Yaprak Dökümü - Кога лисјата паѓаат

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Турски серии освен А1 даваат и Алсат, Ера, Сител и Канал 5.

Главните ликови во серијава односно семејството на Господинот Али Риза повеќекратно е окарактеризирано како несреќно,скромно,високи морални вредности(ова е делот што јас не го признавам и тврдам дека не е точно тоа во семејството Текин затоа што се далеку од таквите вредности) и со добри манири семејство..со што јас не се сложвам.Сите во семејството Текин се грешни,подмолни,а тоа што ме иритира најмногу е нејзината снаа Ферхунде е прикажана како најголемото зло во серијата што апсолутно не е точно.Најголемите злоби се во семејството Текин,Лејла,Неџла...никој не е поштеден ниту пак Али Риза и тој е грешен(сеуште беше заљубен во бившата,причината шо Хајрие го искрши на ситни парчиња омиленото ЦД на Али Риза:pos2),а Хајрие е озборувачка без престан,но секако не е свесна за тоа и некој страда поради тоа.

Значи во нивното семејство владее притаено зло кое што е најлошото нешто,кое што пак е вешто прикриено во серијата.Огус сите знаеме дека научил од грешките и ги поправа на некој начин,а е омразен лик во приказната.И плус имам една забелешка во сценариото,имено Огус и Џејда не се венчани по никој основ,а таа му бара стан како причина за разводот нивни...

Но генералниот заклучок од ЛИСЈАТА е: она што си сееме тоа и ќе си собереме...

не ја гледам серијава ама тој чичко али риза го жалам што се справува со такви хиени во семејството :(

Колку само денеска се смеев со лисјава,одамна немало ваква интересна епизода.
Овие Али риза и Хајрие ама се испокараа денеска,баш жестока кавга беше,одамна се немаат така испичкарано,дури Али риза го напушти домот.
Конечно поминаа досадните епизоди,отсега ќе биде се поинтересно и поинтересно.

Денес дознав дека
Али Риза ќе се шлогира и неговите после одредено време ќе го пратат во некој дом, од таму Ферхунде ќе го земе и ќе го чува и негува во куќата...и ќе се омажи за Левент :)

Денес дознав дека
Али Риза ќе се шлогира и неговите после одредено време ќе го пратат во некој дом, од таму Ферхунде ќе го земе и ќе го чува и негува во куќата...и ќе се омажи за Левент :)

а Митхат? Да не си грешка Фергунде да го земи али риза? Ами хајрие? Неговите ќерки и синот?!?

а Митхат? Да не си грешка Фергунде да го земи али риза? Ами хајрие? Неговите ќерки и синот?!?

Митхат ќе ја препише куќата на нејзино име и таа најверојатно ќе го остави...а Хаирје и семејството ќе го пратат таму бидејќи ќе им биде како товар, нема да зборува и ќе биде тежок за чување...ова се информации од прва рака можам да кажам...па ќе видиме :)

ih so sakav Sevket da mu ja uchuka na toa Mithatot goedoto da mu iskrsi zubite...

Што им требаше Џамбазот да го направат Али Риза???

Ако уште еднаш гледам некоја серија синхронизирана на А1 се бесам на плоштат со порака „И јас сум Али Риза“.
Жими Велија.

Ќе има ли крај на овие серии , на ова патешествие што и се случува на Македонија...:tapp:

Онаа Неџла разочараува,ебати што е убава ебати мозокот ич.....комплетно разочарување во моралните вредности на целто семејство!
абе дајте повеке секс сцени отколу патетики........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom