- Член од
- 9 јули 2024
- Мислења
- 293
- Поени од реакции
- 427
Ова од кое дупе го изваде?
Да бев безобразен, ќе ти речев од на сестра ти дупето. Бидејќи не сум, ако сакаш да дискутираш ќе го преформулираш прашањето и ќе се вратиш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова од кое дупе го изваде?
И што е најстрашно, без никаква машкост со. Ти си лик кој на прв сигнал за физичка пресметка би избегал како последна кукавица. Се ти е џабе. Џабе се обидуваш да проектираш некаква слика за себе, навечер ко ќе си легнеш, преде спиење, знаеш каков мочко си.
Одам да турам плејлиста со најдоброто од.
Стави "факт" без никаква поткрепа или извор. Преформулирај си го тврдењето со поткрепа и нема да треба да изиграваш глуперда.Да бев безобразен, ќе ти речев од на сестра ти дупето. Бидејќи не сум, ако сакаш да дискутираш ќе го преформулираш прапањето и ќе се вратиш.
Ајде оди.
А наеднаш е небитно... ок ја мислев го напаѓа христијанството.Повеќето критичари сметаат дека антихероите на Достоевски како јунакот од подземјето, Расколников, Ставрогин, Иван се многу поавтентични и поинтензивни ликови од неговите позитивни ликови. На крајот на краиштата, потполно е неважно дали Достоевски бил верник или не, неговите ликови имаат независен живот од неговиот.
нема да треба да изиграваш глуперда.
Стави "факт" без никаква поткрепа или извор. Преформулирај си го тврдењето со поткрепа и нема да треба да изиграваш глуперда.
и тоа најостро. Ептен е начитан.А наеднаш е небитно... ок ја мислев го напаѓај христијанството.
Ах леле![]()
А наеднаш е небитно... ок ја мислев го напаѓај христијанството.
Ах леле![]()
Дечко, ја напаѓам твојата полуписменост.Иван Карамазов го напаѓа христијанството. Романите на Достоевски се конципирани на тој начин што ликовите си го кажуваат своето, нема заклучоци, секој верува во она што сака.
Дечко, ја напаѓам твојата полуписменост.
Име на книга? Извадок? Линк? Или ај ќе фрлиме 2-3 имиња на некои рандоми па тоа се смета за референца.Ќе ти ја препуштам таа улога тебе. За Достоевски се напишани илјадници книги, што ти докажа со 4-5 наслови? Еве Чеслав Милош прочитај го. Оли Легендата за големиот Инквизитор на Василиј Розанов, па ќе видиш спротивни гледишта.
Име на книга? Извадок? Линк? Или ај ќе фрлиме 2-3 имиња на некои рандоми па тоа се смета за референца.
Ок, де прочитај ги Петко Жигубигуле Џепезов, такозвани Прле, што има напишано во Гатанките од Мариово за Достоевски.
За Чеслав имав слушнато, али дечкиот е роден 30 години после смрта на Достоевски, така да не може да има тврдења поткрепени од факти кога не е ни во исти век со Достоевски.Книгата се вика Континенти, збирка есеи од Чеслав Милош. Другата книга се вика Легендата за големиот инквизитор од Василиј Розанов.