Хип хоп културата во Македонија

mozam slobodno da se pofalam deka imam znaenje mak rap. vo kompjuterot imam po nekoja numera razlicni rap grupi. no najmnogu su zadovolen od kavadareckata grupa ''SNOOPY MC'' najbolji se, barem za mene. Mnogu mi se svidja nivniot stil neka prodolzat samo taka.
Епа ај, коа веќе имаш толку големо знаење од МакРап, го сакам твоето мислење за овие две песни:

1. Од продукцијата на snoopy MC:
http://youtube.com/watch?v=4dOqBtVayTE

2. Str2:
http://youtube.com/watch?v=UktwfF-ZJpQ

Спореди ги текстовите :bip:

Слушам некои песни од мак-рап понекогаш најчесто од SnoopyMc закон песни има дечкото.

Ја слушам макрап едно 3 години и појше и можам да кажам дека не сум по оние комерцијалнине песни,слушам Underground rap, и прва група шо ја знаев ко макрап беше САФ и стварно почит до нив...После почнав да ги слушам другиве ко Аго,СТР2,Легијата,Чиста Околина,GreenOut и други... Сите шо зборите рапот е ваков-таков сигурно не сте запознаени со правото значење на музиката...Рапот не е за да се курчиш и да солиш памет на некој,туку u рапот моеш да си слободен да си каеш све шо сакаш и нејќеш...:salut: МАКРАП RULES

Deyan Fanky od veles covekot koj go digna Rapot na visoko nivo od koe bese na nula vo veles a ima 16 godini samo na 1 mu ispagja albumot

i Gele K od strumica a imaat edna pesnaa zaednooo "Pogledni me"
epten jako momceto od veles

pozz

Pobarajte na you tube od negoi kje najdete

Ја слушам макрап едно 3 години и појше и можам да кажам дека не сум по оние комерцијалнине песни,слушам Underground rap, и прва група шо ја знаев ко макрап беше САФ и стварно почит до нив...После почнав да ги слушам другиве ко Аго,СТР2,Легијата,Чиста Околина,GreenOut и други... Сите шо зборите рапот е ваков-таков сигурно не сте запознаени со правото значење на музиката...Рапот не е за да се курчиш и да солиш памет на некој,туку u рапот моеш да си слободен да си каеш све шо сакаш и нејќеш...:salut: МАКРАП RULES

Од овие што ги пиша дека слушаш UNDERGROUND, само АГО е UNDERGROUND тука :):):)

Toj што не си го слушал (оценувајќи по твојот пост)

Малку прелистај ги страниците назад, ова требаше да биде еден вид хумор (од моја страна) :)

Воа ти се најдобрите рап песни (иначе 80 % од другите се срање)

Ајсшутер, можеш да зборуваш за себе, тоа е твој вкус, ОК? Не генерализирај, ако тебе не ти се допаѓа нешто друго, немора и на друг да не му се допаѓа.

eдит: песните се супер, само... има многу повеќе :)

Кажав ја дека нема и други добри песни ?
Кажав дека 80 посто од песните се ужас :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom