Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
33.5 па 33.5 .. искрено мрза ме беше да го најдам пак артиклот зашто гледам дека нема ефект.. ама ај.. да не каже некој дека забушавам. 30 + 3.5 = 33.5 . Јасно ми е дека пак ке се извадите дека ви фалат „конкретни докази“ .. ама да бидеме реални .. додека ја читаме библијата нема ништо конкретно да најдеме. Библијата е пуна со конкретни грешки кајшто еден пишува дека биле 600 коњи а друг автор дека биле 8000 (само пример.. најдете си сами на интернет има цели сајтови посветени само за нумеричките и фактуални грешки во библијата.. затоа што малку е офтопик да навлегувам во детали)... нека луѓето заклучат сами.
http://www.carm.org/questions/about-jesus/how-old-was-jesus-when-he-was-crucified
И после толку години меморијата ме служи релативно добро. Не беа коњи туку коњаници.. и промашив за околу 100 / 1000 ама еве ги горе точните бројќи цитирани. Кој не верува нека си најде во својата библија дома и нека види на сопствени очи. Што се однесува до љубовта и библијата... два напросто контрадикторни поими.. веќе објаснив зошто не се работи за љубов туку за страв.And David took from him a thousand chariots, and seven hundred horsemen, and twenty thousand footmen.It is clear that the first verse speaks of 700 horsemen, and the other 7000 horsemen -- a difference of 6300.
II Samuel 8:4
And David took from him a thousand chariots, and seven thousand horsemen, and twenty thousand footmen.
I Chronicles 18:4
И после толку години меморијата ме служи релативно добро. Не беа коњи туку коњаници.. и промашив за околу 100 / 1000 ама еве ги горе точните бројќи цитирани. Кој не верува нека си најде во својата библија дома и нека види на сопствени очи. Што се однесува до љубовта и библијата... два напросто контрадикторни поими.. веќе објаснив зошто не се работи за љубов туку за страв.
И после толку години меморијата ме служи релативно добро. Не беа коњи туку коњаници.. и промашив за околу 100 / 1000 ама еве ги горе точните бројќи цитирани. Кој не верува нека си најде во својата библија дома и нека види на сопствени очи. Што се однесува до љубовта и библијата... два напросто контрадикторни поими.. веќе објаснив зошто не се работи за љубов туку за страв.
Тоа е тоа.. неконечни интерпретации по коишто нормално секој си наоѓа во библијата тоа што ќе му текне.. Кога јас дадов многу јасни пресметки 30 + 3.5 = 33.5 тогаш немаше доволно податоци ... :helou:
Во превод .. 30 + 3 1/2 = 33.5. Немам повеќе намера да објаснувам основни алгебраички пресметки и ја завршувам оваа „дебата“ која веќе евидентно почнува да се врти во круг. Како личност што поседува очи и гледа бројќи кочиите на едно место се 700 на друго 7000... нема потреба за понатамошна дебата... а вакви нумерички примери во библијата има повеќе.. кој сака ќе најде.Therefore we can conclude that Jesus began His earthly ministry at the age of 30. Since it went on for 3 1/2 years before Jesus was crucified, it is safe to say that He was 33 at the time of His death.