За гревот

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Ja kolku znam najgolem grev e oholosta ako tvoeto e nekoja varijacija na tema de kazi
Не станува збор за никаква варијација..јасно и гласно ни е кажано...

Матеј: 12:31 Затоа ви велам: секој грев и хула ќе им се прости на луѓето, но хулата против Духот нема да се прости.
32 И ако некој рече збор против Синот Човечки, ќе му се прости; но ако некој рече против Светиот Дух, нема да му се прости ниту во овој век, ниту во идниот.

Само треба да се дефинира што луѓето подразбираат под хула на Светиот Дух(за да нема забуни) и се ќе биде јасно...

Не станува збор за никаква варијација..јасно и гласно ни е кажано...

Матеј: 12:31 Затоа ви велам: секој грев и хула ќе им се прости на луѓето, но хулата против Духот нема да се прости.
32 И ако некој рече збор против Синот Човечки, ќе му се прости; но ако некој рече против Светиот Дух, нема да му се прости ниту во овој век, ниту во идниот.

Само треба да се дефинира што луѓето подразбираат под хула на Светиот Дух(за да нема забуни) и се ќе биде јасно...

јас се препознав кај хулата!!!!

и некои други.ТЕШКО НАС!!!

јас се препознав кај хулата!!!!

и некои други.ТЕШКО НАС!!!
И некои други..групно да не читате подфорум религија?!
Заборави да ја дополниш последната реченица...тешко нас....со вас..:wink:

а има ли шанса да ни се прости...еве преку пост,јас и така соја јадам.

а има ли шанса да ни се прости...еве преку пост,јас и така соја јадам.
Мислам дека прашуваш на погрешно место(јас не можам да ти дадам таков одговор)...сепак..овој последниот дел од 32-от стих...
нема да му се прости ниту во овој век, ниту во идниот...бил каректеристичен израз за Евреите од тоа време и означувал ..никогаш...
Мислам дека пред се се однесува на тоа да пркосиш , да не се покаеш, за работи изговорени за Бога, неприфаќањето на вистината

Ok aj moze da definirame hula ???

DA go psujes boga li toa li e hula ???

Ili da se smetas deka si pogolem od drugite odnosno samim tim i od nego ( oholosta )

da ne se smesame zato pitam

DA go psujes boga li toa li e hula ???

Ај пцуј ги мајкати и такткоти зошто воопшто те створиле. Како ке реагираат, ке останат рамнодушни ???

Пцуење на Бога е исто како да ги пцуеш горенаведените, само што пред се друго е Бога. Значи Животот е Бога, Воздухот е Бога, Твојата сатисфакција е Бога !!!!

Порано јас трчав по гревот; сега гревот трча по мене!

Искрено поубаво чуство на светов непостои. :smir:[/quote]

:pos2::pos2::pos2: О ТИ СЕМОЌЕН БЕЗГРЕШНИКУ! Да те прашам бе.... си стаил аватар од саут парк шо ваљда те претставуе тебе у верзија на саутпарк! Е ај кажи сеа, зашо носиш мајца со марихуана? Си подпаднал под дејство на пороците? Глеаш саут парк и коа ја исмејуваат црквата и господ ти се смееш? БЕЗГРЕШНИК х) :pos2::pos2::pos2:после... имаш 19! Со колку си се ебел од забава без да те боли кур дали тие имаат дечко? Ај немој те молам вака да се понашаш ко да не си напраил грев одкако си се покајал! Уствари може уше еднаш-двапати х) До 3-4 пати е интересно да се посмееме па ќе здосади!

Ај пцуј ги мајкати и такткоти зошто воопшто те створиле. Како ке реагираат, ке останат рамнодушни ???

Пцуење на Бога е исто како да ги пцуеш горенаведените, само што пред се друго е Бога. Значи Животот е Бога, Воздухот е Бога, Твојата сатисфакција е Бога !!!!
Иииј као не приметив дека ДИШАМ БОГ!

:pos2::pos2::pos2: О ТИ СЕМОЌЕН БЕЗГРЕШНИКУ! Да те прашам бе.... си стаил аватар од саут парк шо ваљда те претставуе тебе у верзија на саутпарк! Е ај кажи сеа, зашо носиш мајца со марихуана? Си подпаднал под дејство на пороците? Глеаш саут парк и коа ја исмејуваат црквата и господ ти се смееш? БЕЗГРЕШНИК х) :pos2::pos2::pos2:после... имаш 19! Со колку си се ебел од забава без да те боли кур дали тие имаат дечко? Ај немој те молам вака да се понашаш ко да не си напраил грев одкако си се покајал! Уствари може уше еднаш-двапати х) До 3-4 пати е интересно да се посмееме па ќе здосади!

Иииј као не приметив дека ДИШАМ БОГ!

Како прво, тоа што гледам јас и што се смеам нема никаква врска со она што го чустувам и разбирам. Какко второ немам подпаднато под дејство на пороците. Чекај малце сакаш да кажеш дека денешниве пороци ( цигари,алхохол и дрога) се истите оние пороци за кои зборува Исус ??? Па тогаш зошто им давал да пијат вино на неговите следбеници ???

Како второ никогаш во мојот живот не ми се случило тоа, па и да ми се случило, тек сега сум просветлен како никогаш досега така да припазувам на некои работи, и за разлика од тебе не ширам анархија, сарказам, иронија и атеизам !!!

Слава му на Бога !

Како прво, тоа што гледам јас и што се смеам нема никаква врска со она што го чустувам и разбирам. Какко второ немам подпаднато под дејство на пороците. Чекај малце сакаш да кажеш дека денешниве пороци ( цигари,алхохол и дрога) се истите оние пороци за кои зборува Исус ??? Па тогаш зошто им давал да пијат вино на неговите следбеници ???

Како второ никогаш во мојот живот не ми се случило тоа, па и да ми се случило, тек сега сум просветлен како никогаш досега така да припазувам на некои работи, и за разлика од тебе не ширам анархија, сарказам, иронија и атеизам !!!

Слава му на Бога !
Не ширам нишо од тоа! Ја шо сум си за мене сум си! А како се шири сарказам и иронија!? Иначе тогаш исус да, не зборел за овие пороци зашо ги немало! А мислиш дека тоа не е грев? А и да им давал вино ама не се начукуеле и не кршеле чаши!

Не ширам нишо од тоа! Ја шо сум си за мене сум си! А како се шири сарказам и иронија!? Иначе тогаш исус да, не зборел за овие пороци зашо ги немало! А мислиш дека тоа не е грев? А и да им давал вино ама не се начукуеле и не кршеле чаши!

За тебе си !!! Но немора да ја префрлаш вината на мене или да се правиш попаметен , изјасни се со факти не со некои иронични одговори и побивања што недржат вода и само можат да извадат некого од такат.

Јас сум крив што општеството наметнува некои норми и морали ? Ако непиеш тогаш не неможеш да си поминеш убаво , или ајде бе пиј дур си млад , или Пинк Шит мавај глава од ѕид ?? Непијам ! убаво ми е ДА ! супер си поминувам секаде ДА.

ај сега бек на темата ...

Господ се изјаснил со своите огворои,ставови,кодекс и лични барања преку Светото Писмо, се што е таму е убаво кажано и напишано, така да читни малце нема да се заразиш, чисто колку да се вклопиш во целокупната дебата .. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom