Храна за при патување

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
C

cige

Гостин
Каква храна да си носам за патување, што нема да ми се расипе во куфер или ранец? Колку дена ќе издржи мрсна храна? Сендвичи со шунка, сирење, павлака? Или да земам само од растителен кашкавал? Колку денови нема да се расипат сенвичи со краставици и домати? Колку дека може да издржи риба-конзерва во автобус? Дајте и ваши идеи и предлози.

конзерва би требало да издржи околу една недела сигурно ама без да ја отвораш, а и сендвичи некои полесни без мајонез би требало околу 4-5 дена
од лично искуство ;)

Конзервите ќе ти издржат до кога им е датумот, нормално не отворени. Тие не се чуваат на ладно ни во продавница ни во магацин.

Земи си чоколади повеќе за да можеш набрзинка нешто да глоцнеш, и помагаат малку во случај ако имаш некаква дијареа. Јас обично носам по 2-3 Сникерс во торба додека патувам. Инаку мој совет е да си земеш максимум еден-два сендвичи во случај ти се прикаснува по пат ако имаш долго патување од причина што на местото каде што ќе стасаш секако ќе има некаква храна за да си купиш. Инаку можеш да носиш трајни конзерви (нарезак, паштета) и не се расипуваат, ако ептен не планирате да застанете во некое урбано место. Исто така и туната во конзерви не се расипува.

Ако правиш сендвичи за да ти стојат повеќе време, прави ги без краставица и домат. Најдобро ти е со кашкавал и чајна/печеница.

Каква храна да си носам за патување, што нема да ми се расипе во куфер или ранец? Колку дена ќе издржи мрсна храна? Сендвичи со шунка, сирење, павлака? Или да земам само од растителен кашкавал? Колку денови нема да се расипат сенвичи со краставици и домати? Колку дека може да издржи риба-конзерва во автобус? Дајте и ваши идеи и предлози.
Сендвичи ти е најдобро да си купиш од маркетиве има готови вакуумирани и траат тие долго. Риба, конзерви не ни помислувај. Кроасани земи си, чоколади од типот сникерс, марс, твикс обавезно... имаш и убави млечни кифлички, пакувани и тие траат долго.

Кул тема, таман сеа за на екскурзија добро би ми дошле и мене предлозиве за сендвичите и која храна за расипува по пат која не чисто да знам шо да си земам дека дури втората ден вечерта имаме јадење во хотел ... :D

Мајонез застојан никако. Не правете сендвичи со мајонези кога идете на пат.

Чоколадо,конзервирана храна,двопеци,чипсови и полесни сендвичи колку да те држат со ситост...не да се прејадуваш..

Најдобро ти е да не носиш храна.Каде и да одиш имаш места од каде може да се купи.
Само носиш непотребен терет....и на крај ќе ги фрлиш пошто ништо нема да изедеш.

Храната која ја носам за по пат никако не смее да содржи месо, месни преработки и јајца,
Се друго, дури и да се расипе не е опасно.

Најдобро ти е да не носиш храна.Каде и да одиш имаш места од каде може да се купи.
Само носиш непотребен терет....и на крај ќе ги фрлиш пошто ништо нема да изедеш.
Проблемот е што еден оброк низ европа е најмалку 10 евра.

Проблемот е што еден оброк низ европа е најмалку 10 евра.

Имаше ефтини сендвичи по бензиските, незнам точна цена колку беше но 1/1.5 беше одприлика ако не се лажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom