Crazy in Love
Here's looking at you kid.
На помладите, обично им одговара да се има полабав професор, во смисла да не дава домашни, да можеш да добиеш висока оцена со кажување 5 реченици, но колку е тоа добро за ученикот кој понатаму треба да го продолжува своето образование и кој е навикнат да не учи ништо? Се разбира дека е тоа огромна штета за ученикот и како што поминува време се појасно ми е дека треба професорите да бидат построги, да имаат авторитет, да знаат како да ги заинтересираат учениците за предметот. Не да бидат тирани и децата да се плашат од нив, но сепак да се знае односот професор - ученик. Одговорно тврдам дека повеќе се учи кај построг професор.
Инаку за делбите. Ги имало и секогаш ќе ги има. Интересно е што сум приметила неколку случаи каде оние најнемирните ученици, оние кои не ги извршуваат своите обврски биле миленици на професорите.
Од каде доаѓа тоа не знам. Не е ни тоа толку битно. Побитно е да се мотивираат учениците да учат, бидејќи со такво млитаво однесување се случува и да го замразат предметот.
Инаку за делбите. Ги имало и секогаш ќе ги има. Интересно е што сум приметила неколку случаи каде оние најнемирните ученици, оние кои не ги извршуваат своите обврски биле миленици на професорите.
Од каде доаѓа тоа не знам. Не е ни тоа толку битно. Побитно е да се мотивираат учениците да учат, бидејќи со такво млитаво однесување се случува и да го замразат предметот.