Не е добра. Не може да се дели човештвото, за едни друго, за вас ќе дефинираме трето. Не може ако сакаме вистинско разбирање на човештвото и ослободување. Толку е тешко да се прифати дека има геј луѓе кои не се воопшто ненормални или непријатели на едно општество?
Толку е тешко да се прифати да стапуваат во брак, да одгледаат дете, да го воспитуваат да биде човек, дел од тоа општество?
Зарем уште сме толку убедени дека бидејќи јас сум хетеро, по некоја чудна „природа во мене“ јас сум подобар од некој заради тоа што сака да води љубов со истиот пол?
НЕ оди тој муабет веќе...
Нема никакво ограничување во однос на хетеро за да не може да посвојуваат деца. Постојано бомбардирање дека геј луѓето се ненормални и неспособни не држи вода. Не дека ти велиш така, туку читајќи ја дискусијата.
Точно. И хетеро парови не добиваат шанса за да посвојат дете ако комисија одлучи дека не се способни. Тоа треба да важи и за геј паровите.
Тоа е тоа. Не да бидат едните повластени во однос на другите.
Јас сум толерантен кон се, но никако кон нетолерантноста. Ќе ме извиниш но не се повикувај на слободна волја, кога некој ја негира слободната волја на другиот. И барате закони и да се затвори прашањето на геј „Кога ќе дојдат нашите, конзервативните“ - сите апсаана, не може брак, не може деца, умрете - .чао!
Тука не можам да поминам и да замижам. Бракот дефинира сега дава власт на хетеро дека се подобри од другите. НЕ се. Едноставно хетеро или геј не дефинира дали е подобар некој од другиот како човек.
Целиот наставен процес во Македонија е ужас. Од 2008ма е во постојан пад и реално децата се неуки! Треба да се прекине се и да се редефинира се од почеток... со квалитетни, надполитички дискусии од страна на професионални индивидуи кои се компетентни за сето тоа! И да се изгради здрав систем, каде што децата ќе учат за се... да разбираат се, да имаат знаење од се.
Да не ги чуваме во стаклено ѕвоно па потоа, фрустрации и проблеми кога ќе бидат официјално сами во светот.
Може да се направи изборен предмет едно сексуално образование. Ако родителот е премногу конзервативен, не мора детето да слуша таков предмет, дома ќе му кажат што е што, најмал проблем.
Ако не дома, интернетот и светот ќе го подучу малку подоцна.
Дали дете од 13 години треба да има сексуално образование... дискутабилно, јас би рекол да (зависи што и како ќе се предава, како што велиш ти од подрум изнапишано колку да го има, не е ок), нормално - мнозинството ќе каже - ма не рано е, втора година средно е таман

Или нема што да знае дека има геј луѓе... ок ајде ќе криеме, нема геј луѓе, тоа е лудост измислена од ... некој.