За кого оралка ...?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
- Дали според вас оралка заслужува само личноста со која сте во врска или заслужува и личноста со која имате авантура? Дали оралка и се дава само (и само) на личност кон која имате подлабоки чувства?

- Дали давањето оралка зависи од тоа дали вам ќе ви биде пружена или се препуштате на задоволството да гледате како личноста пред вас ужива, па и да има "ризик" да не ви биде возвратено на ист начин?

п.с. Се мислев дали да отворам нова тема во врска со ова, ако мислите дека треба да се префрли во темата за орален (општо), ќе ја префрлиме таму.

Оралката според мене не е нешто што би го правела онака на прво гледање или па со некој што би ми бил авантура општо.
А темава Форчн, ако не забега од патот може да си остане како посебна, друг е муабетов: )

Ако веќе има авантура, ако веќе сме/сте решиле да се впуштите во авантура, љубовна, со секс, тогаш која е разликата меѓу full body and fluids exchange и само сив секс, па дури и нека биде вратоломен и извонреден. Кога веќе има искри, оган нека пламне и се нека биде вклучено. Зошто да не, секоја авантура, која има такви огнови, жар, страст нека бие зачинета со се пропратно. Оралката, не знам за вас, ама јас не ја сфаќам како нешто кое е посебно, специјално и требда се даде/пружи на некојси, со кој сме, нели, во долга интима. Таа е составен дел од сексот/водењето љубов, барем за мене. И треба да ја има, со секој (што е чист, т.е замиен/а, ова малку да зачинам со гадносТ).
Понекогаш е подобро во почетокот на авантурата да се изоралишете со некој, па потоа секс, оној со пенетрирање, отколку само обичен, секс.
Или?

Гарфилд баш околу замивањето ... од кај да знам кој е како е од прва онака ... а не би било лично да се тргнам наеднаш ако не е како што треба нели? : ))) Муабетов закон. А и плус, од кај да знам дека нема да ми напиња типот после тоа за да ме види пак ако веќе јас сум решила онака општо да го имам? Седи тука, ризици се тоа: )))))

davam oralka na site posho obozhaam,a dali kje mi daat..jebi ga..nebitno.Lizhach sum.

Давам оралка без разлика дали е врска или авантура.

Не мора „да ми вратат”.

:)

само на заслужни личности се "дава" оралка

ако чувствувам дека сакам да го направам тоа не е битно дали е авантура или долга врска.башка ако е авантура ќе ме памти по перформансот:baeh:

Девојки да не потенцирате нешто?:pishtoldz :twisted: :costumed4

FortunE напиша:
- Дали според вас оралка заслужува само личноста со која сте во врска или заслужува и личноста со која имате авантура?
Оралка „заслужува” секој! Не гледам некоја разлика од секс авантура и оралка? Секс си е секс, безразлика дали е орален, вагинален...
FortunE напиша:
Дали оралка и се дава само (и само) на личност кон која имате подлабоки чувства?
На личност кон која имате подлабоки чувства (покрај оралка) се даваат многу (поубави) работи. Некако тоа „оралка само од љубов” не ми штима... Повеќе ми одговара „оралка од авантура”.
FortunE напиша:
- Дали давањето оралка зависи од тоа дали вам ќе ви биде пружена или се препуштате на задоволството да гледате како личноста пред вас ужива, па и да има "ризик" да не ви биде возвратено на ист начин?
Убаво е, би сакал, ама едноставно неможе секогаш да се возврати на ист начин. :wink:

Aко е моментот добар,двајцата запалени,атмосферата погодена зошто да не? Едноставно треба да се препуштиш на моментот.
Не мора да значи дека оралката се врзува само со подлабоки чувства. Мене лично целиот сексуален чин ми е повеќе врзан за личноста која што ја сакаш отколку само оралката.Баш како што кажа Acid "оралка од авантура".Не ми е логично со некого да се опуштиш до толку што ќе дојде до секс а да нема орален секс зошто таа личност не ја сакаш-некако е безвезе.

Убаво кажано Дани, во целост се согласувам.

PS:
Држете се на темата, приватни муабети преку приватни пораки или евентуално во Чек дис аут. :wink:

Ej,зборувате за оралка а да се праам нешто невина епа не сум,жалам. Инаку оралка два три пати ми има напраено задоволство ептен ко сум она напалена а со сила убаина не бива. Коа ми е кејф тогаш може а само да го задоволам партнерот, е тоа не може. Кога е на сила имаш чуство ко да се**ш, а многу глупо чуство е оти таму нема навлажнување па те кине братче, рестур те праи. И затоа правам оралка кога само на мене ми е кејф а за партнерот ич не ми е гајле дали сака или не. Малку ова е себично ама тоа ти е тоа, и ке се навратам на претходното дека со сила убаина не бива:) .

pcelichka напиша:
Ej,зборувате за оралка а да се праам нешто невина епа не сум,жалам. Инаку оралка два три пати ми има напраено задоволство ептен ко сум она напалена а со сила убаина не бива. Коа ми е кејф тогаш може а само да го задоволам партнерот, е тоа не може. Кога е на сила имаш чуство ко да се**ш, а многу глупо чуство е оти таму нема навлажнување па те кине братче, рестур те праи. И затоа правам оралка кога само на мене ми е кејф а за партнерот ич не ми е гајле дали сака или не. Малку ова е себично ама тоа ти е тоа, и ке се навратам на претходното дека со сила убаина не бива:) .

Tолку сум уморен и тапа овие 2-3 дена... А така би те изанализирал убаво, иако си јуниорка... Од каде тој гнев насобран во тебе? Ми е жал само шо коа ќе ти го видам никот си го поврзувам со Бине Маја... А неа ептен ја сакав...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom