Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
бла бла бла кур се тресе у ладна вода
Добро бе, ти под камен да не живееш? Се што се случува у оптествово има политичка позадина, а особено срањата што се случуваат во последниве 4-5 години. Дај немој да бидеш очаен со улогава што ти ја доделиле од штаб и почни да пишуваш како нормален човек, ако воопшто и си таков. Па тука уште земал нешто инфомакс куров ми става линкови. Патетично. Ќе држеше вода ова пред некоја година, ама денес е само очаен крик на партиски куртон. Па уште и на темава, попровидно не може да биде. Исти кур си како вмровците што се пуштени на најјако да јадат говна против парадава.

Да, Берик им вика - што не парадирате у Чаир... Изгледа сака да идат таму и да изедат ќутек.:tapp:

Берик вели дека се лицемери заради двојните аршини и за да покаже дека имаат двојни аршини, да долови дека муслиманите им прават многу поголема опресија на ЛГБТ групите од христијаните, укажува на фактот дека не смеат да прават паради во муслимански доминатни делови. Но, тоа нека не те спречува и понатаму да вадиш делови од контекст, да не ја гледаш поентата и буквално да го сфаќаш секој посебен дел од реченицата, засебно.[DOUBLEPOST=1561979773][/DOUBLEPOST]Ти поима немаш изгледа за постоењето на конзервативни геј политичари од западот.
Се чини дека поима немаш од ништо, у ствари. Идеш по разни теми и гледаш дали има во дискусијата некој геј субјект, без разлика на карактеристиките и делата негови, веднаш во дискусијата завземаш негова страна. Дискусија за филм - не е битно каков е и што е,ако е за лгбт ти го браниш, ако е режисерот лгбт ти викаш одличен е филмот и тн. Среќа наша што D&D не се гејови, кој ќе ти ги гледаше гревовите на таа тема, како што си флагрантно неинформиран, смешно ќе беше... Ако Хитлер беше геј, ќе се расправавме со тебе сега на таа тема.

Хомосексуалците обично бараат да бидат третирани како луѓе, да имаат исти права како и другите луѓе. Ти не си како нив, ти си хомосексуалец, ама не си човек. Тебе не те интересира човештвото.
Ти очигледно или не знаеш да читаш, или не сакаш да читаш, или читаш ама игнорираш кога и да пишувам за сите теми коишто пак ми ги вртиш ко папагал, вчера за муслиманите, сега за конзервативни геј политичари од западот. Стварно не знам што е случајот.

Така е, пошто ТИ и анон ми кажавте дека немам појма од ништо ќе ве послушам како божества од форумов и нема да пишувам никаде за ништо, ќе ве оставам вас со вашето сезнаење да ја кажете апсолутната вистина.

Апсолутно, тоа го правам секој ден ко некоја рутина што ме исполнува, ако има геј субјект пишувам на темата, ако не е поврзано со хомосексуалноста, да ме нема. Штета голема стварно шо Хитлер не бил геј, ја ептен бев спремен да застанам у негова одбрана оти бил геј занемарувајќи што се направил, уф, голема штета.

Да, не сум човек ја, вонземјанин сум. И за тоа ме откри.

Навикнати сте да јадете лајна за се' што не ви се допаѓа и никој да не ви пререче за тоа туку да си ќути, па затоа ти смета кога некој ќе ти противречи за било што, во случајов хомосексуалноста и глупостите што ги трескаш овде и на сите други теми, али кај и да е ќе се навикнеш дека не може твоето мислење баш секогаш да остане како финално и точно.

Жал ми е само за времето што го изгубив до сега обидувајќи се да развијам продуктивна дискусија оти мислев дека барем ти се разликуваш од голем дел од овие на темава, продолжи да докажуваш дека сте исти курац у различно пакување, разликата ви е само начинот на изразување, твојот речник е побогат и помалку „опасен“ споредбено со нивниот и за ниво помалку омраза поседуваш. Не знам дали ваквите ко тебе намерно се правите глупи оти најлесно се привлекува лајкчиња и внимание на тој начин? Ова прашање ќе остане неодговорено за жал.

Не си измислувај. Не сме Малта, ни КСА.

Во Струмица само оваа година (тек на пола сме) има веке 4-5 хепенинзи; прошетки на икони, прослави или "концерти" на плоштад и различни глупости од религиозна содржина така да шарап.

Така е, пошто ТИ и анон ми кажавте дека немам појма од ништо ќе ве послушам како божества од форумов и нема да пишувам никаде за ништо, ќе ве оставам вас со вашето сезнаење да ја кажете апсолутната вистина.
Aко не послушаш и двајцата ќе влезеш во парадокс. Треба мене да ме послушаш, а обратно од Анон што ќе ти рече да правиш.
Мада се сомневам дека има спас за тебе. Се плашам дека ќе си останеш утепан и игнорантен.[DOUBLEPOST=1561995144][/DOUBLEPOST]
Во Струмица само оваа година (тек на пола сме) има веке 4-5 хепенинзи; прошетки на икони, прослави или "концерти" на плоштад и различни глупости од религиозна содржина така да шарап.
У Скопје нема тоа, така да - нема такви работи кај нас.
Сеа ако у некоја вукојебина некој се прошетал со икона, нема да прогласуваме Византија овде.

ЛГБТИ подржувачите и протестантите се истото нешто, колку и да е банален примерот.

Класичен пример за лажна еквивалентност.

У Скопје нема тоа, така да - нема такви работи кај нас.
Сеа ако у некоја вукојебина некој се прошетал со икона, нема да прогласуваме Византија овде.

Може да има, ако се запнам да барам ќе најдам.
Нејсе, strumica ne e vukoebina strumica e ekejska tfrdina vie od skopje mrsh nazad zad karapatite!

Зборот ми е; немаат право верските заедници да постапуваат вака.
Како првo сме секуларна држава, второ одредена група си ги бара правата и како трето се крајно лицемерни со контра протестот или премисата zosto seka paradi blokirate cel kraddd!!!

Треба да се криете по дупки на сите привилегии кои ги имате како верници и идиоштини од типот цркви/џамии на секој метар или крст на водно место обсерваторија. Да не ни отвараме тема дека МПЦ и ИВЗ не плаќаат данок - а треба.

Последно уредено:
Не знам дали ваквите ко тебе намерно се правите глупи оти најлесно се привлекува лајкчиња и внимание на тој начин?
Лајкови многу ретко се ставаат за глупоќа...
Корисниците ставаат лајкови најчесто поради исто мислење со постот.

Пошто со закон им е обезбедено тоа право, јер нели демократија, проблемот е што се морално осакатени (иако тие го тврдат истото за лгбт) а мислат дека се супериорни. (Не се далеку од вистината, моментално и те како се супериорни со привилегиите што ги имаат)

Свештеници на МПЦ велат дека ЛГБТ+ луѓето се морално осакатени, умствено болни, изопачени

The irony..

Право на јавно изразување на сопствен став.
Па нека излезе некој поглавар и нека го каже ставот, кој кур контра протести ко у време Грујово?
Проблемот со правата на покемоните воопшто не треба да ги засега верниците, уште помалку со ора и песми (пагански) да покажуваат сила. Бизарно е.

Пошто со закон им е обезбедено тоа право, јер нели демократија, проблемот е што се морално осакатени (иако тие го тврдат истото за лгбт) а мислат дека се супериорни. (Не се далеку од вистината, моментално и те како се супериорни со привилегиите што ги имаат)

Мене ми личи на дупка во законот.
Се знае зошто се прави протест а оваа нова практика на контра протест има сосема друга позадина.

Ова е типичен говор на омраза или тако звани христијано-фашистички ставови опиум широке народне масе.

Па нека излезе некој поглавар и нека го каже ставот, кој кур контра протести ко у време Грујово?
Мислиш наместо геј парада, нека излезе staycalm и нека каже што има пред микрофони во име на сите?
Не иде тоа така. Постојат начини, правила, можности, законски дозволени и недозволени работи, развој на начините на човековото артикулирање на сопствените ставови, еволуција на овие начини и нивна инкорпорираност во законските одредби.
Многу време и место ќе потрошам кога би почнал да ти објаснувам зашто на пример, некои групи се одлучуваат за паради и сл. наместо само еден претставник да излезе и јавно да каже што треба.

Не можеш ти у 21-ви век, на ова ниво на свест, одеднаш, на пример, на ЛГБТ, левичарите, фашистите, протестантите, синдикатите.... да им кажеш - еј доста е ова шетање, протестирање и парадирање, од сеа на блог кажувајте што имате.

Мислиш наместо геј парада, нека излезе staycalm и нека каже што има пред микрофони во име на сите?
Не иде тоа така. Постојат начини, правила, можности, законски дозволени и недозволени работи, развој на начините на човековото артикулирање на сопствените ставови, еволуција на овие начини и нивна инкорпорираност во законските одредби.
Многу време и место ќе потрошам кога би почнал да ти објаснувам зашто на пример, некои групи се одлучуваат за паради и сл. наместо само еден претставник да излезе и јавно да каже што треба.

Ќе излезат сите и треба да излезат сите да ги видат какви-такви за да ги види овој прост маќедонец дека не касаат нема потреба да се дига паника.
Што беше недозволено кај парадата?
Која беше потребата да некој излегува на контра протест кога не се загрозуваат верските заедници или ускратува некое право? Нели сите сме луѓе и треба да има еднаквост, мир и љубов?
Кој курац ми е став на МПЦ или ИВЗ, гледајте си го дворот полн лицемерни хедонисти.

Ретардирано е и искрено поштеди ме од лажната еквивалентност во овој случај.

Не можеш ти у 21-ви век, на ова ниво на свест, одеднаш, на пример, на ЛГБТ, левичарите, фашистите, протестантите, синдикатите.... да им кажеш - еј доста е ова шетање, протестирање и парадирање, од сеа на блог кажувајте што имате.

Баш тоа го прави контра протестот, тоа е пораката.

Проблемот со правата на покемоните воопшто не треба да ги засега верниците, уште помалку со ора и песми (пагански) да покажуваат сила. Бизарно е.

Мене ми личи на дупка во законот.
Се знае зошто се прави протест а оваа нова практика на контра протест има сосема друга позадина.

Ова е типичен говор на омраза или тако звани христијано-фашистички ставови опиум широке народне масе.
Немој да збориш дека се христијано-фашистички, кажи муслимано-фашистички за да не шириш антихристијанизам. :D

Немој да збориш дека се христијано-фашистички, кажи муслимано-фашистички за да не шириш антихристијанизам. :D

Исти се само христијаните го прават ова по субтилно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom