- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 1.050
e ajde de pisi so e...bas i jas sakam da naucam.ajde te molam pisiepa vaka hip hopot ne crnecka kultura ko prvo,vtoro rapot ne e proizvodot na taa kultura........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
e ajde de pisi so e...bas i jas sakam da naucam.ajde te molam pisiepa vaka hip hopot ne crnecka kultura ko prvo,vtoro rapot ne e proizvodot na taa kultura........
epa vaka hip hopot ne crnecka kultura ko prvo,vtoro rapot ne e proizvodot na taa kultura........
to4no e toa 6to go kaza....inaku fala sto delis isto mislenje so mene...Рапот е баш црнечка музика и ЦРНЕЧКА КУЛТУРА..Црнците почнале да прават рап, тие ја измислиле таа култура!Ние само ја прифаќаме нивната култура!Или можеби Џорџ Мајкл ја измисли таа култура?
to4no e toa 6to go kaza....inaku fala sto delis isto mislenje so mene...
Tokmu zatoa sum i sme tuka...da go spodelime znaenjeto i da go izdigneme na povisoko nivo!!A ne da bideme slepi poradi komercijalnite potrebi na iskompleksiranite i lazni MCja niz svetot....Јас само ја кажувам реалноста која е видлива!:wink:Се гледа дека имаш доста познавање од хип хоп културата!
Ајде "професоре" пошто еве јас според тебе сум глуп и не сваќам ај ти објасни ми што е поуката во твојте постови?e ajde kazi mi bato ti ja najde li poukata od moite posrani postovi !???
a cim mi vikas deka Eminem ne e meku6 toga6 bato ti stvarno nemas pojma sto e kvaliteten rap!
a ti brat po6o si KING OF DA STREET mislam nemame nisto zaednicko da razgovarame neli??ti si raper ja ne sum...zato iskuliraj i ti!
Pozz za site " True Headz "
Hahahahah """ типчиња што споделуваат локални убиства во етер """....Ајде "професоре" пошто еве јас според тебе сум глуп и не сваќам ај ти објасни ми што е поуката во твојте постови?
Според тоа што го напиша ти логички испаѓа дека ете јас не слушам многу U.S.A Рап и значи дека појма немам од Рап така?
Значи луѓе мои ако сакате да станете успешни рапери слушајте го нај тешкиот андерграунд (типчиња што споделуваат локални убиства во етер) купете си еден Magnum 357 излезете во маало убиете 3 другари,затворете се во студио и рецитирајте дека сте Real Gangsta
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Алоо дами и господа,ова е балкан а не Broklyn!!!
Ok brat.....ajde te molam kazi mi dali za tebe rapot sekogas ke pretstavuvaТи бе брат многу интересен тип си бил.:pos2: :pos2:
Ете спомна "Funky Rap"...дали ти уопште знајш што значи кратенката РАП? Да ти објаснам,кратенката Рап значи Revolt Against Police по сваќањето на Eazy-E и неговите колеги истомисленици,а сега ти мене ми збораш за (Funky=забавен)рап а ми слушаш тврдокорен рап!Нема логика брат,забавен рап за мене е еднаков на комерцијален или онака некоја безвезна верзија која почнала да се применува сега брзо и која ја развиле луѓе кои немале што да прават па ајде ке се заебаваме ке прајме сеир и ке рапуваме(пример како Bad Copy од Србија)...јас брат рапот го сваќам како гневна и искрена музика која скоро секогаш е против расна дискриминација и која се бори за правата на лугето и се труди барем да сугерира на нешто што не е ок во моментот и со поука да го промени ставот на слушателите кои се засегнати од моменталниот проблем.А ти можиш слободно да си ги слушаш тие комедијантите кои само исмејуваат а ништо паметно не кажале во нивните 5 или 10 албуми.Да ти кажам искрено ке те послушав и ке ги данлодирав тие албуми што ги напиша ти баш за да видам како е твоето сваќање за рап,али ко ми кажа дека биле Funky Rap :nenene:
А сега еве и јас да ти дам еден совет,пошто јас нај многу слушам Балкански Рап би ти препорачал (ако сакаш) да го слушниш Frenkie и албумот Dosta-2006 па да видиш што е смисла на зборот Рап и тоа објаснато во кратки црти на вистински начин...
Поздрав
Samo na kratko oti veke me mrzi da pisuvam za se edno isto,se vrtime vo krug.Вака,јас ни сум го преслушал тој Lewis Parker и дружината анонимуси а и немам намера тоа да го направам,али ке ти кажам дека за него знаат локалните другари и типот продал 10 цд'a (од кои 5 поклонил) е сега тие ми ги споредваш со Eazy-E...N.W.A...2PAC и ред други кои продале милионски тиражи и имале публицитет што тие што ги наброја ти нема да го достигнат и да живеат уште 8 животи.Ако некој не сакал да ги слуша N.W.A или ако не ја поддржувал нивната идеологија сигурно немало да купи диск или да полни сала од ....... илјади луге,значи сите тие луге се согласувале со тоа во траките.За нивно време тоа било расната дискриминација(ова е 1991 а не како што напиша ти во 1950) од страна на полицијата и системот на Америка(како став на Западната страна,ако веќе ги делиш)а на тие од источната сеедно му било дали ке бидат тепани на улица,ретко кој дигал глас да си побара правата,него нив супер му било да се напушат во некој блок и да се заебаваат до сабајле.
Е сега ти ке речиш то ти е комерцијала ... ама за мене не е!!!
Eazy-E во еден текст вака вика:уште од мал сум гледал на неправда,омраза и сиромаштија..полицијата ме тепала само затоа што сум црнец..цел живот нема да го заборавам тоа...ги мразам и секогаш ке пцујам на системот и полицијата..во градот каде што сум се родил се плашев да излезам сам...но сега не и затоа се трудам со стихови да им ги сменам навиките...
Е ако ова за тебе е мисла без смисла тогаш браво царе...
Сепак секој има право на избор,јас не можам со сила да те натерам да слушаш тоа што го слушам јас,нити пак ти можиш да ме натераш да слушам нешто што за мене е без смисла.
"A inaku so vas Bitolcani covek nikogas ne izlegol na kraj oti patite od kompleks
da sekogs vie go imate posledniot zbor."
Незнам кај виде комплекс ако некој си го кажи мислењето,или ако некој има спортивен став од твојот и кажува факти се браниш со тоа?
Последниот збор значи демек ете "ме победи во дискусијата" :pos2:
Не пишам јас на форумов со цел да победам некој,него да видам до кај се со размислувањата потенцијалниве хип хопери и надежните критичари кои редовно успеваат да ме насмеат :bip: