Вака,јас ни сум го преслушал тој Lewis Parker и дружината анонимуси а и немам намера тоа да го направам,али ке ти кажам дека за него знаат локалните другари и типот продал 10 цд'a (од кои 5 поклонил) е сега тие ми ги споредваш со Eazy-E...N.W.A...2PAC и ред други кои продале милионски тиражи и имале публицитет што тие што ги наброја ти нема да го достигнат и да живеат уште 8 животи.Ако некој не сакал да ги слуша N.W.A или ако не ја поддржувал нивната идеологија сигурно немало да купи диск или да полни сала од ....... илјади луге,значи сите тие луге се согласувале со тоа во траките.За нивно време тоа било расната дискриминација(ова е 1991 а не како што напиша ти во 1950) од страна на полицијата и системот на Америка(како став на Западната страна,ако веќе ги делиш)а на тие од источната сеедно му било дали ке бидат тепани на улица,ретко кој дигал глас да си побара правата,него нив супер му било да се напушат во некој блок и да се заебаваат до сабајле.
Е сега ти ке речиш то ти е комерцијала ... ама за мене не е!!!
Eazy-E во еден текст вака вика:уште од мал сум гледал на неправда,омраза и сиромаштија..полицијата ме тепала само затоа што сум црнец..цел живот нема да го заборавам тоа...ги мразам и секогаш ке пцујам на системот и полицијата..во градот каде што сум се родил се плашев да излезам сам...но сега не и затоа се трудам со стихови да им ги сменам навиките...
Е ако ова за тебе е мисла без смисла тогаш браво царе...
Сепак секој има право на избор,јас не можам со сила да те натерам да слушаш тоа што го слушам јас,нити пак ти можиш да ме натераш да слушам нешто што за мене е без смисла.
"A inaku so vas Bitolcani covek nikogas ne izlegol na kraj oti patite od kompleks
da sekogs vie go imate posledniot zbor."
Незнам кај виде комплекс ако некој си го кажи мислењето,или ако некој има спортивен став од твојот и кажува факти се браниш со тоа?
Последниот збор значи демек ете "ме победи во дискусијата" :pos2:
Не пишам јас на форумов со цел да победам некој,него да видам до кај се со размислувањата потенцијалниве хип хопери и надежните критичари кои редовно успеваат да ме насмеат :bip:
Samo na kratko oti veke me mrzi da pisuvam za se edno isto,se vrtime vo krug.
Prvo te molam nemoj da gi pretskazuvas i predviduvas moite stavovi i mislenja koga ne gi
ni znaes.Znaci mi velis deka sum rekol oti EazyE e komercijala,brat toa
ne go mislam,ne sum go rekol i nitu bilo niti nema da bide komerc...(uh prvo nesto da se zlozime)
NWA!!Od zapadnata strana toa e edinstvenoto nesto sto go pocituvam NWA,MC REN i celata ekipa sto se....
I dane ti gi redam drugite faci sto gi postuvam od zapadot posto se gleda deka ne ni zasluzuvas da gi znes.
Drugo.Brat da te pitam znaes li kolkava e amerika???Znaes li kolkava e razlikata megu
istokot i zapadot vo Amerika???Toa se brat dva razlicni mentaliteti i normalno deka
tie dva mentaliteti nema nikogas da imaat nisto zaednicko.Ziveat razlicno dinamicen zivot,
razlicen stil i razlicni svakanja bas kako jas i ti ovde.Isto kako Makedoncite
Grcite i Albancite!Znaci da receme jas ako sum Kinez ke bidam taa faca so tie sposobnosti
i karakteristiki.Ti ako si francuzin ke si imas tvoi belezi,ete tolkava e razlikata megu
istokot i zapadot.Ako nisto drugo barem pogledni ja kartata na svetot i ke se uveris
Tije anonimusi brat nemaat 10albumi izdadeno...Imaat po 1 ili 2,i cim stignale do moi
usi znaci vredelo da se slusne pa doslo do balkanot.
A znaes sto veli "Pharoahe Monch od Organized Konfuzion"
"Why do you choose to mimic these wack MCs
Why do you chose to listen to R&B
Why you must think that something is fat just c'z is played 20 times a day"
I ednostavno mrazam koga se raspravam so nekoj koj slusnal samo 30 pesni4ki i oti6ol vo
studio pa rapuva kako e King of da street.
A brat ima edno nesto kaj tebe sto pokaza deka ne zasluzuvas da se kazes raper!!
Na site tie albumi sto ti gi pisav da gi cues ti mi gi napadna tie artisti so negativni
mislenja i komentari,nesakas ni da gi cues!!Brat ti si cul li za RESPEKT!!
Osnovnoto nesto so site vie raperi go drnkate vo makedonija a i opsto.
Pa brat ako sakas da te pocituvaat,slusaat,respektiraat,brat treba i ti da emitiras
Respekt sprema site drugi sto pravat rap okolu tebe i vo celokupnata muzicka industrija.
Znaciti nesakas da go slusnes Lewis Parker,
Znaci ne davas respekt prema covekot tolku kolku ni da ja cues negovata rabota!!!Brat mar6 da ne
te gledam nesakam da imam nikakov kontakt so lica sto se zagubeni vo prostorot i zivotot!!!!!!!!!!!!
Jas ne sum raper no gi pocituvam site decki sto pravat rap.Bez razlika na toa dali se
uspesni,kvalitetni,lirikovno mokni i drrrrrrrr.....znaci covekot se trudi da pridonese
kolku tolku za rapot!Znaci zasluziva pocit makar neka e kako Gele K!I nego go pocituvam i tebe
te pocituvam ako pravis rap, no pokraj se ova so si go kazavme nekako ne mi stima nesto vo tvoite
stavovi...
I taka taka taka.....i ne sum raper da znaes,znaci sekgas ke bidam pod tebe.Ti si vo
"igrata" jas ne sum zatoa ajde ovde ke ti se potcinam za da go skratam ovoj "kriticarski natprevar"
I nema veke na nisto da ti odgovoram oti se gleda deka si se zacepal samo vo West kako
i site okolu momentalno i si slusal samo NWA eazy i bla bla nekoj drugi 5/6 artisti....
Jas sum skoncentriran na Eastot kade lugeto uzivaat vo zelenoto i kvaliteteten zvuk.....
a i normalno deka brkam po westot za da najdam ist kvalitet i nekako se naoga.
I ajde da te udram so edna mala pouka koja ti ocajno ja baras vo moite postovi i
nikako da ja najdes...
Ako da receme imas pred tebe 10 cokoladi.
Od desette cokoladi izedes 5 a vo toj moment
ne mozes da gi izedes drugite 5 cokoladi a ovie
ti se dopadnale mnogu.I ti ke reces auuu cokoladata
bese super!!Najubava cokolada sto nekogas sum ja jadel!!
E kazi mi kako ke znaes deka drugite 5 se polosi od tie
koga ne si gi ni probal!??Sto ke napravis???Normalno ti kako
sto gledam nema da sakas da gi probas.....
Ajde sea vaka....
Neka tie cokoladi se rap albumi!!Neka 5te cokoladi se
albumi i artisti kako Clenovite na NWA,2pac Eazy (koi ti tie cokoladi veke gi proba)...
Si gi slusnal albumite i si se zaljubil vo niv i velis deka se
najjaki tipovi!A neka drugite 5 cokoladi bidat Dred Scott,
Buschwackass,BroJ,Down South i drrr....Ti ne si gi probal drugite (ovie) 5 cokoladi (albumi)
i velis deka ovie prethodnive se najdobri!!Ne brat,pred da sudis za cokoladata
vkusi ja (slusni gi albumite),nisto ne te kosta,nema da se otrovis.
I vidi be kako te molam da slusas rap a ti me otfrlas,pa ima li smisla
da se narekuvas raper,i dali go zasluzuvas ova????????
I pred da zaminam da te pozdravam so edna pesna sto ja slusam vo momentov.Odi cuj ja i
vidi go spotot na youtube.com...za tvoe dobro e sin4e
Organized Konfusion - Stress
rekov samo na kratko a pak zabegav....i ajde nema da se spustam na tvoe nivo
da stavam detski animacii....