Yaprak Dökümü - Кога лисјата паѓаат

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Сите сте нашле да критукувате серии, а да не ви е интернетот и компјутерот, што ќе правевте? Ќе собиравте сликички од албуми?
Се е ова бизнис и А1 според многу паметен принцип оди.

1. Погодено време.
Во периодот кога се емитува серијата е погодно, бидејќи отприлика до толку трае работното време и на некои постари луѓе кои од интернет не знаат И, си гледаат серии и уживаат во нив серии.
2. Женска па машка серија
Прво оди серија за жени (но не значи дека не е и за мажи) серија, па потоа оди криминалистичка за мажи и така А1 профитабила со гледаноста и во тој период една реклама чини многу.

Па фала богу што ми е интернетот, гледам други серии и филмови, да останев со програмата од нашите телевизии ќе мислев дека уште сме '96.

Катастрофа, не знам како можат вакви серии да одат во етер. Ајде нека оди една турска, колку за вкус, ама нека оди и некоја популарна, или барем некој игран филм (под ова подразбирам да е од после моето раѓање). Не` отруја со глупостиве, чак и на секои 5 секунди има реклама за дека од 20.00 часот оди оваа серија, од 21.00 друга.. Као демек да не заборавиме.

Ај не туку го лапајте,
у Турска сериите ги даваат еднаш до два пати неделно,
башка уз тоа има дваесминутно потење реклами.
Едино гадни ми се крициве, и богами не ќе
да можам у секоја серија Дејан Лилиќ и остала компанија
да ги слушам као драпаат ташаци.
Серијата ми е горе доле океј.
Више ги пратам глумциве, Неџла ми се бендисуе ептен.
И Огус секако.
Тоа би било тоа углавном.
Баш ми се стресе на коо не му се свиѓа.
Имате и други теми кај шо комотно можете
да ги сместите вашите серки за мајонезот и крастаиците на Велија.
Фала на пажња.
Пријатно. :salut:

Од понеделник, 6 септември, серијата продолжува со нови епизоди
на А1 во 20 часот

јаооо серијава ми влезе под кожа повеќе ми се свиѓа од Шехерезад само што многу ќе трае.... но како и да е она глумците се супер а од сите Огуз лелеле заради него и почнав да ја гледам серијата!

некаде на средина на серијата ќе го сменат Шефкет :nesum: многу ме нервира кога така прават. Многу потресно ќе биде кога Неџла ќе остане вдовица...има на youtube eпизоди но се онака на блиц одприлика што ќе се случува но го нема крајот и се е на турски, јбг ептен ме копка што ќе биди, ме интересира дали на крај Огус и Неџла ќе бидат заедно?

Искрено јас серијава почнав да ја гледам а еве и зашто и давам оценка 10:
-Пред се е на синхронизиран мајчин јазик што значи не мора бабите и дедовците да им читаат на децата
-Децата пред се се навлечени на цртиани со тепање и што ти не додека ова преставува вистинска вредност за семејство ,како се гради како се чува и што треба да превземете за да н
-Временскиот термин е прекрасен
-Нема сцени кои ќе ги вознемират младите
-Поучна и не можам натака ...мој совет ВРЕДИ ДА СЕ ГЛЕДА! :)

Нешто што најмногу ме нервира е синхронизација. Колку сака нека е добро, веднаш менувам канал. Па онаа Шехерезадната кога ја емитуваа.. тоа беше лудило, групи на фејбук и не знам ти што, жив чоек нема надвор на улица.. јаката серија вообичаени лигавења -.-
Се затворав во соба со музика до даска за да не ги слушам дури и телевизорите од соседиве како ечат.
Не знам како се излажав, по онаа една епизода од Шехерезад и тотално разочарување да ѕирнам што се дешава со оваа серија.
Еден ден, друг потоа, почнав да се навикнувам, малку покасно ја загледав, па и почнав да се нервирам што ја емитуваа покасно поради шабанската Фарма :icon_lol:
Многу поуки, емоции произлегуваат гледајќи ја самата содржина. А и самиот удел на актерите.. секоја чест, Али Риза одлично си ја одигрува улогата. А што ќе доживее.. јас стварно не знам како ќе ги издржи сите глупости на своите ќерки.
Сега одвај чекам да дојде наредниот ден и да ја гледам. Ако не се позанимавам со нешто, ќе забегам на интернет и ќе ја барам следната епизода. Видов на кратко до некаде 160тата, (воопшто не се жалам што ќе трае многу, ми одговара :) напротив, би се налутила ако ја прекинат овие од А1) интересни работи ќе се исподешаваат. Нема епизода за која би рекле : Е, оваа е досадна. Постојано нешто се случува, во секоја минута од нејзиното времетраење. И многу ми се допаѓа тоа што не е предвидлива.
Неџла остана со Огуз, а ќе биде вдовица на Џем, Лејла пак ќе биде со Огуз.. како ќе заборават се што се случило не ми е јасно, ниту имам идеја, ама одвај чекам да видам.

А да, и пак сум против синхронизацијата. Можеби зборуваат на литературен македонски јазик, но еве на пример мене повеќе ми лежи да го слушам турскиот. Убав ми е за слушање, а и да се научи по некој нов збор.

Значи дефинитивно најдобрата серија. На почеток не ја следев (дека името не ми беше привлечно), ја загледав случајно и сега редовно ја следам. На youtube ја гледам прво, да видам што ќе се случи и потоа си ја гледам на А1 со превод :). И се викам нема да гледам на нет што ќе се случи (така помалку ми е интересна кога си ја гледам со нашиов превод) ама неможам, под кожа ми е влезена...

Koga se davase 1001 nok ne ja gledav ,osven nekolku epizodi bidejki mi bese kompjuterot na popravka ,pa bev prinudena da ja gledam ,iskreno voopsto ne mi bese interesna po toa sto go vidov, a i replikite bea pateticni"ti si srna, ti si ova,ti si ona"preglumuvanje .Taka da voopsto nekev da slusnam za nova turska serija ,jas i koga prv pat se davase ovaa serija ne ja gledav, pocnav slucajno da gi gledam reprizive letovo i toa ne gledav od prva epizoda ,odednas pocnav da gledam, interesna mi bese komunikacijata megu likovite ,mnogu bliska(bez patetikite od 1001 nok ) Veke redovno ja sledam, mi se sviga sto e sinhronizirana ,bidejki ovaa e odlicno srabotena od aspekt na sinhronizacijata, epten se vnele nasite vo glumenjeto, najinteresni mi se Ferunde i Hajrije.

Неџла остана со Огуз, а ќе биде вдовица на Џем, Лејла пак ќе биде со Огуз.. како ќе заборават се што се случило не ми е јасно, ниту имам идеја, ама одвај чекам да видам.

Е сеа се расипа стаи спојлер алерт мајкому стара -.-
Ја серијава искрено ја заглеав ради Ферхунде. Можеби не е добар лик, но ја прави интересна приказната :)

И мене ми влезе серијава под кожа :kesa:. Знам некојпат преку недела да пропуштам, ама си ги погледнувам во тој случај репризите преку викенд. Поучна и приземна реална серија за разлика од 1001 ноќ каде претеруваа со тоа господине, госпоѓо, душо моја, и слични на тоа муабети. Плус дај не откривајте вака јасно што ќе се случи, не сте фер :back:

Многу интересна серија, редовно ја гледам. А најинтерсена ми е Ферхунде се сака да знае, ако не дознае нешто што се случува, ќе пукне од мака :)))

najnovata sezona ja davaat na turskata televizija Euro na MaxTV, sega momentalno ide i toa od 19.10-22.20,ama ne sekoj den ,proslata nedela odese vo ponedelnik i sreda,ovaa nedela samo vo sreda ,drugite denovi ima drugi serii

Не ја гледам серијава, од турските само Шехерезад ја гледав и многу ми се допадна​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom