Yaprak Dökümü - Кога лисјата паѓаат

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
но го нема крајот и се е на турски, јбг ептен ме копка што ќе биди, ме интересира дали на крај Огус и Неџла ќе бидат заедно?

Никој не го знае крајот бидејќи моментално се снима последната 5та сезона која има 15 епизоди.
Мислам дека на 29.деќември.2010 ќе биде финалето во Турција и тек тогаш ќе се знае крајот и кој со кого ќе заврши.
Инаку не е се на турски на you tube,кој сака да ја гледа,а сепак да разбере,ја има на бугарски преведена како „Листопад„.

Оваа песна најмногу ми се допаѓа од серијата,едноставно прекрасна песна.

Ми треба сите сезони на серијава. Нека е на турски, само да има превод на македонски/српски/хрватски или англиски.

незнам можно е бидејќи како што ми кажа една турчинка серијата е по една книга како јас сватив таа била базирана врз вистинска случка...

ноо на сликата некако не ми е логична годината на раѓање со годината на умирање испаѓа дека човекот имал над 100 години.

--- надополнето ---

Ми треба сите сезони на серијава. Нека е на турски, само да има превод на македонски/српски/хрватски или англиски.

нема да најдеш на јутјуб се е на турски само неколку успеав да најдам на бугарски. а зашто?

--- надополнето ---

Никој не го знае крајот бидејќи моментално се снима последната 5та сезона која има 15 епизоди.
Мислам дека на 29.деќември.2010 ќе биде финалето во Турција и тек тогаш ќе се знае крајот и кој со кого ќе заврши.
Инаку не е се на турски на you tube,кој сака да ја гледа,а сепак да разбере,ја има на бугарски преведена како „Листопад„.

Оваа песна најмногу ми се допаѓа од серијата,едноставно прекрасна песна.

да но најдов само неколку епизод и тоа се овие што идат и кај нас, останатите се на турски.

--- надополнето ---

Нешто што најмногу ме нервира е синхронизација. Колку сака нека е добро, веднаш менувам канал. Па онаа Шехерезадната кога ја емитуваа.. тоа беше лудило, групи на фејбук и не знам ти што, жив чоек нема надвор на улица.. јаката серија вообичаени лигавења -.-
Се затворав во соба со музика до даска за да не ги слушам дури и телевизорите од соседиве како ечат.
Не знам како се излажав, по онаа една епизода од Шехерезад и тотално разочарување да ѕирнам што се дешава со оваа серија.
Еден ден, друг потоа, почнав да се навикнувам, малку покасно ја загледав, па и почнав да се нервирам што ја емитуваа покасно поради шабанската Фарма :icon_lol:
Многу поуки, емоции произлегуваат гледајќи ја самата содржина. А и самиот удел на актерите.. секоја чест, Али Риза одлично си ја одигрува улогата. А што ќе доживее.. јас стварно не знам како ќе ги издржи сите глупости на своите ќерки.
Сега одвај чекам да дојде наредниот ден и да ја гледам. Ако не се позанимавам со нешто, ќе забегам на интернет и ќе ја барам следната епизода. Видов на кратко до некаде 160тата, (воопшто не се жалам што ќе трае многу, ми одговара :) напротив, би се налутила ако ја прекинат овие од А1) интересни работи ќе се исподешаваат. Нема епизода за која би рекле : Е, оваа е досадна. Постојано нешто се случува, во секоја минута од нејзиното времетраење. И многу ми се допаѓа тоа што не е предвидлива.
Неџла остана со Огуз, а ќе биде вдовица на Џем, Лејла пак ќе биде со Огуз.. како ќе заборават се што се случило не ми е јасно, ниту имам идеја, ама одвај чекам да видам.

А да, и пак сум против синхронизацијата. Можеби зборуваат на литературен македонски јазик, но еве на пример мене повеќе ми лежи да го слушам турскиот. Убав ми е за слушање, а и да се научи по некој нов збор.

А да, и пак сум против синхронизацијата. Можеби зборуваат на литературен македонски јазик, но еве на пример мене повеќе ми лежи да го слушам турскиот. Убав ми е за слушање, а и да се научи по некој нов збор
да и подобро се доживува сцената т.е глумата на актерите кога одат оригинал со превод, доаѓа повеќе до израз. Нашите се трудат навистина и гледам приближно ги избрале гласовите но пак подобро би било кога би одела на турски!

навистина интересна серија!

Значи сликава ја начекав на гугл и ја стави онака.. донт вори, најверојатно за некој друг се работи.

Значи сликава ја начекав на гугл и ја стави онака.. донт вори, најверојатно за некој друг се работи.

во ред но за кого и да се работи пак е чудно и нелогично...никој толку многу не живеел.

Леле кога ја видов сликата се изнасмејав пишува дека живеел од 1334 до 2004:vozbud::pos2: (Али риза живеел ЦЕЛИ 670 години)
Не ми се верува дека ќе умре али се е можно,според тоа што му се случува и тек што ќе му се случува можно е да приумре.
Инаку вечер нема да има Лисјата бидејќи нема А1.

Леле кога ја видов сликата се изнасмејав пишува дека живеел од 1334 до 2004:vozbud::pos2: (Али риза живеел ЦЕЛИ 670 години)
Не ми се верува дека ќе умре али се е можно,според тоа што му се случува и тек што ќе му се случува можно е да приумре.
Инаку вечер нема да има Лисјата бидејќи нема А1.

може до вечер ќе има.... лелеле :se_ molam:se_ molam

Пуууууу најлигав филм до сеа, се разбира после онур и шехерзад, кај мене по улица цела женска популација гледа ова.

Преводи на македонски/српски/англиски од 41 до 80 епизода т.е. втора сезона, некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom