ХИВ/СИДА

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
,
А непреработената храна е многу полесна за варење и го јакне имунитетот така да аргументот не ти е на место,
Не секоја непреработена храна е полесна за варење, термичка обработка бара месото и голем дел од зеленчукот за да може да дојде до ефикасна апсорпција на хранливите состојки.

:eek: да видум, да не верувум :eek:
Тоа го потврдиле доктори од медицински акредитирана установа или го тврди дотичниот "доктор"?
Тоа е болница., има низа доктори кои се грижат за тебе, и да го потврдиле медицински, пациентот отишол на преглед и мислеле бил расипан апаратот, неколку пати му правеле испитување. Кога кажал дека успеаал само со сирова храна не му верувале. Една пријателка која ја излечи тиироидата исто така и се чудеа и не веруваа. Ради ваквите чуда му е дозволено на човекот да збори против фармацијата и вакцините,а има и аргумнти што ее најважно
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:46 ---
Не секоја непреработена храна е полесна за варење, термичка обработка бара месото и голем дел од зеленчукот за да може да дојде до ефикасна апсорпција на хранливите состојки.
Абе какво месо збориме за сирова храна алоо, СИРОВА
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:49 ---
Еве ова изгледајте го и размислете
http://www.youtube.com/watch?v=ZfLfF8___w4&feature=related
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:53 ---
Тоа е болница., има низа доктори кои се грижат за тебе, и да го потврдиле медицински, пациентот отишол на преглед и мислеле бил расипан апаратот, неколку пати му правеле испитување. Кога кажал дека успеаал само со сирова храна не му верувале. Една пријателка која ја излечи тиироидата исто така и се чудеа и не веруваа. Ради ваквите чуда му е дозволено на човекот да збори против фармацијата и вакцините,а има и аргумнти што ее најважно
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:46 ---

Абе какво месо збориме за сирова храна алоо, СИРОВА
--- надополнето: 21 март 2012 во 21:49 ---
Еве ова изгледајте го и размислете
http://www.youtube.com/watch?v=ZfLfF8___w4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JCv25h17uhI

Каква болница? Каде го лечеле пациентот? Ај те молам љубезно дај ми линк од тоа медицинско чудо и од тој чудотворец кој излечил леукемија со сирова храна.

Каква болница? Каде го лечеле пациентот? Ај те молам љубезно дај ми линк од тоа медицинско чудо и од тој чудотворец кој излечил леукемија со сирова храна.
Ете го имаш горе у емисија е гостин кажува за сирова храна, за овој случај нема на нет жал ми е, незнаеш која траума е да си тешко болен и да се излечиш од тоа стварно е чудо. Само си идеш и живееш, не ти е битно друго, но еве за рак најдов нешто
http://www.youtube.com/watch?v=QCxJ59YiK2A

Ете го имаш горе у емисија е гостин кажува за сирова храна, за овој случај нема на нет жал ми е, незнаеш која траума е да си тешко болен и да се излечиш од тоа стварно е чудо. Само си идеш и живееш, не ти е битно друго, но еве за рак најдов нешто
http://www.youtube.com/watch?v=QCxJ59YiK2A
Хуху, не, не, ич не знам како е да си тешко болен :D
Искрено, не ме сфаќај лично сега, ама од вакви рекла-казала ми е преку глава.
Кога ќе имаат цврсто научно поткрепени докази тогаш би ги прифатила.
До тогаш, на сѐ вакво кажувам
tumblr_m0uyw7fZfK1qgyktko4_400.jpg

Хуху, не, не, ич не знам како е да си тешко болен :D
Искрено, не ме сфаќај лично сега, ама од вакви рекла-казала ми е преку глава.
Кога ќе имаат цврсто нТаучно поткрепени докази тогаш би ги прифатила.
До тогаш, на сѐ вакво кажувам
tumblr_m0uyw7fZfK1qgyktko4_400.jpg
Па имаат иди и праашај ги, ќе ти дадат докази, да не сакаш дома да ти дојдат да ти докажуваат. Ти ми побара линк јас ти дадов и ти си врти капа . Значи кога утре би ти кажале дека имаш рак би одел на ХЕМО и би турал отрови у крв. Свака част, немој да бидеш толку затворен

Па имаат иди и праашај ги, ќе ти дадат докази, да не сакаш дома да ти дојдат да ти докажуваат. Ти ми побара линк јас ти дадов и ти си врти капа . Значи кога утре би ти кажале дека имаш рак би одел на ХЕМО и би турал отрови у крв. Свака част, немој да бидеш толку затворен
Од сѐ тоа што прочитав, нема НИЕДНА клиничка студија со која се докажува било што од тоа што го прават дотичните.
Инаку, да, кога ми кажаа дека имам рак примав хемо затоа што засега тоа е единствениот докажан лек против ракот.

Нити СИДА-та нити ХИВ не е автоимуна болест(хив не е ни болест, си пишува шо е ама ајде). И не се лечи со здрава исхрана. Со здрава исхрана се лечат болести и состојби предизвикани од нездрава исхрана.
1. Студија за успешноста на лекот на докторот, истат ревидирана и потврдена од независна установа, организација или институција
2. Има начин за лечење ХИВ/СИДА, само што е доста скап и краткорочните и среднорочните ризици се доста високи(Long-term non-progressors bone marrow transplant )
Јок. Ќе оставам пронаоѓачот нобеловец на ХИВ во видеото да те демантира...

Нешто повеќе за пронаоѓачот:

-Montagnier was born in Chabris, near Tours, France. He studied natural sciences at the University of Poitiers and received his license of sciences from the University of Paris in 1955. In 1960 he qualified for his doctorate in medicine at the same university. Montagnier became research director of the Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) in 1974 and in 1985 professor at the Pasteur Institute.
-In the years before the onset of the AIDS epidemic, Montagnier made many significant discoveries concerning the nature of viruses, and contributed to the understanding of how viruses can alter the genetic information of host organisms, thereby significantly advancing cancer research. His investigation of interferon, one of the body's defenses against viruses, also opened avenues for medical cures for viral diseases.His Greatest Discovery:
Dr. Montagnier is best known for his 1983 discovery of the human immunodeficiency virus (HIV), which has been identified as the cause of AIDS. This discovery led directly to the development of a test for detecting the presence of HIV in blood samples.Controversy:
His discovery of HIV was met with some controversy when American scientist Robert Gallo claimed he discovered HIV a year later. But in 1992 the scientific community agreed it was Montagnier that should be credited with the discovery.Research:
In 1998, Professor Montagnier expanded his research efforts to the United States by accepting an endowed professorship at Queens College, New York. He is in charge of the Center for Molecular and Cellular Biology, where research efforts are focused on HIV therapeutics and vaccines. Professor Montagnier also continues his research efforts in Paris at both the Pasteur Institute and his World Foundation AIDS Research and Prevention.The Nobel Prize:
For all practical purposes the debate about who discovered HIV was finally settled. In 2008, the Nobel Prize in Physiology or Medicine was awarded to Montagnier for the discovery of HIV, while Robert Gallo was conspicuously omitted. Montagnier shared it with his colleague Francoise Barre-Sinoussi from the Institut Pasteur for their work on the discovery of HIV.

Ами сега, чаре? :свиркам:

Јок. Ќе оставам пронаоѓачот нобеловец на ХИВ во видеото да те демантира...
Ами сега, чаре? :свиркам:
Прав си, Мугабе и лук и нема веќе СИДА
edit
моја грешка, Табо Мбеки и лук(не бил Мугабе)

Од сѐ тоа што прочитав, нема НИЕДНА клиничка студија со која се докажува било што од тоа што го прават дотичните.
Инаку, да, кога ми кажаа дека имам рак примав хемо затоа што засега тоа е единствениот докажан лек против ракот.
нема друг начин да се сложам со овој пост сем да кликнам -ми се допаѓа :) инаку не ми се допаѓа што нема лек за сида и слично.
Големи пари луѓе даваат за надеж, а на тоа и играат такви "установи и доктори". Сето она што е ветувано како лек е всушност состојки кои придонесуваат само до подобрување на општата состојба (исто како и со променет режим на исхрана) само на овие непроверени лекови и наводно доктори се даваат големи суми пари за програма за исхрана или за препарат за кој читаме дека дава добри резултати...ама за што? Дури има третмани против ракот со 35-45 денови нејадење буквално ништо или со пиење сопствена мокрача само што со сите тие третмани, режими не знам лично некој со тоа да се излекувал. Ова се однесува на ракот, истото се однесува и за спас од Хив вирусот. Режим на исхрана, начин на живот е клучен фактор додека човек е здрав. Кај болниот од овие болести е лекувањето (ако постои за одредено заболување), а режимот е само пратечки потенцијал не и исцелител.
Еве за почеток, зошто тие лица и установи кои ги спомена не ги даваат своите совети, програми и додатоците во исхраната се во едно со некоја минимална сума да кажеме 5-10 евра месечно? Ако навистина има ефект, ќе зголемат промет и ќе направат големи профити.

Човеков погоре (чијшто збор има минимум 400 пати поголема тежина од твојот или од билокој друг во Македонија) ти даде шах-мат во 3 брзи потези. Така да, џабе ти се контрааргументи... ауу, чекај, па ти не ги ни имаш... :facepalm:

П.С. Можеш сега комотно да си го свиткаш опавчето, но да продолжиш и понатаму на темава - секако само како набљудувач. За доброто на сите софорумци, нормално... ;)

Човеков погоре (чијшто збор има минимум 400 пати поголема тежина од твојот или од билокој друг во Македонија) ти даде шах-мат во 3 брзи потези. Така да, џабе ти се контрааргументи... ауу, чекај, па ти не ги ни имаш... :facepalm:

П.С. Можеш сега комотно да си го свиткаш опавчето, но да продолжиш и понатаму на темава - секако само како набљудувач. За доброто на сите софорумци, нормално... ;)
Брате превише си се надувал, врати се во атмосферата ;)

Брати превише си се надувал, врати се во атмосферата ;)
Fuck you I won't do what u tell me!!! (мм, рандом песничка од RATM, so no hard feelings) :)

П.С. Гнасна ми е сидашкава атмосфера, така да ќе си се држам до текстот во горенаведеното песниче... if u don't mind.

ППС: Приказната за лукот (други део): :свиркам:

Fuck you I won't do what u tell me!!! (мм, рандом песничка од RATM, so no hard feelings) :)

П.С. Гнасна ми е сидашкава атмосфера, така да ќе си се држам до текстот во горенаведеното песниче... if u don't mind.

ППС: Приказната за лукот (други део): :свиркам:

Луѓето веруваат дека хемијата ќе ги спаси, остави ги нека има од што да живеат фармацевтите
--- надополнето: 22 март 2012 во 00:31 ---
edit
моја грешка, Табо Мбеки и лук(не бил Мугабе)
Не си бил на мака затоа така збориш, а поима немаш од животот. Само МАГАРЕ се противи наа сите аргументи

Не си бил на мака затоа така збориш, а поима немаш од животот. Само МАГАРЕ се противи наа сите аргументи
Нептврдени непостоечки студии не ги сметам за аргументи.
Екстремни случаи и исклучоци од правилото поради ХХХ причини кои прераснуваат во mediawhores исто така не почитувам.
Фати СИДА и излечи се со лукче и зелен чај, документирај го процесот и ќе ти верувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom