Холбрук: Можна војна на Косово

• Креатор на темата Креатор на темата VirtualVlad
  • Време на започнување Време на започнување
TRN, aj klikni na nekoj link kade se objasnuva se okolu stavot na UN i poedini zemji od Sovetrot za bezbednost, kako i stavot na EU za Kosovo, biva?

Bas slusam Laibach-brat moj...i pijuckam!
Vojnata ne e vojna...politikata nema nisto so bilo sto sto e cesno i normalno vo ovoj vek!
Se e raspar!
Sega...jas da drzam lekcii po vozdrzuvanje i pragmaticnost...ne ide!
Ama dojde vremeto na pederite...i covek mora da ostane normalen i skoncentriran na svoite celi za da moze da gi postigne
Fakti:
Na kosovarite ne im odgovara uste edna vojna
Srbite znaat deka ne se u polozba da ratuvaat pak,i deka za niv e najdobro da ne cepkaat -t.e da NE potpisuvaat-bilo sto,i da cekaat revizija vo idninata!
Kolku i da ne se sakaat,dvete strani ne se zainteresirani za otvorena konfrontacija-vojna vo momentov!
I takva ke nema!
Losoto e sto senkata na taa vojna lebdi vrz sekoja stranska investicija vo regionov,a posebno vo Makedonija...
I dur nie idiotski se raspravame na sta bi bilo kad bi bilo,zapadnjacite preku rumunite i bugarite ke ni gi kupat site objekti koi sto vredat!
Daj be svestete se...vojna...nema da ima!
p.s A ako ima...jas ke pustam nekolku pesni na koi sto me ranese majka mi...pa mars na Drina...pa Boj na Kosovo-Nikola Urosevic...pa tamo daleko...i nikoj ziv i div nema da me zapre!

докурца ми е дојдено од тоа нивно бистрење мозоци...Политиката е курва курвосана и лаже суши тутун и трава како ламја....Доволно се испревртени сите тие курви од Буш до Путин и до она косооконо мајмунче Ким....што на никој не им верувам...поготово не на она што јавно го презентираат...

Доволно е јасна намерата и на самите Албанци околу ова што можеш да го видиш секојдневно...

Нека не те лаже никој од спротивниот табор дека не ја сакал војната во 2001ва и поназад на Косово во 1998/9...сите со радост ја дочекаа....Во Косово се знаеше зошто е и од кој е провоцирана...Кај на, ни самите Албанци незнаат....со 100 души имам праено муабет што им се смени од кога ги добија права и како им било претходно....на сите им е исто....

Добивање на некакви измислени права е првиот чекор до сепаратизам.

Edno da vi bide jasno:
Srbija bez Kosovo e nikakva drzava! 0..Apsolutna 0.
Toa Kosovo e smisluvano kako civija mnogu odamna...posledicite se vidlivi vo momentov!
Ne e problem cela Srbija da izgine za Kosovo....
Za 2h ke gi mobiliziras site!
Politicarite i generalite nema da gi krijat svoite deca,nego zaedno so niv ke letaat na Kosovsko polje!
Aj jedi sine...Aj moli te majka...Kad porastes da budes velik,da budes junak,kao Obilic na Kosovo Polje da budes....
Toa ne se zaborava i nema cena!
I mati mnogu smetki i pravilni razmisluvanja vo glavata!
Problemot e samo u ona sto tie lugje treba da ima zasto da izginat!
A vidliva poenta(definitivno resenie) nema!
I zatoa,toa ke bide odlozeno na neodredeno vreme,za zal na celiot Balkan!
Za edno 20-50 god. ke ima sudir na dva golemi nacionalizma...
na albanskiot i srpskiot....
i togas ke se vidi definitivniot pobednik!
I jas...ke se pokoram na tradicijata...i kako na kladilnica ke ja zalozam glavata i site moi planovi...na strana na moite...zosto...taka treba...!

1. Temata e mozhna vojna vo Kosovo. Zashto nekako dobivam cuvstvo deka site (pretezhno) debatiraat za mozhna vojna vo MK, a ne Kosovo?
Vojna vo Kosovo spored mene nema da ima, ne poradi toa shto Rusija vika vaka, ili drugite vikaat taka, tuku samo poradi faktot deka Kosovo vekje E Americhka voena baza. Srbija nema vekje tuka shto da brani Obilic Kosovo Polje i shto ti ja znam drugo, tuka vekje ima Bonstil...(ne znam kolku od vas go imaat videno i imaat vlezeno). Tolkavo neshto ne se gradi za posle nekoj da ti go zeme, ili pa na poklon da go ostavish, shto bi rekle crncite "nigga please"... Prichinite zashto, shto kako, ne gi znam. Imam nekoi moi mislenja, no ne mora da se tochni. A kolku za vojna, so izvinenie, ama KURAC vojna kje ima. Rusija kje se prchi, Amerika kje im frli koska, Rusija kje trcha po koskata, a Kosovo nezavisno. Kolku shto se bunea Francija, Germanija ili koi bea tamu za vojna vo arapskite zemji, pa Bush pa si go terashe svoeto. Taka i kje bide so Kosovo, Bush kje si go tera svoeto.
2. Edno ne mi e jasno, i ne mozam da razberam. Crna Gora si raspisha refendum, si se otcepija, fala prijatno. Ne e daleku i Vojvodina kako shto slusham ima takvi pretenzii. Od Yugoslavia, ostana Srbia i Crna Gora, pa posle Srbija + Vojvodina, pa samo Srbija, pa mozhe i Nis kje ni se prikljuci na nas, pa shto kje ostane ne znam. Poentata e, shto pa tolku se fatile po edno Kosovo? Morashe li da ima vojna ko prvo? Zashto za Crna Gora ne vodea vojna pa za Kosovo da vodat? ....Ali, ko shto me ismejuvaat "kolegite" na forumov od makedonski etnikum za mojot bozhemski izgovor....gljup balkanac, che puka so kaljash a drugar Bush che se smee

Zevsus напиша:
Bas slusam Laibach-brat moj...i pijuckam!
Vojnata ne e vojna...politikata nema nisto so bilo sto sto e cesno i normalno vo ovoj vek!
Se e raspar!
Sega...jas da drzam lekcii po vozdrzuvanje i pragmaticnost...ne ide!
Ama dojde vremeto na pederite...i covek mora da ostane normalen i skoncentriran na svoite celi za da moze da gi postigne
Fakti:
Na kosovarite ne im odgovara uste edna vojna
Srbite znaat deka ne se u polozba da ratuvaat pak,i deka za niv e najdobro da ne cepkaat -t.e da NE potpisuvaat-bilo sto,i da cekaat revizija vo idninata!
Kolku i da ne se sakaat,dvete strani ne se zainteresirani za otvorena konfrontacija-vojna vo momentov!
I takva ke nema!
Losoto e sto senkata na taa vojna lebdi vrz sekoja stranska investicija vo regionov,a posebno vo Makedonija...
I dur nie idiotski se raspravame na sta bi bilo kad bi bilo,zapadnjacite preku rumunite i bugarite ke ni gi kupat site objekti koi sto vredat!
Daj be svestete se...vojna...nema da ima!
Tocno.
Temava na fabrika mi mirisa.

Opasna bitka se vodi za Kosovo vo Sovetot za Bezbednost na ON. Denes, 3 april, e "D-day". Izgleda Kina i Rusija cvrsto stojat protiv nezavisnosta. Vo EU, Spanija se iskazha protiv nezavsnost zaedo so Slovachka i Atina, i Spanija vednash potoa pochna so policiska akcija da gi apsi site aktivisti na basiska ETA.

Ruskata agencija RIA deneska javuva deka planot na Ahtisari e propadnat, a Srbite velat deka vistinskite pregovori doprva treba da pochnat.

Mene mi lichi na "ne" vo ovoj krug. Ne go ni pushtile Fatmir Sejdiu da prisustvuva kako pertstavnik na Kosovo vo ON. A vo samoto Kosovo sostojbata poleka se zakuvuva; za 10 dena, tri eksplozii, od koi eden molotov koktel e frlen denen na vozilo na ON vo Prishtina.

Losho li e, dobro li e?

rymz напиша:
Od Yugoslavia, ostana Srbia i Crna Gora, pa posle Srbija + Vojvodina, pa samo Srbija, pa mozhe i Nis kje ni se prikljuci na nas, pa shto kje ostane ne znam. Poentata e, shto pa tolku se fatile po edno Kosovo? Morashe li da ima vojna ko prvo? Zashto za Crna Gora ne vodea vojna pa za Kosovo da vodat?
Бог да чува :pop:

Од Југославија останаа Црна Гора и Србија, а после Србија + Војводина

..па само Србија..

еден тон глупости!

1. Косово е Србија. Војводина е Србија. Војводина и Косово се спрски покраини, на карта тие покраини се Србија.
2. Црна Гора НЕ Е Србија.

Црногорец си е црногорец, не е србин.
Оној што живее на Косово не е косовар, србин е.

На кој тоа ВАС ќе ви се приклучи Ниш? :)

Мое мислење: Косово ќе биде независно, најмногу што можат да добијат србите е поделба. Се во меѓувреме ќе биде пимплање, купување време и слично.
Ова не дека ми се допаѓа но...СПЦ си поигрува со МПЦ, од друга страна извесно е дека СПЦ ќе остане без Косово, а тоа е веќе страшно (за нив).

Противењето на Шпанија воопшто не изненадува. Истиот проблем си го имаат.

Противењето на Грција исто така. Од две причини. Во Грција има Албанци. Влијанието на Грчката православна црква врз СПЦ.

Другите европски држави искрено речено - ги заболе

Русија? хм.. смешно. Кој знае каков интерес си имаат тие.
Да сакаа да делуваат радикално диполматски тоа ќе го стореа 99та, а не денес, кога Косово е дефакто независно.
Основно: во советот на ООН нема да дојде ништо на дневен ред, без претходно јасна слика кој за што ќе гласа. Русија само декларативно се залага, никогаш на терен.

Кога САД ја насади базата Бонстил на Косово, тие го превземаа влијанието на Балканот, не од Србија, него од Русија. Индирекно преку Србија. Сега веќе "брќата наши руси" и да сакаат не можат да помогнат.

Од Југославија останаа Црна Гора и Србија, а после Србија + Војводина

..па само Србија..

еден тон глупости!

1. Косово е Србија. Војводина е Србија. Војводина и Косово се спрски покраини, на карта тие покраини се Србија.
2. Црна Гора НЕ Е Србија.

Црногорец си е црногорец, не е србин.
Оној што живее на Косово не е косовар, србин е.
Ти ова со сиот ум, а?

Абе војна нема да има нешто посебно. Само нова 'oluja' сега на косово, да го доисчистат и тие гревчињата срби што останаа таму. Па после Србите може на вето и од Индија да се надеваат, џабе ќе му биде.

NAS mislev na nas...Makedonija, deka sepak gragjanin na R.M sum i koga se izjasnuvam NAS, mislam na Makedonija. Go zemav Nis kako primer deka spored Ivkova Slava filmot, tipcite povekje zboruvaat na kumanovski nego na srpski, ali sho znam, valjda gresham. A za tie shto se vo Kosovo da ti bile srbi...i tie vo vojvodina srbi....ne bi rekol, vo kosovo ima albanci, a vo vojvodina magjari, vlasi li kako sakash vikaj gi, ama srbi sigurno ne

Мене повеќе ме загрижува тоа што косово после осамостојувањето ќе остане една црна дупка , која ќе биде во целосна функција на организираните криминалци, и ние бидејќи се граничиме со нив ќе ни биде многу незгодно. Али токму поради ова владеење на криминалот во Косово, може Косоварите внатре да се раскараат и само да меѓу себе да се испотепаат.

Sega i mediski Albancite pochnaa da i prikazhuvaat kako "loshite momci". Dosega bea prezentirani deka se "za zhalenje" i nishto losho za niv ne smeeshe da se propagira. No upravo se zavrshuva znimanjeto na noviot film na L. Beson. Vo filmot, poraneshen agent na CIA (Liam Nison) ja prakja kjerka mu vo Pariz, no tamu taa e kidnapiana od albanski mafijash.....

Sega i mediski Albancite pochnaa da i prikazhuvaat kako "loshite momci". Dosega bea prezentirani deka se "za zhalenje" i nishto losho za niv ne smeeshe da se propagira. No upravo se zavrshuva znimanjeto na noviot film na L. Beson. Vo filmot, poraneshen agent na CIA (Liam Nison) ja prakja kjerka mu vo Pariz, no tamu taa e kidnapiana od albanski mafijash.....

Ti se polni dushata ama a? Kazi.

Koj te stail tebe moderator... c c c c ...

Od kade takov zakluchok? Tochno e deka mediski Albancite gi prikazhuvaa kako "potisnat" narod na Zapad. Za sekoj kriminalen prestap vo Shvajcarija na primer, vo mediumite se pishuva "jugoslovenski drzavjanin", itn., retko ili nikogash identifikacija so Albanec. Zborot mi beshe deka sega toj tretan se menuva. Pa sega kako na kogo mu e drago iil krivo, no mene mi e seedno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom