Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Алекс Ристовск ми се мота у маало ко мува без глава, дај оди среди го.
Он среден а ние ќе одмориме од твоево тролање во темава.
Win-win.
Па испуди го, сигурно си шерифот у маало шо тепа педери!
упс, не е он педер, транџа е, неле? или она?

a zs nema streit parada i parada na belcite tuku samo gay pride i black pride???? pravda za nas belcite so edna white pride!! koj e za neka digne dva prsta
Затоа што они се опседнати со бојата на својата кожа, живеат во минатото и мислат дека белците во САД нешто им должат. Тоа е генералниот заклучок кој може да се извлече од видеата за БЛМ, а ако некој се спротистави на движењето, тогаш тој е расист! Секоја чест на исклучоците кои не застануваат зад ова смешно и глупаво движење.
Сеуште сметам дека БЛМ е алатка на демократите. :)
Jas rekov parada za siromastijata more eben u gz ne rekov straight parada.. Lugjeto u Afrika umiraat za leb i nemaat nikakvi prava a vie barate prava da se ebete podobro u gz ic ne ve razbiram
Ајде прво еден марш за намалување на сиромаштијата во Македонија, па потоа ќе правиме и за Африка. Помеѓу 25-30% од нашето население живее во сиромаштија или на раб на сиромаштија. Мислам дека би било приоритетно да се задржиме на нашите проблеми, а потоа да ги решаваме светските, ако можеме да помогнеме некако, секако. Инаку да, имаш повеќе циркузи, отколку борба за некакви права, затоа и нашево општество не им обрнува многу внимание, сем комитите. Они секоја година заедно со нив маршираат. :D

Последно уредено:
Затоа што они се опседнати со бојата на својата кожа, живеат во минатото и мислат дека белците во САД нешто им должат. Тоа е генералниот заклучок кој може да се извлече од видеата за БЛМ, а ако некој се спротистави на движењето, тогаш тој е расист! Секоја чест на исклучоците кои не застануваат зад ова смешно и глупаво движење.
Сеуште сметам дека БЛМ е алатка на демократите. :)

Ајде прво еден марш за намалување на сиромаштијата во Македонија, па потоа ќе правиме и за Африка. Помеѓу 25-30% од нашето население живее во сиромаштија или на раб на сиромаштија. Мислам дека би било приоритетно да се задржиме на нашите проблеми, а потоа да ги решаваме светските, ако можеме да помогнеме некако, секако. Инаку да, имаш повеќе циркузи, отколку борба за некакви права, затоа и нашево општество не им обрнува многу внимание, сем комитите. Они секоја година заедно со нив маршираат. :D
Ааа се јави експертот за права на маргинализираните групи! Long time no see, sweety. Уште немаш врска за тоа што го збориш, а уште мислиш дека си професор и можеш да предаваш за тоа. Е ај сеа де. И ти да не докторираше деновиве после спремање 11 години?
Друго, знаеш дека BLM има огромен број белци поддржувачи затоа што не значи дека мора да си црнец/геј за да поддржиш марш како blm/gay pride, така?
Знаеш дека BLM нема врска со ова што ти го кажуваш?
Дај жити мене не се правете експерти на теми како што се маршови у стил на BLM и Gay pride коа уствари не знаете кое е основното значење и зошто се создадени истите. Немојте.
У нормална држава ќе ви се смеат за игнорантноста, ама ова е Маќедоња..

Ааа се јави експертот за права на маргинализираните групи! Long time no see, sweety. Уште немаш врска за тоа што го збориш, а уште мислиш дека си професор и можеш да предаваш за тоа. Е ај сеа де. И ти да не докторираше деновиве после спремање 11 години?
Друго, знаеш дека BLM има огромен број белци поддржувачи затоа што не значи дека мора да си црнец/геј за да поддржиш марш како blm/gay pride, така?
Дај жити мене не се правете експерти на теми како што се маршови у стил на BLM и Gay pride коа уствари не знаете кое е основното значење и зошто се создадени истите. Немојте.
Јас сум тука секој ден и ги читам глупостите кои ги тропаш.
Да, за жал има и белци кои застануваат зад БЛМ и кинат знаци со АЛМ. Најчесто тоа се познати лица кои го прават тоа за публицитет. А Вест е чичко Том, тука нема ни тронка расизам, нели? Само затоа што застана зад Трамп, кој според алатката БЛМ е расист (,а не беше пред да се кандидира за претседател!) и сега сите го презираат. Ама ако имаш спот во кој го убиваш претседателот тогаш ти си омилена ѕвезда.

БЛМ е алатка, и како таква служи и ќе служи за оцрнување на администрацијата на Трамп. Нешто како што беа шарените, или како што беа “патвиотските здвуженија“ кај нас. Тоа е главната причина на нивното постоење (политички притисок). Сега да печам торта или сепак не?

У која "нормална" држава си прошетал?

a zs nema streit parada i parada na belcite tuku samo gay pride i black pride???? pravda za nas belcite so edna white pride!! koj e za neka digne dva prsta

Bi ti kazal nesto no aj da ne ti davam material da ides da places ko picka niz ambasadi...

i vie site pederi ste malce bolni vo um psihicka bolest imate site i ste se naucile samo da ve plukaat haha zatoa i nema da se zamaram so tebe vise se nadevam ke pusis nekoj kur denovive prijatno...

Bi ti kazal nesto no aj da ne ti davam material da ides da places ko picka niz ambasadi...

i vie site pederi ste malce bolni vo um psihicka bolest imate site i ste se naucile samo da ve plukaat haha zatoa i nema da se zamaram so tebe vise se nadevam ke pusis nekoj kur denovive prijatno...
amin prijatel4e geimer4e

Така е, оправдај ја омразата заради саркастична реплика.
Омраза :pos:

Убаво те прашав да споделиш кај си прошетал и што си искусил, па да споредиме и да видиме дали е до "нормалноста" на земјите или до однесувањето на поединците.

Омраза :pos:

Убаво те прашав да споделиш кај си прошетал и што си искусил, па да споредиме и да видиме дали е до "нормалноста" на земјите или до однесувањето на поединците.
Не е воопшто важно каде сум прошетал јас и што сум искусил, туку животот на тамошните ЛГБТИ лица.
Под нормални ги подразбирам прогресивните земји во кои позастапена е аргументативноста со познавање на темите за кои се зборува, а не земји во кои многумина си земаат за право да тврдат нешто на теми на кои се игнорантни, како нашава, Саудиска Арабија и голем број муслимански земји. Имено, не станува збор само за хомосексуалноста во случајов, ама бидејќи темата е хомосексуалност, повеќе давам осврт на тоа иако игнорантноста е застапена на многу други општествени теми, религиозност и тако даље.

За какво однесување зборуваш? Хомосексуалците треба да имаат одредено однесување за да се намали омразата кон нив/да бидат прифатени во општеството? Или можеби не постои такво нешто како омраза кон гејеви т.н. хомофобија нит во нашава земја нит во светов и уствари е само мит од (она што многу како тебе љубат да не кажат нас) 'social justice warriors' се со цел да се перат пари или шо ти знам таму?

Последно уредено од модератор:
Не е воопшто важно каде сум прошетал јас и што сум искусил, туку животот на тамошните ЛГБТИ лица.
Под нормални ги подразбирам прогресивните земји во кои позастапена е аргументативноста со познавање на темите за кои се зборува, а не земји во кои многумина си земаат за право да тврдат нешто на теми на кои се игнорантни, како нашава, Саудиска Арабија и голем број муслимански земји. Имено, не станува збор само за хомосексуалноста во случајов, ама бидејќи темата е хомосексуалност, повеќе давам осврт на тоа иако игнорантноста е застапена на многу други општествени теми, религиозност и тако даље.

За какво однесување зборуваш? Хомосексуалците треба да имаат одредено однесување за да се намали омразата кон нив/да бидат прифатени во општеството? Или можеби не постои такво нешто како омраза кон гејеви т.н. хомофобија нит во нашава земја нит во светов и уствари е само мит од (она што многу како тебе љубат да не кажат нас) 'social justice warriors' се со цел да се перат пари или шо ти знам таму?
Македонија и С.Арабија. Ма ти си срцка.

Многу е важно да кажеш каде си бил и какви интеракции си имал. Претпоставувам немаш ни 20, можда немаш ни матура, па следствено на тоа не си искусил многу и затоа такви ти се мислењата. Уште еднаш ќњ ти побарам да ми кажеш, па потоа ќе споредиме кој, што и како доживеал во "нормалните земји".

Македонија и С.Арабија. Ма ти си срцка.

Многу е важно да кажеш каде си бил и какви интеракции си имал. Претпоставувам немаш ни 20, можда немаш ни матура, па следствено на тоа не си искусил многу и затоа такви ти се мислењата. Уште еднаш ќњ ти побарам да ми кажеш, па потоа ќе споредиме кој, што и како доживеал во "нормалните земји".
Не ги изедначив МКД и С. Арабија, онака ги спомнав.
Имам 20 години и либералните ставови нема да ми се сменат ниту во блиска иднина ниту пак вооопшто некогаш.
Како што реков, не е важно јас каде сум бил туку животот на ЛГБТИ лицата со кои комуницирам што живеат во според мене таканаречените нормални (прогресивни) земји во споредба на земји како нашата и полоши.

Не ги изедначив МКД и С. Арабија, онака ги спомнав.
Имам 20 години и либералните ставови нема да ми се сменат ниту во блиска иднина ниту пак вооопшто некогаш.
Како што реков, не е важно јас каде сум бил туку животот на ЛГБТИ лицата со кои комуницирам што живеат во според мене таканаречените нормални (прогресивни) земји во споредба на земји како нашата и полоши.
И јас така мислев на 18, има време :D

Муабетот почна од тоа детето дека немало да го сакаат оти е геј, на што јас ти одговорив дека не е битно тоа, туку неговите интеракции со луѓето.

Од пред компјутер можеш да разбереш дека Шведска е ветената земја, но и дека е под Шеријат, во зависност од изворот на информациите. Ако набљудуваш сам и низ неутрални леќи ќе добиеш реален резултат.

Па така и јас, од сите мои досегашни набљудувања и интеракции со најразлични луѓе од сите континенти, сум го заклучил следново: педерско понашање ретко кој сака. Под педерско мислам на претерано феминизираните мажи, драма квинс, центар пажња. Сите такви кои сум ги запознал немале никаква подлабока дружба со останатите, освен со нивното верно јато од 2-3-4 дебели, грди или искомплексирани другарки. Високата корелација меѓу нивното гејство и нивниот педерлук ќе оставам ти да ја искоментираш.

За разлика од педерите, со геј луѓето кои биле нормални сите имале добар провод, па така и јас. Зошто? Пошто не се напорни. Не замараат со тоа што сакаат да лижат. Не прават напор да излезат од своето природно родово однесување. Не прават муабет за тоа како се репресирани. Едноставно си ја бркаат својата работа.

И моментално сум во интернациолна средина помеѓу 50 млади луѓе. Двајца ги има. Едниот е неподнослив и збор нема скршено со друг маж. Другиот си е кул и со сите си се дружи. Ептен тера накај лево, а замисли и со мене е близок. Зошто? Пошто не е опседнат со својата ориентација. Никој не замара со такви муабети и не бара внимание од типот "видете ме - чудете се". Нит кур го боли, нит нас кур не боли што не сака жени и што не сака демохристијани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom