Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
си го заслужи почесното место меѓу мојата елитна група игнорирани членови од форумов. Не можам веќе интелектуалните повраќаници да ти ги читам, ни на оваа, ниту на било која друга тема. Честито! Нека ти е наздравје! Да, а вие да не бевте, светов ќе беше во порозова варијанта. Јебига :)
Ние да не бевме човештвото немаше да постои. Ако во спротивно природата не дозволила деца в дуп да се праат и в уста.

Ние да не бевме човештвото немаше да постои. Ако во спротивно природата не дозволила деца в дуп да се праат и в уста.

А ние да не постоевме цивилизацијата немаше да постои :). Очигледно сме потребни едни на други :).

А ние да не постоевме цивилизацијата немаше да постои :). Очигледно сме потребни едни на други :).
од каде сега тоа дека ако не сте биле вие немало да постои цивилизација, ако на 1000 научници 2 биле педери а за третиот се претпоставува ,а со нив а без нив.Кога тогаш некој друг ќе дошол до истиот заклучок, или ќе направел подеднакво добро уметничко дело а може и подобро од педерот, идејата не се сопира откритието се раѓа. Цепењето на атомот речиси истовремено се има појавено на три различни точки на планетава. Помеѓу личности кој што воопшто немале контакт еден помеѓу друг нити пак се познавале. Напредокот не можеш да го сопреш кога тогаш порано или подоцна и некој друг ќе го направел истото, исто како и со телефонот. Речиси истовремено се појавиле над 30 индентични пронајдоци кој што имале иста улога,исто биле конструирани,користеле ист концепт на работа. Бел само имал среќа прв да го патентира ( дури имало и пред него патенти на телефон само што се нарекувале поинку и носеле друго име,сигурно меќу другите изумители имало и педер) , и што имал доволно моќни пријатели за да го финансираат.
Што значи дека а со малцинство а без, а со педери а без исто му се ФАЈЧА на човештвото.
И сега ти сакаш да кажеш дека два-тројца педери поети музичари научници се заслужни за цивилизацијата ? Како е можно во група од генијалци и инзвонредни умови кој што биле 20% од целокупното население до сега во која што нема ни 0,02% педери да кажеш дека баш тие 0,02% не цивилизирале Ајде молимте,исто како да кажеш грујо/бранко е заслужен што македонија стана независна држава.
:pos:

Измислено за темава,мм? :icon_lol:

3926_367001353393332_1676818282_n.jpg

Не, само тие што се апла досадни завршуваат таму. Потруди се, може и ти ќе се најдеш на листата.
ок...Прво да не дојде до забуна пошо не си ми јасен...ти си хомосексуалец?

Ако не е очигледно, еве да потврдам - да.
па не е пошо има доста ко тебе само што викаат дека не се хомосексуалци..затоа прашувам...најискрено кога првпат дозна дека те привлекува ист пол како се чуствуваше? дали ти беше нормално тоа? значи оваа не за да се расправам него ме интересира пошо таква темата еве и ти си претставник од таа популација..

А ти адвокат си му? Или обожаваш анал па сум те навредил :(

Никад, значи НИКАД нема да разберам како резонирањето ви стига само до оваа граница. Нема ли понатаму нешто за вас?
Како прво, не можеш да ме навредиш све и се трудиш ко луд. Во моментов како ја за тебе, така и ти за мене си само виртуален лик. Кој се вреѓа од виртуални ликови? Да појаснам, кој се вреѓа од ликови кои ниту ги познава, ниту има некоја допирна точка со нив, нити претставуваат некаков фактор во животот им? Треба да си опичен и тоа побааги за да си дозволиш да бидеш навреден или да мислиш дека ќе навредиш таков лик. Значи, да резимираме - не ти реплицирам пошто си ме навредил, или пошто си ме погодил во некој нерв, слаба точка или како и да е. Ти реплицирам пошто нивото на твоето размислување е навреда за дискусијата како таква. Ништо лично.
Второ, не сум му адвокат, не го бранам. А од што и би го бранела? Од полуоформени, полупрепишани напади? Од јачање пропадната мушкост преку интензивно и неедуцирано хејтање на педери? Од неврзани и неосновани муабети како зоофилија, некрофлија и педофилија? Немате основа за да поставите напад, па за некој да може да се пријави како бранител.
Реално, тебе туѓата хомосексуалност не те засега. Во истата нема жртви. Нема повредени. Нема штета. И пошто на темава веќе некое време се провлекува прашањето „што добивате вие што толку ги поддржувате“ (или браните, по твое) ај ја да те прашам - што добиваш ти што толку ги хејташ? Веројатно е дека не познаваш ниту еден хомосексуалец. Уште поверојатно е дека познаваш, ама појма немаш дека е хомосексуалец. И сеа? На ниеден начин не ти сметаат во твоето секојдневие. На ниеден начин не те загрозуваат. Што ти е тебе проблемот? Просто да се дигне галама? Научено однесување? Неспособност да се разбере?

Никад, значи НИКАД нема да разберам како резонирањето ви стига само до оваа граница. Нема ли понатаму нешто за вас?
Како прво, не можеш да ме навредиш све и се трудиш ко луд. Во моментов како ја за тебе, така и ти за мене си само виртуален лик. Кој се вреѓа од виртуални ликови? Да појаснам, кој се вреѓа од ликови кои ниту ги познава, ниту има некоја допирна точка со нив, нити претставуваат некаков фактор во животот им? Треба да си опичен и тоа побааги за да си дозволиш да бидеш навреден или да мислиш дека ќе навредиш таков лик. Значи, да резимираме - не ти реплицирам пошто си ме навредил, или пошто си ме погодил во некој нерв, слаба точка или како и да е. Ти реплицирам пошто нивото на твоето размислување е навреда за дискусијата како таква. Ништо лично.
Второ, не сум му адвокат, не го бранам. А од што и би го бранела? Од полуоформени, полупрепишани напади? Од јачање пропадната мушкост преку интензивно и неедуцирано хејтање на педери? Од неврзани и неосновани муабети како зоофилија, некрофлија и педофилија? Немате основа за да поставите напад, па за некој да може да се пријави како бранител.
Реално, тебе туѓата хомосексуалност не те засега. Во истата нема жртви. Нема повредени. Нема штета. И пошто на темава веќе некое време се провлекува прашањето „што добивате вие што толку ги поддржувате“ (или браните, по твое) ај ја да те прашам - што добиваш ти што толку ги хејташ? Веројатно е дека не познаваш ниту еден хомосексуалец. Уште поверојатно е дека познаваш, ама појма немаш дека е хомосексуалец. И сеа? На ниеден начин не ти сметаат во твоето секојдневие. На ниеден начин не те загрозуваат. Што ти е тебе проблемот? Просто да се дигне галама? Научено однесување? Неспособност да се разбере?
Познавам повеќе такви. И одсекогаш биле одбивни и патетични. Не се во корист на човештвото(кое од сите страни пропаѓа) и треба да се спречат. Не се нормални луѓе и треба да се лечат. А ти ако е добро тоа зошто и самата не го применуваш. "Јас ги поддржувам хомосексуалците ама ќе си останам хетеро". Пишувате огромни постови да го фати човек мрза за читање и пак ништо конкретно, тоа е, зошто ви сметаат, а вие зошто ги поддржувате? Што ако твојот брат или син донесе дома маж, или замине кај некој маж да живее? "Негово право, само нека биде среќен". Абе ајде бее! Немој да се заебаваш! Никогаш нема да бидат прифатени од мнозинството, ќе си останат самоубијци, познато е тоа дека најглем дел од нив животот им завршува со самоубиство. Па нормално дека ќе се самоубиваат кога ќе сватат дека ништо не постигнале во животот, пред се немаат семејство, најбитното нешто во животот. Не се игра против природата, секогаш ќе бидеш поразен. Зошто старите викаат дека внуците се најголемо богатство, се е минливо во животот,само семејството е трајно. Ама они биле среќни со мажи :tapp: . Гнаси! Имаат полем потенцијал и за педофили. Тој ако нема желба своите деца да ги одгледува со нивната мајка, односно ако нема желба за свое семејство, тогаш колкави се шансите сексуално да го злоупотребува детето што ќе го посвои? Нема теорија тој да посвојува деца, човек што не сака да живее нормален семеен живот тој не ги сака децата како родител. Па некои ја доведоа иронијата до тоа што ако треба и они ќе муроделе дете на педерон, да бе така ќе се откажете од роденото дете, или пак онака ви текнало на некого ќе му дадете дете да ви направи.

Познавам повеќе такви. И одсекогаш биле одбивни и патетични. Не се во корист на човештвото(кое од сите страни пропаѓа) и треба да се спречат. Не се нормални луѓе и треба да се лечат. А ти ако е добро тоа зошто и самата не го применуваш. "Јас ги поддржувам хомосексуалците ама ќе си останам хетеро". Пишувате огромни постови да го фати човек мрза за читање и пак ништо конкретно, тоа е, зошто ви сметаат, а вие зошто ги поддржувате? Што ако твојот брат или син донесе дома маж, или замине кај некој маж да живее? "Негово право, само нека биде среќен". Абе ајде бее! Немој да се заебаваш! Никогаш нема да бидат прифатени од мнозинството, ќе си останат самоубијци, познато е тоа дека најглем дел од нив животот им завршува со самоубиство. Па нормално дека ќе се самоубиваат кога ќе сватат дека ништо не постигнале во животот, пред се немаат семејство, најбитното нешто во животот. Не се игра против природата, секогаш ќе бидеш поразен. Зошто старите викаат дека внуците се најголемо богатство, се е минливо во животот,само семејството е трајно. Ама они биле среќни со мажи :tapp: . Гнаси! Имаат полем потенцијал и за педофили. Тој ако нема желба своите деца да ги одгледува со нивната мајка, односно ако нема желба за свое семејство, тогаш колкави се шансите сексуално да го злоупотребува детето што ќе го посвои? Нема теорија тој да посвојува деца, човек што не сака да живее нормален семеен живот тој не ги сака децата како родител. Па некои ја доведоа иронијата до тоа што ако треба и они ќе муроделе дете на педерон, да бе така ќе се откажете од роденото дете, или пак онака ви текнало на некого ќе му дадете дете да ви направи.

И поише од очигледно е дека ти ја немаш разбрано основата на хомосексуалноста, а тоа е дека не е избор. Исто како што твојата хетеросексуалност не е избор. Ти сакаш женски затоа што сакаш женски. Тргни ја на страна одбивноста која ја имаш према истополовиот секс, тргни го на страна гадењето, неможноста за репродукција итн. Дури и да можеш да ги прифатиш сите овие работи, на крајот на денот ти пак сакаш женски. Така и со хомосексуалците. Што тука е нејасно, па да ме прашуваш зашто ја не го правам тоа? Просто е, затоа што јас сакам машки. Не можам против тоа како што ни хомосексуалецот не може против (во случајов) истото. Ич не ти ја сфаќам логиката.
Пак истиот муабет - што ако син ти/керка ти ти каже дека е геј? И што ако ми каже? Мое дете е. Да го претепам? Да се откажам? Да го носам на лечење? Да го кријам и да се лажам сама себе?Грозно е и срамота е така да размислуваш. А уште поголема срамота и гревота е што ти со вакви размислувања веројатно ќе ја имаш таа привилегија да имаш деца, а некој кој не би ги дискриминирал, трауматизирал или бркал од дома не смее ни иницијатива (дури и на форум) да потегне за прашањето.
И стигнавме до фамозната good for nothing паралела. Педофилијата. И тоа изведена строго од твоите и онака недооформени размислувања. Педофилија бе. Знаеш ли уопште колку „среќно“ женети стрејт мажи се педофили? Огромен е бројот. И пак ќе потенцирам - стрејт мажи се во прашање. И што докажува тоа? Дека сите стрејтери се потенцијални педофили? Не ќе да е така. Мисли што зборуваш.

П.С. Ако постов ти беше предолг и ако пак те фати мрза за читање, слободно прескокни го. Али, мал совет - ако го прошириш распонот на твоето внимание, нема да правиш вакви утки во размислувањата следниот пат. Со други зборови, можеш и да научиш нешто - а, од тоа не се станува педер, не се секирај.

И типична работа...кога слушам нешо шо не ми одговара а неможам да го одречам следува игнорирање....
BTW....до оние што бранат LGBT популацијата доколку некој ве нарече Педер/лезбејка а не сте ....дали би се навредиле?

Зависи во која конотација.
Како сексуална ориентација, ќе си се насмевнам, и баш ме боли, нека мисли што сака.
Како карактерна особина, ќе подразмислам што сум погрешила на дотичната личност.

....Па некои ја доведоа иронијата до тоа што ако треба и они ќе муроделе дете на педерон, да бе така ќе се откажете од роденото дете, или пак онака ви текнало на некого ќе му дадете дете да ви направи.
Ах бе Хебо, ах бе дете ... Да Хебо ќе му дадам дете да ми направи и после моето дете ќе им го дадам они да го чуваат, а јас за мене ново ќе си родам.... :facepalm:
Хебо, ти и да ја искршиш тастатурата од „филозофирање“ ништо нема да постигнеш, хомосексуални бракови ќе има, ќе им дозволат и деца да посвојуваат. Deal with it....

Полови органи се женските гради! Еве сега тоа го констатирам! На маж му добиваат ерекција брдавиците? Кога ќе се возбудат сексуално жените значи и брдавиците им добиваат ерекција, значи и тие им се полови органи!
Што констатираш, бе, ограничен еден. Значи ако тебе ти се дига на нешто - тогаш тоа е полов орган. Ебати егоистичката логика.

Цицките не се полов орган. Полови органи се курот и пичето. Толку. Чмарот не е, цицките не се, мишката не е, а не е ни штиклата.

Ама кога некој е препотентен и само-жив, тогаш се' што нему му е нормално, го прогласува за колективно нормално. И обратно. Провери си ги дефинициите, дечко.

Оф ЛЕЛЕ мори мајко. Пак со тие изрази НЕ Е ИЗБОР!!! Дали тоа значи дека е природно? ДА, природно е но е АНОМАЛИЈА. И педофилот не е крив што му се дига на 12 годишно девојче/момче, или што некоја сака да му го пуши на мазно уште без влакненца на 7 годишно дете. Или сијамските близнаци, НЕ Е НИВЕН ИЗБОР нели? Или двоглаво теле? Но тие може да умрат? Некој ќе направи разлика животно и човек не е исто. Но нели збориме за природата? А плус тоа има и момент кога треба едно од сијамците да умре(жртвува) за да му се даде шанса на другото да преживее. Е тука нели може да се мешаме, ама за сексуалноста НЕ? Хехехехе, не може така, ако веќе ни одговара да се мешаме да ги доведуваме работите во ред, тогаш и во оваа аномалија ќе се мешаме. Пошто е природно нели?
И сега што треба ние (нормалните) да правиме? Да дозволиме и поддржиме тие аномалии? Се разбира дека НЕ! Исто како што хомосексуалците и нивните подржувачи се повикуваат на природноста, така и ние треба да се повикаме на природноста. Односно, како што природата ги уништува, така и ние да не дозволиме да ни се качат на глава со тие “човекови права” кои не се воопшто природен феномен него се социолошки.
А за оноа синот/ќерката да ми каже дека е ХОМО, ух, од прва ќе сакам и потрудам да го/ја доведам во нормала како што треба (за инфо, имам деца), ама ако не успеам, значи не од прва, ама од втора ќе кажам ГИТЛА, ДА НЕ ТЕ ГЛЕДАМ, АНОМАЛИЈА СИ И НЕ ТИ Е МЕСТОТО СО НОРМАЛНИТЕ!!! Ќотек? НЕ! Криење? НЕ! Баш напротив, да се каже на глас, да се обележи.
После ова, не гледам ништо што би можеле поборниците на аномалиите да дадат аргумент ЗА. Ни како природност, ни како социолошки момент каде што мнозинството одлучува што е прифатливо, а што не е. А никогаш нема да бидеме малцинство, што многу ме радува
Имаше едно прашање дали сите стрејт мажи се потенцијални педофили? ДА, сите се потенцијални и педофили, и зоофили и сериски убици и сите други аномалии, без разлика дали се сексуални или некакви други аномалии.

Оф ЛЕЛЕ мори мајко. Пак со тие изрази НЕ Е ИЗБОР!!! Дали тоа значи дека е природно? ДА, природно е но е АНОМАЛИЈА. И педофилот не е крив што му се дига на 12 годишно девојче/момче, или што некоја сака да му го пуши на мазно уште без влакненца на 7 годишно дете. Или сијамските близнаци, НЕ Е НИВЕН ИЗБОР нели? Или двоглаво теле? Но тие може да умрат? Некој ќе направи разлика животно и човек не е исто. Но нели збориме за природата? А плус тоа има и момент кога треба едно од сијамците да умре(жртвува) за да му се даде шанса на другото да преживее. Е тука нели може да се мешаме, ама за сексуалноста НЕ? Хехехехе, не може така, ако веќе ни одговара да се мешаме да ги доведуваме работите во ред, тогаш и во оваа аномалија ќе се мешаме. Пошто е природно нели?
И сега што треба ние (нормалните) да правиме? Да дозволиме и поддржиме тие аномалии? Се разбира дека НЕ! Исто како што хомосексуалците и нивните подржувачи се повикуваат на природноста, така и ние треба да се повикаме на природноста. Односно, како што природата ги уништува, така и ние да не дозволиме да ни се качат на глава со тие “човекови права” кои не се воопшто природен феномен него се социолошки.
А за оноа синот/ќерката да ми каже дека е ХОМО, ух, од прва ќе сакам и потрудам да го/ја доведам во нормала како што треба (за инфо, имам деца), ама ако не успеам, значи не од прва, ама од втора ќе кажам ГИТЛА, ДА НЕ ТЕ ГЛЕДАМ, АНОМАЛИЈА СИ И НЕ ТИ Е МЕСТОТО СО НОРМАЛНИТЕ!!! Ќотек? НЕ! Криење? НЕ! Баш напротив, да се каже на глас, да се обележи.
После ова, не гледам ништо што би можеле поборниците на аномалиите да дадат аргумент ЗА. Ни како природност, ни како социолошки момент каде што мнозинството одлучува што е прифатливо, а што не е. А никогаш нема да бидеме малцинство, што многу ме радува
Имаше едно прашање дали сите стрејт мажи се потенцијални педофили? ДА, сите се потенцијални и педофили, и зоофили и сериски убици и сите други аномалии, без разлика дали се сексуални или некакви други аномалии.
Хитлер им ставаше давидови ѕвезди на евреите. И они не се криви што се родиле евреи. Ебати логиката фашистичка.

Аха... и дајбоже ќерка ти да ти е хомо, па да видам како ќе ја доведеш во ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom