Хип хоп културата во Македонија

Кажа оти се овие најдобрите, кој вика така, освен тебе? :)

Не во буквална смисла,сакав да кажам едни од најдобрите,иначе еве ајде стај некој да видам кој се според тебе :smir:

Според мене... незнам што да ти кажам, нема доволно развиена сцена за да се каже дека "ова е добро", многу ретко се вадат видео записи, а уште поретко добри песни. СТР2, нивниот албум го зедов, очекував малку повеќе, ама задоволен сум, очекувам од Џака опасен албум, новиот што следи, GreenOut исто така. Аго со неговата елементарна непогода се избламира, албумот не ми се допадна ни малку (а немам ништо со Џака-Аго глупоста), онака од мој аспект, Легијата водат, километри пред сите. А моја препорака, можеш да чуеш мој другар, негови песни, моја продукција и ритмови, Marvelle.

Ми се појавува страницата која ја одбравте не постои,така ми дава.
Прати по ПП :smir:

Има потенцјал само треба малку БУМ во музиката. Некој да им го среди музичкиот дел и се би било во ред. Така некако избледеано звучи скоро секоја песна.

Не треба никаков Бум, пошто песните не се креирани за да направат БУМ... Туку да допрат до душата на секој што има проживеано нешто што се опишува во таквите песни...Од музичкиот и од секој аспект песните се супер, и само оној што можи да се пронајди во нив можи да ги разбери, друг тешко...

Да бе, башка сега спремаме и нови траки, моја продукција и на Фичо од Скопје, а се шириме и интернационално :) со Jimmy Potat и Grandpa J, демо снимките ги имаме, а малку време ќе потрае за финалната изработка. Манс, баш ми е мило што ти се допаѓа ова :wink:

Имам нешто малку познавање највеќе го ценам Mc Massacre од Штип , тоа ти е рапер .. :vozbud:

ako nekoj gi ima makedonski sinovi so pesnite: ce bides poznata i ritamot pod kulite ako saka neka mi gi prati po .пп.

ako nekoj gi ima makedonski sinovi so pesnite: ce bides poznata i ritamot pod kulite ako saka neka mi gi prati po .пп.

И накај мене нека ја прати ЧЕ БИДЕШ ПОЗНАТА, да видам што трака е тоа од нив, пошто оваа РИТАМОТ ПОД КУЛИТЕ, ќе беше многу подобра ако НЕ ЈА НАПРАВЕЛЕ ВООПШТО!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom