Хомологација на преправен (tuning) автомобил!

• Креатор на темата Креатор на темата Bertone
  • Време на започнување Време на започнување
Слики од 101 на Dane од Босна

img0095ug7.jpg

img0096xm6.jpg

dsc01751qt0.jpg

Имал ставено дистанцери...

Еве слики од нив

slika0036gr5.jpg
slika0040sw1.jpg

Btw, кажете ми...цената на хомологација е 100 евра?

kade mozam da najdam distanceri a i dali za site koli se isti
jas imam matiz i sakam da stavam za da izlezat gumite tro ponadvor

kade mozam da najdam distanceri a i dali za site koli se isti
jas imam matiz i sakam da stavam za da izlezat gumite tro ponadvor
Ќе си одиш на мајстор за да ти ги направи.
Не се за сите коли исти заради растојанието на шрафовите.
Секој сам си ги прави :)

@tuning: Ne znam dali znajsh toj sho imashe Fiat Coupe Pininfarina (edno plavo) Legeno mislam deka go vikaja choeko na prekar.Kaj nego imashe takvi distanceri arno ama mu puknaja i go preticaja prednite kolca.Ako ne se ubo napraeni zaebana rabota se.Jas ne ti preporachuvam.Ustvari zavisi od majstoro sho ce ti gi praj:smir:

tuning само да си имаш предвид дека возилото ќе ти троши повеќе гориво пошто колата ке биди пораширена и не знам дали ќе личи добро ако немаш алминиумски фелни.... предноста е во тоа што ќе добиеш повеќе на стабилност

tuning само да си имаш предвид дека возилото ќе ти троши повеќе гориво пошто колата ке биди пораширена и не знам дали ќе личи добро ако немаш алминиумски фелни.... предноста е во тоа што ќе добиеш повеќе на стабилност
Зглемувањето на потрошувачката ќе зависи и од гуми кои би ставил со дистанцерите, но во ситуацијата тоа и не е толку битно...
Поважно е тоа што целиот трап би имал многу повеќе оптоварување од она што нормално го има, а сето тоа се одразува на трајноста на неговите компоненти...
А, ако се неквалитетно изработени, и од некој ебиветар мајстор...може да го претекне некое познато тркало...

mislam deka znam za koja kola vikas ama ne ja znam sluckata so toa
a koj majstor mi go preporacuvate
@tuning: Ne znam dali znajsh toj sho imashe Fiat Coupe Pininfarina (edno plavo) Legeno mislam deka go vikaja choeko na prekar.Kaj nego imashe takvi distanceri arno ama mu puknaja i go preticaja prednite kolca.Ako ne se ubo napraeni zaebana rabota se.Jas ne ti preporachuvam.Ustvari zavisi od majstoro sho ce ti gi praj:smir:

ke zemam felni sekako i sekako deka sakam da dobijam na stabilnost oti na matizite znajs kakva e stabilnosta
sepak ke razmislam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom