Хомологација на преправен (tuning) автомобил!

• Креатор на темата Креатор на темата Bertone
  • Време на започнување Време на започнување
mislam deka znam za koja kola vikas ama ne ja znam sluckata so toa
a koj majstor mi go preporacuvate
Sluckata...eve ti kazav,go preticaja kolcata :) A za majstor......mislam deka taja rabota se praj na drebong,a drebonzi ima kolku sakash,na pr. Kovandra kaj bageska ograda(mislam deka znajsh odprilika za na koe mesto ti kazuvam) Pozzzz

Пошо дискусијата е за хомолагација иам едно прашање :

Дали би поминала кола на хомологација ако има мотор од моторцикл односно еве на пр. да стаиш во голф 1 или 2 не е битно мотор од Yamaha YZF - R1.
И дали би била легална ?

Интересно прашање... Но ова е за А-тест, а не хомологација. Инаку, би поминала, доколку ги исполнува сите тестови за безбедност и стандарди за поставување на моторот. Само ме интересира како ти тој мотор ке го врзиш на менувач од возило?

Па незнам ама ова прашање го поставив само чисто информативно да си знам инаку има еден клип на ју тјуб да го најдам ќе ви го постирам да видите. :smir:

Едит : Еве го само со хајабуса мотор е не јамаха.

Абе дај не се губи :)
Знаеш ова како ќе се вози по град? во 5000 обртаи ќе треба да го набиваш за да појде, многу ќе троши бргу ќе се расипе... Супер е оваа идеја ама за на тркачка патека, а и болно добар звук вади. Има вакво и фиќо правено и пеглица.

Абе дај не се губи :)
Знаеш ова како ќе се вози по град? во 5000 обртаи ќе треба да го набиваш за да појде, многу ќе троши бргу ќе се расипе... Супер е оваа идеја ама за на тркачка патека, а и болно добар звук вади. Има вакво и фиќо правено и пеглица.
Значи ова и да се изведе се како што треба не би било street legal?!:nesum:

Зошто да не би било ако е изведено како треба безбедно и по сите стандарди, само што не би имало конкретна корист

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom