Хорор филмови

Го гледав The hole, просечен. Не е за во 3д, нема потреба толку да се форсира тој формат.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 08:58 ---
Комедија - Хорор, не ми е омилен поджарн. Се мислев на 3/4 пати да ги гледам.....имаше препораки, ама кога видов комедија во опис, се откажав.
И ја друже не го сакам тој микс, некако хорор и комедија не ми се жанрови за мешање. Но добро има и исклучоци ко на пример Zombieland и Tucker and dale vs. evil, тие се ок.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 09:00 ---
Оцениве ми се врвот,највеќе на тоа се смеам.

Како некои голубар да ги редел.

:D
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 05:04 ---
Cloverfield го има некој изгледано?

Правев некои анализи по листиве за најдобар хорор и секаде високо котира.

:)
Да, добар е Cloverfield. Нешто измеѓу The blair witch project и Godzilla.

hoho, vcera go gledav cabin in the woods, jako, se iznasmeav. ic ne e strasen filmot, ama ima interesni SF momenti vo sebe, za ete, malku poinakov film, mi pomina vecerta. pred desetina dena, the phone korejskiot, not bad. samo sto...ne e mnogu strasen ni toj za mene :(

Мене The cabin in the woods ми е најдобар филм за 2012. Ретко толку оригинално нешто да се види у поново време. Глава си сечам ако некој го има погодено крајот (а и воедно причата зошо тоа све уствари се дешава). А и Sinister ми е тука некаде на врвот.

Зашто воопшто Cloverfield се смета за хорор филм ?
Што е она во филмот кое што треба да биде причина да ме пролазат морници? Ретардираното мутирано чудовиште? :)

Cloverfield е ремек дело во секој поглед и е вистинско доживување да се гледа во HD. Тој е еден од првите филмови кои ги гледав во таков формат и мислам дека оргазам доживеав.
Многу потценет филм е Кловерфилд. Заедно со The Blair Witch Project се алфа и омега, а многу други филмови почнаа да го копираат тој формат.

А сега дали е хорор или не, да се фатиме за делење по жанр секој индивидуално ќе ти го смести негде. Атмосферата е и те како напната, па и чудовиштето е морничаво. Ако тебе не те "чепнал" филмот, тогаш си хардкор, шо да ти речам... не е до филмот, до тебе е :D

И јас стојам на мислењето дека е потценет филмот.
Инаку, да, атмосферата е напната, но повеќе ми мава на survival, но сепак како и да е би бил survival horror, така да сакале неќеле би го сместиле во хорор жанрот.
А да, не се сметам за хардкор од чиста причина што поретко гледам хорори. :)

Како можеш да кажеш дека не треба да се смести во хорор? сцената на крајот? сцената во тунелот? сцената кога се кријат во продавницата? Cloverfield е типичен SF-хорор-трилер, неможе да се смести во еден жарн.

Како и да е филмот е ремек дело.

Na scenata vo tunelot skroz zaboraviv. :)
Kako i da e, kako sto rekov pogore ne mi ostavi takov vpecatok na klasicen horror film...

Да де, не е класичен хорор, микс е....ама секако има хорор елемтни, така да може да се смести во тој жарн....ехе какви класични триелри ставаат во хорор жарн па не овој :D

Дај предложете ми нешто со канибали во стилот на Wrong Turn и The hills have eyes.

Фала однапред ;)

Дечки ај предлог филмови со опседнатост, егзорцизам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom