Хуманитарен концерт „Помогни и ти“

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Мислам дека веќе имате слушнато за хуманитарниот концерт кој ќе се одржи утре, а за сите оние кои не слушнале, еве инфо. Имено, утре во салата „Борис Трајковски“ ќе се одржи хуманитарен концерт - „Помогни и ти“, со чии собрани средства ќе се опремат социјалните станови во Ѓорче Петров. На концертот ќе настапат „Нокаут“, Влатко Лозановски, Ѓоко Таневски, „ДНК“, Јован Јованов, Елвир Мекиќ, „Некст тајм“, Дани, Калиопи (иако после Евровизија, не се знае дали ќе се појави на сцената), Влатко Илиевски, Адриан Гаџа, Тони Зен, Александар Белов, Тамара Тодевска, Туна, Врчак, Елена Ристеска, Александра Пилева, Ламбе Алабакоски, Роберт Билбилов, Есма, Гоце Арнаудов, Борис Трајанов, Ристо Самарџиев, Наум Петрески и други. Во салата ќе бидат присутни спортисти, актери, политичари и многу други јавни личности. Цената на билетот за во партер е 150 денари, 200 денари за трибините, а ВИП влезниците чинат 500 денари.

Слушнав дека некако слабо одела продажбата на карти. Кај нас во школо, едвај дваесетина иако ни донесоа преку 200. Јас се пријавив нормално и си земав карта за на трибина. Ги подржувам ваквите проекти. :pipi: Вие ќе одите ли?

Па зошто да не се учествува во еден таков коцерт сетајте на мене:helou:

omg, што беше таа дивурија на сцена, леле како ги нападнаа Некст тајм, му ја искинаа маицата на Стефан, луди тинејџери, никаква организација на обезбедувањето.
а инаку добра манифестација беше ако ја исклучиме хистеричната публика која буквално ги влечеше изведувачите, а се собраа и доста сретства околу 800 000 ден, а имаше и донирања од индивидуалци, од кои фасцинантни беа тие 1 000 000 ден на газдата на Европскиот Универзитет- браво за хуманоста на сите!

За идејата нема дискусија, одлична идеја и одлична реализација, секако дека помогнав и јас за собирање на средства за одомување на децата без родители
Е сега за музичкиот дел на концертот, отганизација 0
Што беше тоа на крај, милион деца до 10 години максимум се качија на сцена, ги тегнеа Некст Тајм, и обезбедувањето крена раце, многу некултурно делуваше сето тоа, па ако веќе им даваш можност да настапуваат, треба да им се овозможи и сооветен третман на ѕвезди на сцената, овде беше исклучиво детска публика како што видов

Браво за идејата за хуманитарниот концерт, браво и за одзивот на народот но морам да кажам дека сте во право за забелешките.Прво никакво обезбедување, секој си трча каде сака и по кого сака (крајно непрофесионално), но и озвучувањето беше катастрофа.А и водителите на моменти заборавија дека сепак се се слуша.Сепак за убава цел беше па може да се прости.Инаку за поздравување е учеството на сите гости, а и огнометот беше фантастичен.Убаво замислено, но не и баш најдобро направено.Да се надеваме следниот пат ќе биде подобро.

Преносот беше катастрофа, идејата добра.

Треба почесто да се организираат вакви концерти на кои би се собирале најдобрите и најперспективните македонски изведувачи. Не мора секогаш да бидат со хуманитарен предзнак.

Сега малку надвор од темата:
Можеби грешам, меѓутоа мислам дека во последниве 3-4 години интересот за македонска музика кај младите е во огромен пораст (споредено со периодот пред тоа). Незнам дали тоа се должи на поголемиот број на изведувачи (иако многумина од нив имаат по 2-3 песни) или на подостапноста на нашата музика до луѓето (преку интернет), меѓутоа како и да е, ова е за пофалба, бидејќи слушајќи ја нашата музика истовремено го браниме и нашиот јазик и истиот го промовираме низ песна и игра.

Срамота беше концертот ,плејбек сите пееа дечурлаана рипаат на сцена ко којзнае кој да пее ама незнам зашо се изненадив мтв вршеше пренос (со една камера)

Се на се идеата е добра се надевам дека собраа пари да ги опремат становите.

Срамота беше концертот ,плејбек сите пееа дечурлаана рипаат на сцена ко којзнае кој да пее ама незнам зашо се изненадив мтв вршеше пренос (со една камера)

Се на се идеата е добра се надевам дека собраа пари да ги опремат становите.

Кои пари ги собраа се ова беше фарса или политички маркетинг. Излага водителот на сцена и се дере луѓе да ви кажам собравме 450 илјади денари, а во исто време на тв екраните се појавува телоп каде пишува дека се собрани 600 илјади денари :pos2: мене ли ќе ме лажат, колку луѓе ќе се јават да донираат во оваа сиромаштија? Илјада нека бидат сите други пари ќе ги даде владата ил инекои богаташки фирми ама пред народот за време на избори ќе се изрекламираат дека се химани и ова она гласајте за нас е работата.

п.с. откога го гледав зејтегест филмот на никого повеќе не верувам се е лага и обмана.

Кој филм ??

Абе шо има везе дали е владата или не нека им ги напраи становите па ја пак нема да гласам на избори :toe:

Значи ја бев на трибина и кога излегоа Некст Тајм, јас воопшто не ги видов! Деца се растрчале, врискаат, фрлаат мечиња, истото беше и за Белов, Јован Јованов и компанија, ама најинтересно беше кога излегоа ДНК и си заминаа од сцената бидејќи песната им сецкаше. Очекував подобра организација, бидејќи идејата беше супер! Микрофоните на моменти не работеа, водителите малку се подзабораваа, а обезбедувањето беше катастрофа.

Како и да е, мило ми е што се собраа толку средства иако некој ги искористи за своја реклама:wink:

А имаше народ ?

Пошо мене ми изглеаше као стотина луѓе да имаше трибините не ѓи покажаа ич на телевизија.

Имало народ многу, па не можеше ни песна да се слушне, ни пејач да се види од тоа дечурланата која изгледа не знае ни за култура, ни за ништо, аман бе до кај стаса времево, уште од 10 години зеле девојчињава да свршуваат???
И сега музиката точно дека е во подем, пополаризирана станува како резултат на ЈЈ и компанија :pos2:

Ужас!

Поужасна манифестација јас немам видено во животов!

21 век е бе алооо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom