Хип хоп културата во Македонија

Да ве поздравам со ова дело на Raw n Wicked со Паки од Зад Аголот!
наскоро и албумот на RnW !

Зашо ова ми звучи боље од шопинзи мопинзи, незнам.
Иако на крај има некој рок елементи џеј џеј џеј зи. :motor:

Се што е ново обично не го бива, но кај нас за чудо обратно е. Титаниум, СВП, Длабока Трага, Слаткар, Raw N Wicked, ете сега и Џака:

Се што е ново обично не го бива, но кај нас за чудо обратно е. Титаниум, СВП, Длабока Трага, Слаткар, Raw N Wicked, ете сега и Џака:

Истава песна од Џака е употребена за претставата „ММЕ - Кој прв почна“ и ептен се совпаѓа со темата на истата. Браво за чоекот. :)

Е ова е веќе Џака !
Но и ова долу !

За текстот мислам нема што да зборувам.

Ми се допаѓа неговата појава во стилот на кабарет/MC/пантонимичар според облеката и неговите потези.

Тас саман си е со темата.

Е вака се рока на запдната страна !:) На трака со Алфа и омега на мак рапот ( како што Лорд сака да го каже ):)

Не дека е рок - рап, слушнато е ова многу пати нели ?
Но голем респект поради тоа што; го кажува тоа што треба да го каже.
Тексот е искрен и се е на место.

Да не ја должиме (рецензија) многу околу текстот...

8/10 :)

Daz Flow ќе промовира нов спот во недела

Daz Flow ќе го промовира својот најнов видео запис престојниов викенд, во Кино Фросина (МКЦ).
daz-flow-promo-480x360.jpg

Во недела (13 март, 2011 година), со почеток во 16:30 часот, ќе биде промовиран спотот на Daz Flow, заедно со српскиот поп-рок артист Марко Милановиќ, за нумерата „Само једном“. Гостите ќе имаат можност да го проследат новиот видео запис на “full HD” проектор на оригинално платно и квалитетен “surround” звук, кој го нуди киното Фросина.
Песната е напишана според вистинска приказна, преполна со емоции и чувства пренесени преку нараторите.
За дополнителното расположение на присутните, ќе се погрижат DJ Drazzy Drags и Goran Pappaz on the Sax.

Извор: cOoLTuRa.mk

Тука, имате и интевју со Daz Flow - Интервју: Пред се’ ми е битна почитта

КИНЕЊЕ ! :) Коренот на рапот во македонија , со еден збор КРАЛ!

ArDi и Traker со песната "Гризам" (видео запис)

ova e linkot od spotot bi sakal da go vidite i da chuete i kazhete mi sto mislite pozzzzzzzz :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom