Хип хоп културата во Македонија

Billy Zver - Одам во градот

Дечкиве се од Кавадарци и мене стварно ми се добри, иако многу многу и не обожавам рап.

ovie ti se najlosoto sranje so nekad iskocilo od makedonija i gele k ima bojle rimi

Само Врчак и Тони Зен ги признавам од „рапериве“ :pipi:

И јас го љубам Тони Зен, а Врчак ми е онака симпатичен :pos:
Абе на тв го глеам вика - "поздрав од тони зен јунит" - оф леле стојан еден

Ти никој не признаваш.. ти си најдобар :tapp::helou:
па не признава зашо се разбира од рап иако не го познавам дечкото судејќи по постовиве и те како се разбира и знае што е добро за разлика од тебе шо мислиш дека се добри тие да не ги спомнувам што праат музика за деца до 13 години и го уназадуваат Македонскиот рап.

па не признава зашо се разбира од рап иако не го познавам дечкото судејќи по постовиве и те како се разбира и знае што е добро за разлика од тебе шо мислиш дека се добри тие да не ги спомнувам што праат музика за деца до 13 години и го уназадуваат Македонскиот рап.

То е то момче.

Се додека има "рапери" што рецитират во стилот на ....

"бело куче црно ќесе
види ме тато куро ми се тресе"

Е до дека има вакви, нема напредок во македонскиот рап.

То е то момче.

Се додека има "рапери" што рецитират во стилот на ....

"бело куче црно ќесе
види ме тато куро ми се тресе"

Е до дека има вакви, нема напредок во македонскиот рап.

Зошто да нема напредок, никој не не присилува да слушаме срање, (кое за жал кај нас го има во изобилство) ама факт е дека во Македонија има квалитетен рап, само што позериве со плагијат песни повеќе се експонираат, затоа се и позери нели :)

Ја човек шо се разбире од рап, такви веќе ценам тука, се знаа кискино шо прааше на времето со Геле - К :)

Ти мора да си грешка, јас му (про)даваах ритаме на него, не сум снимал со него, а сум бил на снимане кај него, со Marvelle.

Јас сум Кискино,
многу пијам вино,
док седиме во парк,
и многу ми е фино.

Цар! Стара школа :)

Ти мора да си грешка, јас му (про)даваах ритаме на него, не сум снимал со него, а сум бил на снимане кај него, со Marvelle.

Ааа епа јас сум грешка тогај, оти гледаах се дружаш со него и за тва помислих оти снимаш, и плус така раперски се облечуваше. :helou:

Ааа епа јас сум грешка тогај, оти гледаах се дружаш со него и за тва помислих оти снимаш, и плус така раперски се облечуваше. :helou:
Брат, не мора да значи оти оде со него и раперски се облечува и право снима песни со него, лично ја имам мој другари/пријатели кои се имат многу со него вака рапери и тие но немат ништо оште смислено со него најверојатно ке имат, киксино напрај нешто со него измикси га да те видаме што рапер си :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom