Darling
High Value
Се надевам ќе ја набавиш книгата и ќе ја прочиташ самиот, наместо да гледаш јутуб видеа и да слушаш други да те лажат.
Треба да ти е срам што непрочитана книга ми објаснуваш на мене.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се надевам ќе ја набавиш книгата и ќе ја прочиташ самиот, наместо да гледаш јутуб видеа и да слушаш други да те лажат.
Треба да ти е срам што непрочитана книга ми објаднуваш на мене.
Срам ми е да ве читам колку не знаеете ништо. Понекогаш луѓето ме прават навистина тажен.
Затоа ти знаеш и за нас двајца. Никаков идеал ни предлог за развој и создавање на нешто подобро од човештвото немате. Комплетна безидејност за носење на терминот Човек на некој нов сосема повоздигнат левел. Можеби тој недостиг на креативност ве чини така горки? Само кукање, пекање, лелекање. Како 30ет годишници, со развој на умот на стадиум од 5ет годишници.
За мене Нихилизмот = Патетика. Ми се гади од патетика.
Нема да дискутирам додека не си го завршиш домашното.Најди на интернет за дебатата за постоењето на злото и за non seeing argument, па потоа ќе дискутираме за Иван Карамазов, и за Легендата.
Прочитај ја книгата, анализирај ја сам, не биди досаден бот што само копира туѓи мислења, креирај свои.
Плус е стварно добра книга.
Можеме и да го коментираме разговорот на Иван со ѓаволот после.
Абе небитен оти не го изанализирале за тебе и уште не си го прочитал.Разговорот на Иван со Ѓаволот е многу поневажен од разговприт на Иван со Аљоша, и тогаш веќе од него зборува лудилото. Со Аљоша зборува разумот на Иван, и да, таму е спроведен најсилниот напад врз христојанството во историјата.
Поголем срам е да живеам со идеата дека постоењето е за осуда. Мрш.
Јас ќе ја слушам Милица Павлович, ќе се журкам, а богами и препичувам на Јахти дур трае летово. Ти слушај опера или шо и да прајш и тровај за тоа колку си паметен. Еве ќе ти дадеме АПЛАУЗ, онака гласно, некако саркастично три пати. Ебаве генот утнат, родени болни па уште и ќе учеле тие на Философија или Теологија. Се убедувате дека вие сте кренале раце од Бога?
НЕ, тој кренал раце од вас уште ко сте биле молекули и гени во зачеток.
Абе небитен оти не го изанализирале за тебе и уште не си го прочитал.
Да кажеш дека Достоевски(ептен религиозен православен христијанин) го напаѓа христијанството во било кое дело вришти на лаик.
Се гордеам со сите овие епитети ако тие тврдат дека сум се обратно од тебе.
Сакам да сум се обратно од тебе. Ако тоа значи дека треба да ја рснам Проверено, на 80ет посто, ја ќе одам и потаки и ќе ја клам на 100.
Ако ти си најпаметен, јас сакам да сум најглуп.
Да пошто Иван и Ставрогин се попрости од мудроста на Зосима.Не се бламирај, почнуваш да се бламираш, и тоа сериозно. Верата на Достоевски е прилично дискутирана работа низ историјата на книжевноста, и не постои консензус дека бил верник. Постојат сведоштва дека кога го пишувал богухулието на Иван, или на Ставрогин, зборовите сами му доаѓале, а кога се обидувал да портретира ликови на верници, како ликот на Отец Зосима, поприлично се мачел.
ХАХАХАХАХХА! Данке виелмалс. Бите нихт фергесен, фил-цу-клуг ист ајгентлих ДУМ.
Да пошто Иван и Ставрогин се попрости од мудроста на Зосима.
И се сатирични. Тој младоста ја поминал така и со такви ликови затоа и се толку детални но во староста знаел колку е бесцелен и мизерен тој живот.
Затоа тој има само критика кон атеизмот, нихилизмот и комунизмот.
Жалам, Достоевски бил верник.
Ова од кое дупе го изваде?Не се бламирај, почнуваш да се бламираш, и тоа сериозно. Верата на Достоевски е прилично дискутирана работа низ историјата на книжевноста, и не постои консензус дека бил верник. Постојат сведоштва дека кога го пишувал богухулието на Иван, или на Ставрогин, зборовите сами му доаѓале, а кога се обидувал да портретира ликови на верници, како ликот на Отец Зосима, поприлично се мачел.