќе тепа од 2 прости причини што веќе ги знае детенце на улица:

Вмро ќе тепа затоа што има 150,000 пензионери кои не гледаат ништо друго освен Сител. За нив Грујо е светец, а Латас најдобар новинар.
Зашто на тие 150,000 пензионери даден им е бесплатен билет за Водно жичара, и пензијата им е покачена за 50 евра.

Вмро ќе тепа затоа што уште толку луѓе од јавната администрација се партиски вработени односно поседуваат партиски книшки и доколку не гласаат за Вмро после еден ден следува отказ. А бтв и за уши влечени за да одат по митинзи - инаку - пак отказ.

СДС - исти курац.
Решение: нема решение. Кој и да ги величи било вмро, било сдсм, има проблем со сивата маса во мозокот.

Точно. А сите знаеме и зошто. Да не се повторувам, се што кажа Фициани (истото го мислам и јас и многу други ко мене, само не си признаваат туку тераат по свое оти за тоа и се платени) во еден пост. Џабе понатамошна дискусија околу оваа ако може да се нарече проблематика, ќе се тркаламе во место...

Koj ima be vreme i nervi da ve slusha vas opozicionerite kako plachete po nezasluzhena vlast so toa bombite.
Konstantno baranje na specijalni posrednishtva von statutot i zakonite na drzhavata e nerealno i bezpotrebno troshenje na sredstva od danokot koj site gragjani go plakaat za tie gluposti koi nema da rezultiraat so nikakov poseben rezultat poradi toa shto site se svesni deka ako nekogo obvinuvate treba da ste vie sosema chisti, odnosno koga ke si gi reshite aferite vo vashite megjupartiski redovi togash barajte od drugite da go napravat istoto.
Ima povazhni raboti vladata na Makedonija od toa i dobro e shto diplomatski go odbegnuva destruktivnata politichka opozicija.

Plachkovci...
Извини вака, за кој статут на државата станува збор? :D

А за вториот болд - Скопје (поткашлувам) 2014 (поткашлувам) 500 (поткашлувам) милиони евра.

Прв и последен пат влегувам во политичка тема, а со сигурност последен пат реплицирам:

Вмро ќе тепа затоа што има 150,000 пензионери кои не гледаат ништо друго освен Сител. За нив Грујо е светец, а Латас најдобар новинар.
Зашто на тие 150,000 пензионери даден им е бесплатен билет за Водно жичара, и пензијата им е покачена за 50 евра.

Вмро ќе тепа затоа што уште толку луѓе од јавната администрација се партиски вработени односно поседуваат партиски книшки и доколку не гласаат за Вмро после еден ден следува отказ. А бтв и за уши влечени за да одат по митинзи - инаку - пак отказ.

СДС - исти курац.
Решение: нема решение. Кој и да ги величи било вмро, било сдсм, има проблем со сивата маса во мозокот.
Тоа се тие класика штабско-коперациски муабети: ги лажат пензионерите, административците се под закани, 250,000 фалсификувани пасоши и лични карти, 900,000 иселени во последните три месеци, диктаторот Грујо поседува 12 годишни сексуални робинки... :D

Друже, пензионерите гласаат за ВМРО, затоа што во последниве 9 години минималната пензија е зголемена за 84%, просечната за 70%, имаат бесплатен јавен и железнички превоз, и секако бесплатен билет за на Водно (lol). Не ќе да е до Сител проблемот.

На партиски вработени луѓе, со партиска книшка, нема потреба никој да има се заканува - со задоволство гласаат за партијата која им дала леб месо да јаде (и сладолед, од најскапите). Ваљда нема да гласаат за партијата која ги избркала од работа, ти што мислиш?

Влечени биле за уши по митинзи, инаку отказ од работа. :pos:
Ти со целиот памет мислиш дека ќе отпуштат некого од работа, и со тоа да изгубат десетина гласа од неговата поблиска фамилија, само затоа што не се појавил на fuckin' митинг? o_O

Кај пишува тоа дека мвро-врљо ке тепал ?
Освен троловиве ако не се од павел шатев

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Вмро ќе тепа затоа што има 150,000 пензионери ..
и доколку не гласаат за Вмро после еден ден следува отказ. А бтв и за уши влечени за да одат по митинзи - инаку - пак отказ.
СДС - исти курац.
СДСМ се фати во офсајд едно дестина пати... најнапред јавно изјавија дека ако добијат избори ќе чистат се од чистачка па нагоре... После го голтнаа посраното и рекоа дека само челниците ќе ги сменат а државните службеници ќе ги ротирале... глупост до глупост..
Но да се вратиме на темата, објавување на тнр. бомби... Најпрвин владее тотален дебилизам околу тоа кој кого прислушкувал.. Ако не прислушкувала власта, тогаш имаме класичен антидржавен атак и сите што објавуваат треба да сносат одговорност.
Ако прислушкувала власта, тогаш постојат доста матерјали за опозицијата. Тие досега не излегле во медиуми, само снимката од кабинетот на премиерот. Но ако навистина би дошло до правни постапки по снимки од разговори, т.е. и формално се "озакони " прислушкување и објавување по медиуми на секој "сомнителен" разговор, не гледам зошто власта би се воздржувала од објавување на бомбите во кој се сомнителните работи на опозицијата... а имаше најава од тнр Анонимуси за објава на бомби со опозициони валкани работи, а веднаш рипнаа опозиционите лидери... ќе тужеле ??:facepalm:

Тоа се тие класика штабско-коперациски муабети: ги лажат пензионерите, административците се под закани, 250,000 фалсификувани пасоши и лични карти, 900,000 иселени во последните три месеци, диктаторот Грујо поседува 12 годишни сексуални робинки... :D

Друже, пензионерите гласаат за ВМРО, затоа што во последниве 9 години минималната пензија е зголемена за 84%, просечната за 70%, имаат бесплатен јавен и железнички превоз, и секако бесплатен билет за на Водно (lol). Не ќе да е до Сител проблемот.

На партиски вработени луѓе, со партиска книшка, нема потреба никој да има се заканува - со задоволство гласаат за партијата која им дала леб месо да јаде (и сладолед, од најскапите). Ваљда нема да гласаат за партијата која ги избркала од работа, ти што мислиш?

Влечени биле за уши по митинзи, инаку отказ од работа. :pos:
Ти со целиот памет мислиш дека ќе отпуштат некого од работа, и со тоа да изгубат десетина гласа од неговата поблиска фамилија, само затоа што не се појавил на fuckin' митинг? o_O
Не знам дали се пронајде во постот, или си партиски вработен или си вмровец, и искрено не ме интересира.

Значи, испаѓа дека во државава најдобро е да си пензионер? Ништо не ти фали, немаш апсолутно никаков друг извор на информации освен пропаганда-медиуми и пропаганда-телевизии, си лапаш пензиичка. Ама не е работата тоа. Работата е што оваа власт (ма и претходната, и следната) никогаш не вложувала кон подобра иднина туку вложувала во потенцијални „овци“ за да го продолжат мандатот.

Не бива во 2015-та година пензионерите да живеат како цареви, а студентите (пример) кои се најголема сила и кои во иднина ќе ја „движат“ државата, да не се вложува ниту денар. Си бил во студентскиот Гоце Делчев? Условите се бетер од затворот Шутка. Никаков стимул, стипендија, вложување, ко-финансирање, никакви проекти, никакви стратегии. Да продолжам? Апсолутно никаква поддршка за најдвижечката идна сила во државата. Срамота е. Државата не ја боли кур за тебе освен ако во тебе не види потенцијална овца за глас на избори. За вработување да не ни зборувам. Во последни 5 од цела Европа по степен на невработеност заедно со Украина, Албанија и кои други таму.

Здравството? Од последниве дешавки страв ми е да отидам во државна болница грло да ми прегледаат. Си видел услови во државни здравствени установи? Или сеедно е тоа, не е битно, се дур не осетиш на твоја кожа како е твој близок да третираат во такви говнарии. Не дај боже. Јас не викам дека за индивидуални грешки како овие со труднициве виновен е Тодоров или Грујо, ама факт е дека сите добри доктори се разотидоа по приватните болници и веќе по државниве е станато калакурница. Не дај боже да ти притреба доктор.

А ова за иселенициве да ти кажам, може и да си во право со бројкава :) Само не за три месеци, него во последниве 10 години. Бидејки немам точна бројка за иселеници и ме мрзи да барам по заводи за статистика, доволен треба да ти е фактот што било кој твој другар, познаник, роднина да го прашаш ќе ти каже дека има БАРЕМ 1 иселен негов другар/познаник/фамилија е во друга држава било тоа Америка или Австралија. Не постои човек, барем во мое опкружување, кој нема некој негов познат а да не е иселен дали сега дали пред 1-5-10 години. Секој ден слушам муабети за тоа кој каде се иселил бидејки и татко ми и мајка ми работат со странки и имам можност секој ден да слушам по 10 различни животни приказни. Муабетот ми е, МНОГУ луѓе се иселуваат и МНОГУ ќе се иселуваат. Бројката нема да ја барам пошто може да е и застрашувачка...

Последно уредено:
@Ficiani со муабетиве касниш добри 10-15 години. После секои изгубени избори, вмровците разочарани коментираа дека кога ќе умрат пензионерите ќе тепаат, пошто сите пензионери биле комуњари. Се испостави дека не е баш така. Политиката е многу повеќе од тоа. Остатокот од муабетот не го коментирам се гледа дека си експерт од секоја област особено кога се работи за негативни работи. Не ги мрзи баба ти и дедо ти, ако сакаш промени почни од себе.

СДС - исти курац.
И така уште еден скопјанец кој мисли дека во државата постои само Скопје и другото е празен простор за да имаат скопјани каде да одат за викенди. Ами пензионерите што живеат во Битола и тие имаат бесплатен билет за водно жичарата или освен Скопје натаму нема пензионери. Празен простор е така? Ај ние имаме и жичара ваква таква, ама прилепчани на која жичара ке се возат без пари? Во Ресен кој бесплатен јавен превоз ке го користат? Ваучери за такси можи им даваат?
Заклучок од целиот муабет е дека стварно до сивата маса е проблемот или поточно до недостатоткот од истата.

@Ficiani со муабетиве касниш добри 10-15 години. После секои изгубени избори, вмровците разочарани коментираа дека кога ќе умрат пензионерите ќе тепаат, пошто сите пензионери биле комуњари. Се испостави дека не е баш така. Политиката е многу повеќе од тоа. Остатокот од муабетот не го коментирам се гледа дека си експерт од секоја област особено кога се работи за негативни работи. Не ги мрзи баба ти и дедо ти, ако сакаш промени почни од себе.
И така уште еден скопјанец кој мисли дека во државата постои само Скопје и другото е празен простор за да имаат скопјани каде да одат за викенди. Ами пензионерите што живеат во Битола и тие имаат бесплатен билет за водно жичарата или освен Скопје натаму нема пензионери. Празен простор е така? Ај ние имаме и жичара ваква таква, ама прилепчани на која жичара ке се возат без пари? Во Ресен кој бесплатен јавен превоз ке го користат? Ваучери за такси можи им даваат?

Заклучок од целиот муабет е дека стварно до сивата маса е проблемот или поточно до недостатоткот од истата.
Темава е таква што потикнува муабети за негативни работи, жалам. Брутус, напротив, ја не ги мрзам дедо ми и баба ми, двајцата се силно учени луѓе во странски факултети и специјализации, со приватни ординации тука и што уште не. Ама како дедо ми да согледа реална слика од државата, кога едини извор на информации му се про-владини медиуми и телевизии. Он нема фејсбук, или не чита форуми, или нема информации пласирани од НЕ ВЛАДИНИ медиуми и весници пошто истите не ни постојат више. (Читај: диктатурата на дело).
Во секој случај, многу се сомневам дека јас сум причина зашто државава не чини. Така да не верувам дека сум ја тој што треба да се промени, како што викаш, ако сакам промена да почнам од себе. Некои други структури и дрвести мрежи треба да се променат од корен за да почне да иде на добро работава. А како што нарадот во државава никој не го ебава (освен ако не си потенцијална овца), малку тн'ка ќе биде работава.

Ако Владе, се надевам убао ти се легнати тие XX,XXXмкд партиски пари. Со здравје да си ги трошиш и немој да не си заокружил за Гвујо! Само се прашувам кој има проблем со сива маса у глаата. Уште па ако верувате дека објавените „бомби“ се “лепени-сечени-монтирани“ ондак сигурно на некој му фали сива маса у глаата!

Не сте ми јасни со муабетиве, ја негирате корумпираноста на тековната влада? Го негирате нивото на диктаторство што Грујо под перница ви го става, а НИЕ како на брашно си легнуваме? Негирате кои дебели пари се украдени дали во ова време или пред 10 години со сдс? Негирате дека пробаа да прикријат убиство на млад човек?

Фали уште да кажете дека "снимките/бомбите" се "лепени-сечени-монтирани", па да не верди да ви реплцирам и да трошам 5килобајти cloud сториџ што го користи форумов со секој мој пост.

Последно уредено:
Ако Владе, се надевам убао ти се легнати тие XX,XXXмкд партиски пари. Со здравје да си ги трошиш и немој да не си заокружил за Гвујо! Само се прашувам кој има проблем со сива маса у глаата. Уште па ако верувате дека објавените „бомби“ се “лепени-сечени-монтирани“ ондак сигурно на некој му фали сива маса у глаата!

Не сте ми јасни со муабетиве, ја негирате корумпираноста на тековната влада? Го негирате нивото на диктаторство што Грујо под перница ви го става, а НИЕ како на брашно си легнуваме? Негирате кои дебели пари се украдени дали во ова време или пред 10 години со сдс? Негирате дека пробаа да прикријат убиство на млад човек?

Фали уште да кажете дека "снимките/бомбите" се "лепени-сечени-монтирани", па да не верди да ви реплцирам и да трошам 5килобајти cloud сториџ што го користи форумов со секој мој пост.
Сега од пензионерите се префрли на прислушкуваните разговори. Дај барем задржи си ја тезата неколку страни па после менувај.
А веќе ако ме прашуваш јас имам еден мал проблем со тие прислушкувани разговори. Нити се замарам дали се вистинити или монтирани. Не ми е ни многу битно се додека не ги објават и прислушкуваните разговори на овие другите. Дај да слушниме тие што муабети прават преку телефон. Од 100.000 разговори или колку и да беа нити еден не најдоја сходно за објават. Зошто? Не ти падна малце чудно? Нејсе народот знаеш зошто не се замара премногу со тие разговори вклучувајки ме и мене? Не дека е глуп, прост или ненормален. Еден дел не гледа ништо спектакуларно и сензационално во нив. Нешто како клипот за Северина. Таа не правеше ништо посебно што другите не го прават или да не мислиш сите се невини само Северина се еби. Така да како што реков отркија топла вода. Тоа е едниот дел од народот. Другиот дел едноставно не го смета прифатливо однесувањето на една политичка опција која смета дека е пожелно странски амбасадори и бирократи да ми изигруваат шерифи кај мене дома . Тоа е во кратки црти мое мислење околу тие фамозни разговори му се допаѓало тоа на некому или не. Едноставно не сакам бре странци да ми диктираат како треба јас дворот да си го средам и тука е крај на муабетот. Сега ти ако преферираш комшијата да ти иди дома и да ти кажува што и како ти во својот дом треба да правиш, налет то повикан од женати кој не била задоволна од незнам што тоа е твое право. Само да не ти се наредат сите комшии после дома да ти солат памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom