Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А ти па беше на местото на настанот па виде бог дека ги створил Адам и Ева?
Башка пишуе у библијата. Убаво те прашаа ако бог ги створил Адам и Ева, со кого се таквуале синовите и ќерките нивни? Кажи си...

Може со животни се таквеле. :D У тој случај, наместо инцест, зоофилија да легализираме. :)

А ти па беше на местото на настанот па виде бог дека ги створил Адам и Ева?
Башка пишуе у библијата. Убаво те прашаа ако бог ги створил Адам и Ева, со кого се таквуале синовите и ќерките нивни? Кажи си...
Оф леле кај хомосексуалци солат дека треба да имаат права, па сега и атеистиве почнаа да солат за тоа дека тие се без вера и дека се нешто специјално.
Јас ве оставам, не се прави со некој муабет кој е за хомосексуалците.

Тој не постоел, каде пишува во Библијата?

Битие 19:30-36
Лот се плашеше да живее во Сигор, па, со своите две ќерки, отиде од Сигор горе и се настани во планината. Тој и неговите две ќерки живееа во пештера. Постарата и рече на помладата: „Татко ни остаре, а на земјата нема маж за да влезе при нас како што е обичај по цел свет. И така, да го испијаниме со вино нашиот татко, и да легнеме со него: така со таткото ќе го запазиме потомството“. Во онаа ноќ го испијаниа таткото со вино, и постарата отиде да легне со таткаси, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала. На другиот ден постарата и рече на помладата: „Ете, сношти јас легнав со татко ни; да го испијаниме и ноќеска, па оди и ти да легнеш со него: така ќе му го запазиме потомството на таткото.“ Го испијанија таткото со вино и во таа ноќ, па помладата отиде и легна со него, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала. Така обете Лотови ќерки забременија од таткото.

Оф леле кај хомосексуалци солат дека треба да имаат права, па сега и атеистиве почнаа да солат за тоа дека тие се без вера и дека се нешто специјално.
Јас ве оставам, не се прави со некој муабет кој е за хомосексуалците.
Па кој те тера да правиш? Немаш одговор на прашањето, ќе да е затоа.

^
Доказ дека тие што највише се лупаат у гради како верници ја немаат прочитано Библијата.

Што ја потврдува оваа мисла :)

Bible+like+software+license.jpg

Се извинувам што го иницирав овој синџир на полу-оф-топик постови за Библијата, ама обожавам кога некој ја наведува Библијата како аргумент против хомосексуалноста и истополните бракови. (y)

И вие ама го погодивте Сунгерчево у слаба тачка...

Баш преска го читав во „Вицови без наслов“ темата - се жалеше зашто се постирале вицови за Исус и општо религија - навреда било :eek:

Сунгеру, зашто избега бе, камо другиот образ?

И вие ама го погодивте Сунгерчево у слаба тачка...

Баш преска го читав во „Вицови без наслов“ темата - се жалеше зашто се постирале вицови за Исус и општо религија - навреда било :eek:

Сунгеру, зашто избега бе, камо другиот образ?
Кој образ? :D
Треба да имаш образ па да го свртиш...

Кој образ? :D
Треба да имаш образ па да го свртиш...

Како така? Па нели заслужил образ со волку ревносно бранење на религијата од такви грозоморни напади како вицеви и хомосексуалност? Биди сериозен, човекот си е верник на место.

Врска може - Брак ни под разно

Во името на целата би, геј, лез и транс заедница јас лично ќе направам урамена пофалница да ја закачите кај вашиот штаб во политичката партија што ја застапувате господине. Навистина неизмерно сме ви благодарни што ни го давате вашиот благослов за исполови врски :place:.

Мислам YAY! :vozbud: Ако продолжите вака со хуманоста, до истово време следното лето како црнците во Америка во 50те години ќе си имаме резервирани посебни седиште во градските автобуси само за нас! Ќе се возиме заедно со пензионерите во вторниците и петоците! MACEDONIAAAA! FUCK YEAH!
bth_Frederic-Metal-Smiey-GIF.gif

Не гледам потреба зашто уопште постои тема за ова.
За мене ова не е ни дискутабилно, и не ни вреди да се полемизира.

Не гледам потреба зошто некој зрел, интелигентен и полемички супериорен момак како тебе би имал желба и одвоил време да состави толкав пост во тема која он никако не гледа зошто треба да постои, уште помалку да се полемизира. Башка што постојат тука души што не се согласни со него. Или не дај Боже ..... Нешто уште полошо ...... ПЕДЕРИ !!1!
2837988557.jpg

Педерството или хомосексуалноста (како сакате) за мене претставува болест. И тоа тешко психичко нарушување за кое нема лек.
Кај прават 500 срања за да успеат да им се организираат паради, па уште и бракови да имаат еј. Ма немој!

И за мене претставува болест некој да се пали на тоа како два пара цицки се тријат а кога тоа е случај за два пениса, да се создава нагон на повраќање, ама тоа сум само јас, нели? Ете и тебе ти е дозволено Monica Belluci и Charlize Theron да ги slash-уваш во приказни исткајани во твоите изопачени ходници на умот. Гледаш ли некој да ти сере за тоа специфично? Не, ти јадат гомна зошто си douchebag. Провери ја дефиницијата во речник, ќе пронајдеш на што потенцирам. А кога си таму и провери што значи зборот хипокрит.

Провокации и провокации на сите страни.
Денес бараат парада, утре бараат брак, задутре посвојување деца...

А твоево што е? Дебата на научен симпозиум? Може твојата реторика јас лично ја гледам како провокација? Што правиме сега?

Меѓу нив што сакаат нека си прават (никој не се замара со тоа)

Вие се замарате, секоја постоечка шанса на која ќе налетате. И кога не е темата воопшто поврзана со нас, а немате аргументи, ќе ви текне дека соговорникот е педер, и нема што да зборува на таа тема. Нели бидејќи бараме посебни права, едно од тие посебни права ќе биде дозвола од вас хетерошагилните господа дали смееме, и на кои теми смееме воопшто да разговараме и дебатираме. Дали си океј со тоа лично? Онака како на шалтер да бараме дозволи за тоа?

ама барем нека не провоцираат во јавност и нека не се глупираат. Сакаш да си бидеш геј? Терај си слободно ама не провоцирај!
Јас не се собирам со другари и познаници да парадирам што сум хетеросексуалец.

Ако се лапаш со девојката јавно ли се гушкате и држите за раце - да, парадираш и ти. Ако не, можеби ти не, но други да. Се додека има хетеросексуалци кои јавно искажуваат дека се стрејт (по најнормални интеракции со девојки или сопруги), ќе има хомосексуалци кои ќе го бараат истото. Ако не сакаш такви појави, поработи на случајот да твоите колеги по сексуална ориентација го сторат истото, инаку, како што веќе спомнав погоре, имаме случај на хипокрит. Ти се допаѓа тој епитет? Кажи колку кул звучи?

После од кога ќе им ги искршат носовите се жалат како тие се жртви на „насилното хетеросексуално население“.

Не стрејт дечкото што му го пукнаа носот со што се занесуваше? Или стрејт жртвите на непотребно насилство поврзано со вакви теми не го земате в предвид? Да, насилно население сте, но и прилично глупаво, со оглед на track record-от, зошто кога навистина доаѓа ситуација кога некој реално прави штета на државата, индиректно и на твојот живот, вас нигде ве нема, се криете како стаорци во дупки. Затоа, пасифицирани хомосексуалци кои паравт мирен протестен марш знаете да тепате. Види, ако имате комплекси со машкоста разбирам, на некој начин морате да компензирате, ама барем на поверодостојни мети вежбајте. За вас е освежувачки еден педер што ќе истепате? "Вчера да видиш на еден буљаш како му го пукнав носот браааат" - И, кој кур? Сакаш медања? Државен првенец у тепање педери? На шампионат да те пратиме? Може и ќе те закитат со некој трофеј.

Лажеш, знам дека не си.
Башка гледаш дека јас и ти само се поткаруваме кога ти ги браниш онаквите?

Од кај знаеш ти дали е или не е? Или ти се квари фантазијата ако случајно е би? Ти поебува тоа мислите кои си ги имал до сега а?

Не знам зошто уште лажеш дека не си новопечен средношколец. По пишувањето апла ти се познава, и по резонирањето (бидејќи познавам доста 18-19 годишници новопечени за факултет од форумов и надвор од него, и дефинитивно не си еден од нив). Се додека се глупираш на овој начин ќе јадеш резил, од кој стигнеш, кај стигнеш. И да, ќе продолжам да те заебавам за аватарот.

Сериозно! Не можам да сфатам некој сериозно со Спонџ Боб аватар како млати слама со анти-геј реторика, а самиот цртан филм е про-геј (редно е да си провериш и сам да видиш дека не е тролање).

Битие 19:30-36
Лот се плашеше да живее во Сигор, па, со своите две ќерки, отиде од Сигор горе и се настани во планината. Тој и неговите две ќерки живееа во пештера. Постарата и рече на помладата: „Татко ни остаре, а на земјата нема маж за да влезе при нас како што е обичај по цел свет. И така, да го испијаниме со вино нашиот татко, и да легнеме со него: така со таткото ќе го запазиме потомството“. Во онаа ноќ го испијаниа таткото со вино, и постарата отиде да легне со таткаси, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала. На другиот ден постарата и рече на помладата: „Ете, сношти јас легнав со татко ни; да го испијаниме и ноќеска, па оди и ти да легнеш со него: така ќе му го запазиме потомството на таткото.“ Го испијанија таткото со вино и во таа ноќ, па помладата отиде и легна со него, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала. Така обете Лотови ќерки забременија од таткото.

Што е интересно ова се случило веднаш откако Лот ги искодошил жителите во Содома и Гомора и Бог го спасил него и неговите ќерки од целиот покољ што го направил таму и ги убил луѓето оти си живееле убав живот со сите нишани како што му доликува на едно модерно општество со малку пијачка, промускуитет, коцкање и слични убави работи.

И мене ми е AnFem бивша. То ест не бивша, туку кога си иде наваму се гледаме секогаш. Душо кажи навреме кога ќе си дојдеш, да си испланирам у календар, за да ти бидам на располагање 24/7 :pipi:

Не гледам потреба зошто некој зрел, интелигентен и полемички супериорен момак како тебе би имал желба и одвоил време да состави толкав пост во тема која он никако не гледа зошто треба да постои, уште помалку да се полемизира. Башка што постојат тука души што не се согласни со него. Или не дај Боже ..... Нешто уште полошо ...... ПЕДЕРИ !!1!
2837988557.jpg

Тоа е фората. Се каам што воопшто станав дел од оваа дебата моментално, затоа што нема поента. Хетеросексуалец никогаш нема да може да се разбере со хомосексуалец кога се дискутира на тема за полови определености, спротивности и сексуални потреби. Спротивни сме во секој поглед и во секоја насока.
Но бидејќи е форум и секој има право на свое мислење, нека има некоја кратка дебата и споделување на повеќе различни мислења ;)

И за мене претставува болест некој да се пали на тоа како два пара цицки се тријат а кога тоа е случај за два пениса, да се создава нагон на повраќање, ама тоа сум само јас, нели? Ете и тебе ти е дозволено Monica Belluci и Charlize Theron да ги slash-уваш во приказни исткајани во твоите изопачени ходници на умот. Гледаш ли некој да ти сере за тоа специфично? Не, ти јадат гомна зошто си douchebag. Провери ја дефиницијата во речник, ќе пронајдеш на што потенцирам. А кога си таму и провери што значи зборот хипокрит.
Проблемот е што 90% од луѓето кои живеат на земјата (вклучувајќи ме и мене), сметаат дека триење на гради на лице од спротивниот пол е нормална појава предизвикана врз база на полова привлечност и природен инстинкт.
Лезбејството е исто така психичко нарушување за мене лично, исто така како и односот маж+маж.
Тоа што машки се палат на лезбејки е поради тоа што тие се од спротивниот пол. Познавам и женски што сакаат да гледаат гејови. Но значи индиректно повторно потсвесно функционира спротивната полова привлечност.
На било кој начин, сакаш оти по методите на Бог, сакаш оди по методите на природата, нормално е да има однос помеѓу двајца припадници на спротивен пол. Говорот на телото и разумот инстинктивно ќе те поведат на тоа.
Доколку не те поведат (во овој случај тоа е хомосексуалноста), тогаш се работи за еден вид на психичко и полово нарушување.
Секако ова ти нема да го разбереш затоа што си хомосексуалец и не размислуваш исто како мене и сметаш дека тоа не е нарушување :)
Само сакам да ти ги објаснам спротивните ставови и мислења, ништо повеќе. Нешто слично како што и јас ги согледав твоите размислувања моментално ;)

А твоево што е? Дебата на научен симпозиум? Може твојата реторика јас лично ја гледам како провокација? Што правиме сега?

Тоа е твое право како ќе ја гледаш мојата анализа. Јас кажувам и дискутирам за факти кои се произлезени од реалниот живот. Доколку си упатен и си во тек со тоа што се случува во странство (верувам дека си) ќе увидиш за какви права се дискутира и какви права се бараат таму :)
За посвојување деца и слично. Значи стигнато е до тој степен. Денес се бара едно право, утре друго, крај ќе им нема.
Тоа е нешто што ќе се прошири низ целиот свет постепено и неприметно доколку не се спречи на време.
Не дека имам нешто против геј врските, мене ми е океј пак ќе кажам се што правите меѓу вас. Нити ми е гајле што правите, нити ме интересира. И на улица ако сакате излезете и бакнувајте се.
Јас немам што да провоцирам, немам потреба од тоа.
Нити сум член на анти-геј заедница, нити сум јас во незгодна ситуација и повлечен, нити ме гони некој, нити се плашам од изразување љубов во јавност на лица од спротивниот пол (девојки).
Размисли, ако беше нормално и сите беа гејови и лезбејки, како ќе опстанеше овој свет, како ќе се раѓаа нови деца и како ќе се создаваа идни поколенија? :) И гејовите се деца врз база на хетеросексуални бракови :)

Вие се замарате, секоја постоечка шанса на која ќе налетате. И кога не е темата воопшто поврзана со нас, а немате аргументи, ќе ви текне дека соговорникот е педер, и нема што да зборува на таа тема. Нели бидејќи бараме посебни права, едно од тие посебни права ќе биде дозвола од вас хетерошагилните господа дали смееме, и на кои теми смееме воопшто да разговараме и дебатираме. Дали си океј со тоа лично? Онака како на шалтер да бараме дозволи за тоа?

Пак ќе повторам и ќе кажам... Немој да мислиш дека имам омраза спрема вас или нешто. Немам никаков проблем, ако сакате на улица бакнувајте се, водете љубов, што сакате правете.
Ова е форум со различни видови на теми. Тука има разновидни теми, од јадење до секс, па до глупости. Секој го искажува своето мислење на било која тема. Јас се спротивставувам на хомосексуалноста, затоа и имам право да си го кажам моето мислење. И 20.000 геј членови да има, мене не ме интересира, исто како и тебе што не те интересира колку нас хетеросексуалци не има тука. Ти си го кажуваш своето мислење, исто како што си го кажувам и јас. Ти си ја пронашол оваа тема на исти начин како што сум ја пронашол и јас. Јас сигурно дека со моите блиски не разговарам за хомосексуалност и што треба да се превзема во врска со хомосексуалците. За мене тоа е празен муабет затоа што тоа е тема што не ме засега.
Јас слободно ќе си кажам што мислам, без притоа да ширам омраза кон тебе или било кого.
Ова е место за изразување на мислење и дискусија помеѓу повеќе членови, затоа е и отворена тема, без лимитирање врз основа на повеќе типови и видови на расизам.
Темата е место каде што се дискутира. Кога веќе е отворена за дискусија, зошто и да не се напише мислење нели? ;)

Ако се лапаш со девојката јавно ли се гушкате и држите за раце - да, парадираш и ти. Ако не, можеби ти не, но други да. Се додека има хетеросексуалци кои јавно искажуваат дека се стрејт (по најнормални интеракции со девојки или сопруги), ќе има хомосексуалци кои ќе го бараат истото. Ако не сакаш такви појави, поработи на случајот да твоите колеги по сексуална ориентација го сторат истото, инаку, како што веќе спомнав погоре, имаме случај на хипокрит. Ти се допаѓа тој епитет? Кажи колку кул звучи?

Не парадирам. Парадирам ако се договорам со сите хетеросексуалци во државава да излезам на „20 октомври 2013 во 19 часот“ за заедно да си ги бакнуваме девојките на градски Плоштад и да се водиме за рака. Притоа веејќи знамиња со хетеросексуални симболи и бои, провоцирајќи и изразувајќи ја својата сексуалност без потреба.
Ако е така, и гејовите можат комотно да си излезат и да си се бакнуваат надвор. Јас немам никаков проблем со тоа, ниту ќе бидам насилен ниту ќе ме интересира што ќе прават меѓу нив. Друг можеби поинаку ќе реагира и ќе сака да ги нападне, ама тоа ти е ствар на среќа ;)
И мене може да ме нападне некој и покрај тоа што сум хетеросексуалец. Криминал си е криминал и секаде го има.
Гејовите ја разбираат парадата на поинаков начин, а хетеросексуалците на поинаков ;)

А во Христијанска Православна држава каде што 95% од популацијата се хетеросексуалци, каде што мнозинството верува во Бог и преовладуваат законите на црквата, геј бракови никогаш нема ни да има.Освен ако не дојде повторно она индиректно политичко западњачко „перење на мозок“ врз политичкиот систем на државата, населението и социјалните општества.
Инаку твоите „испади“ за зборот хипокрит ќе ги занемарам и нема да ги коментирам. Крајно бедно е да се дискутира со таква реторика и да се шири лицемерие базирано врз согледување на спротивен став ;)

Не стрејт дечкото што му го пукнаа носот со што се занесуваше? Или стрејт жртвите на непотребно насилство поврзано со вакви теми не го земате в предвид? Да, насилно население сте, но и прилично глупаво, со оглед на track record-от, зошто кога навистина доаѓа ситуација кога некој реално прави штета на државата, индиректно и на твојот живот, вас нигде ве нема, се криете како стаорци во дупки. Затоа, пасифицирани хомосексуалци кои паравт мирен протестен марш знаете да тепате. Види, ако имате комплекси со машкоста разбирам, на некој начин морате да компензирате, ама барем на поверодостојни мети вежбајте. За вас е освежувачки еден педер што ќе истепате? "Вчера да видиш на еден буљаш како му го пукнав носот браааат" - И, кој кур? Сакаш медања? Државен првенец у тепање педери? На шампионат да те пратиме? Може и ќе те закитат со некој трофеј.

Немој да вмешуваш политика и да ми спомнуваш државност и одбрана на државата. Тоа е местото каде што сите стануваме неутрални и еднакви како граѓани на оваа држава,без оглед кој и како е сексуално определен.
Колку што јас имам право и треба да ја бранам државата, толку и ти имаш право и треба да ја браниш, затоа што си жител и граѓанин кој живее во оваа држава.
Немој исто така да глобализираш и да кажуваш дека хетеросексуалното население е глупаво, затоа што да зборуваш такви работи со глобализирање за одредена група, доволно говори за твојот карактер и култура.
Исто немој да наведуваш и дека знаеме само да тепаме. Како што кажав, хетеросексуалното население, како и целокупното население на државата е поделено на повеќе класи. Ако некои се насилни, не значи дека се сите, и не значи дека сум и јас.
И од ова што го кажуваш, сфаќам дека ти мислиш (претходно согледувајќи го мојот општ коментар за инцидентите предизвикани на геј-собиранките насекаде низ светот) дека јас сум еден вид на „фраер-тепач“ кој се изживува врз геј населението и предизвикува тепачки против послабите! хахахахахаа!!! :pos:
Да ти скратам, нити сум тепач нити сум силеџија, нити сакам да предизвикувам хаос без потреба.
Јас сум фамилијарен човек кој што само реагира доколку некој му го повреди она што го сака и почитува.
Прилично е бедно да се замарам со останати ствари нели?
Така да, не се пали другар, чисто ти наведов пример пошто насекаде низ светов има некој што тепа геј население. Тоа ми беше зборот. Јас можеби не сум таков да предизвикувам хаос, ама има некои што мислат како мене, а сакаат да предизвикаат хаос.
Капираш? ;)

Не сакам медаља и не сакам да одам на турнир, затоа што јас не се изживувам врз луѓе воопшто. Јас сум верник и хетеросексуалец, а не сум терорист и тепачиште.
Не заборавај дека сите сме луѓе, само што проблемот е што јас и ти не сме со иста полова определеност и имаме различни гледишта кои меѓусебно неможеме да ги разбереме во овој момент поради нашата спротивност.
Тоа е и причината затоа што имаме повеќе индиректни конфликти во разговорот и меѓусебното разбирање.
Доколку овој разговор се продолжи, се ќе се сведе на разговор со негативна конотација и понатамошно недоразбирање. Не сакам да имаш нешто против мене, не сакам да имам нешто против тебе т.е. не ме ни интересира празен разговор кој нема поента.
Затоа тука се одјавувам, и се надевам дека ќе имаш убав ден.
На наредните постови нема да одговорам.

Патем, доколку зборот „педер“ беше навредлив, се извинувам. Иако колку што знам, тој збор е општо прифатен и од геј населението бидејќи согледувам дека во меѓусебните дискусии го употребуваат/те тој збор. :)

Читам и се чудам.......како не ви е напорно да се оправате и да навлагате во дискусии што немаат ни крај ни цел???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom