Хип хоп културата во Македонија

girl....mene mama i tato sigurno ne me oblekle niti pa me teshele deka sum raper...tebe ocigledno nekoj te teshel za nesto ama ti si znaesh "dusho" najuboo....aj kuliraj molimte , i sto e moabetov so publicitetot molimte? hah aj ne zbori na prazno , ti svesen sum deka vishe ja zapozna cela makedonija neli?:) eheeeee girll be....pozdrav

Zlaten ne me povreduvas so postov veruj mi.. A sto.. So prasanjeto za publicitetot da ne se pronajde megu tie sto mu go lizat gzot na Ago? :uvo:
Epa zao mi je ako e taka.. Da ne bide posle ja sum zborela..

Inace gale i ti megu fejkercinjata se pronajde? :pos2:
Ja ne rekov srci deka site se toa nego pogolem del od tie sto bea na zurkata sigurno.. A inace.. Bas toa
isto taka imase i mn novi facki sto ne sum gi videl do sega na zurka......me raduva sto ima zainteresirani no me zagrizuva toa sto starite ne bea.
znacese i mojot prethoden post.. Novite facki.. I starite kopilinja.. Kontas? :smir:
Pozdrav

PRAVAM RAP
JADAM RAP
SERAM RAP
PIJAM RAP
SPIJAM RAP
KE UMRAM RAP
SAF se osnovopoloznici na mak rapot i zatoa se ednostavno NAJDOBRI.
Najdobri pesni se: Race Gore, Revolucionerot, Safra, Recept remixot, Prestavuvanje Prvo i Visi Mental

ABE SLABO KE ODAT NA ZURKI NORMALNO..KOGA IMA NAFURANI NARCISOIDNI KOPILINA KOJ MISLAT SAMO TIE VREDAT MISLAM I MN SE OPASNI SO ZAKANI:)...I KOJ BI DAL PARI ZA DA GLEDA TAKVI LUGE (OVA NE SE ODNESUVA NA SITE TUKU NA MALKU LUGE T.E NA EDEN:) INA4E PO4IT ZA AGO STO ORGANIZIRA VAKVI ZURKI..DA PRAVESE TOJ SAMOSTOEN KONCERT SO VOJNIK SIGUREN SUM DEKA BI DOSHLE POJKE LUGEE ..ALI TOA E SEKOJ SO ZAMISLATA ..PO4IT ZA AGO..I ZA SITE KOJ SE TRUDAT DA GO NAPRAVAT RAPOT DA BIDE NA VISOKO NIVO NA KOE SO GORDOST KE GLEDAAT LUGETO NA RAPOT..POZZ

Zlaten ne me povreduvas so postov veruj mi.. A sto.. So prasanjeto za publicitetot da ne se pronajde megu tie sto mu go lizat gzot na Ago? :uvo:
Epa zao mi je ako e taka.. Da ne bide posle ja sum zborela..

Inace gale i ti megu fejkercinjata se pronajde? :pos2:
Ja ne rekov srci deka site se toa nego pogolem del od tie sto bea na zurkata sigurno.. A inace.. Bas toa znacese i mojot prethoden post.. Novite facki.. I starite kopilinja.. Kontas? :smir:
Pozdrav
ne "srci" ne se pronajdov vo tvojot post, izvini ako ocekuvase da se slozam no toa ne go citas od mene. ednostavno nema cena da si go prodadam egoto za da lizam nekoj gz........ne sepak fala. i od kaj znaes ti kakvi facki se dvizele vo sabotata koga ne ni bese? ili da ne gledase na rasipani gravcinja pa si napravila greska.
no te svakam vo kakva situacija si, ponizena i izbrkana od nesto kade sto pripagase.

Јас пред некоја година сакав по малку да слушам рап (па можеби тогаш и појма немав од музика :D), сега немојте да ме сфатите погрешно, ама ќе направам една споредба со рапот во Америка и рапот во Македонија. Во Американскиот рап, текстовите на Тупак или Еминем, главно се базираат за нивниот живот, за љубовта, за семејството... а додека во македонскиов рап се само нафрлани глупости, само колку да се добие малку рима. Затоа мислам дека македонскиов рап е КАТАСТРОФА.

Јас пред некоја година сакав по малку да слушам рап (па можеби тогаш и појма немав од музика :D), сега немојте да ме сфатите погрешно, ама ќе направам една споредба со рапот во Америка и рапот во Македонија. Во Американскиот рап, текстовите на Тупак или Еминем, главно се базираат за нивниот живот, за љубовта, за семејството... а додека во македонскиов рап се само нафрлани глупости, само колку да се добие малку рима. Затоа мислам дека македонскиов рап е КАТАСТРОФА.
a si go slusal barem "po malku" rns kako na primer?

ne "srci" ne se pronajdov vo tvojot post, izvini ako ocekuvase da se slozam no toa ne go citas od mene. ednostavno nema cena da si go prodadam egoto za da lizam nekoj gz........ne sepak fala. i od kaj znaes ti kakvi facki se dvizele vo sabotata koga ne ni bese? ili da ne gledase na rasipani gravcinja pa si napravila greska.
no te svakam vo kakva situacija si, ponizena i izbrkana od nesto kade sto pripagase.

Znaci ne sum procitala pogolema glupost :pos2:
Banot na forum mi e ban u zivotu spored tebe a? Aj be ne tresi gluposti.. Meri si pamet.. Inace aj vaka ke ti kazam.. Bea lugeto sto sekogas idat na tie zurki.. Sto sami vo svojte glavi pripagaat tamu, sto "znaat" deka site gi cenat.. A ustvari gi postue NIKOJ.. A i ti najde da zboris za lizenje gz? Preprocitaj se i potseti se na mnogu mnogu muabeti sto si gi svrtel uste na makrap
Neam namera da se raspraam.. I kraj.
Edino okolu taa zurka so postuem e AGO.. Nisto dr.

Во Американскиот рап, текстовите на Тупак или Еминем, главно се базираат за нивниот живот, за љубовта, за семејството... а додека во македонскиов рап се само нафрлани глупости, само колку да се добие малку рима. Затоа мислам дека македонскиов рап е КАТАСТРОФА.

Не ми се верува дека ќе поведам ваква дискусија ама ајде...
Пепи, ти живееш во Кливленд? Јадеш во Кентаки фрајд чикен? Пиеш Пепси уз тоа? Или прв комшија му беше татко ти на Биги у Њу Јорк?
Рака на срце во македонскиот рап(како и во светскиот) има брдо срање текстови. Но факт е дека секој текст напишан од срце е добар текст. Ако оној кој го рецитира плус е добар рапер, добиваш добра рап песна. Bottom line, petar_joker коментарот не ти е исправен и грешиш.

----------

За Грл и Гале, темата не е за решавање лични проблеми. Гале припази на однесување, а Грл ти припази каков впечаток оставаш на темава со потпис и тајт за Тоше. Тоа ти е исто како да влезеш на концерт на Тоше со маичка “Hip Hop is my life“

Виктор изгледа некои работи ги гледаме од различни аспекти..
Тоше неможам да кажам дека некогаш сум го слушала или ми бил идол да речеме, но сите сме луѓе и треба да почитуваме ЧОВЕК.
Тоа што јас слушам рап нема никаква врска со смртта на Тоше.. Цела Македонија жалеше и жали за него, а РАПЕРИТЕ не се исклучок, па ни ја.
Не се почитуваат луѓето ради музиката туку ради делата.

Сеа ќе ви кажам зошто беше полу празно у саботата.Зошто доаѓате само кога настапуваат Аго,Војник и групите од ДНС што ги знаете.Ако толку се разбиравте од Макрап(зборам за тие шо не беа)Ќе ги знаевте овие групи и ќе дојдевте значи дека појма немате кој беа групите и дека беа топ само немаа подршка.

Ја се разбирам па не дојдов ради ИКС причини.. Не бев у градов тоест :pos2: Ама ипак Тенк не е дека не идат сите ради што незнаат никој..Ај остај тоа ти.. Зашто да слушаш некој што не ти дал основа прво како човек да поштуеш а камоли ко изведувач?

Znaci ne sum procitala pogolema glupost :pos2:
Banot na forum mi e ban u zivotu spored tebe a? Aj be ne tresi gluposti.. Meri si pamet.. Inace aj vaka ke ti kazam.. Bea lugeto sto sekogas idat na tie zurki.. Sto sami vo svojte glavi pripagaat tamu, sto "znaat" deka site gi cenat.. A ustvari gi postue NIKOJ.. A i ti najde da zboris za lizenje gz? Preprocitaj se i potseti se na mnogu mnogu muabeti sto si gi svrtel uste na makrap
Neam namera da se raspraam.. I kraj.
Edino okolu taa zurka so postuem e AGO.. Nisto dr.
pa ocigledno me rckas i nema da prekutam, kako sto ne sum prekutel na nikoj pa zatoa bev dva pati baniran, u deep minus so reputacija, na kloci od sindikatot :pos2:...
pa te molam preku pm potseti me na koj sum mu lizel gz i sto korist od toa? i na rap forumot se imam karano zosto sum bez vlakna kako i gomna na jazikot.
inaku so ovoj post navredi i mn drugi luge da ne recam site koi bea na zurkata a koi pridonesuvaat kolku toku barem so svoeto prisustvo za mak rapot ako i voopsto postoi takva mera.

e ova e realnosta vo mak rapot - nikoj nikogo ne pocituva, site baraat zurki a ne idat koga ke se organizira nekoja, pola ispokarani i bez malku razum. taka se kalese mak rapot...
Peace
posledniot 1/2 off topic na temava a drugata polovina e da vidite kolku nie raperite vo mk ja gradime hip hop kulturata. i ke kazam: podobro da stoime vo mesto otkolku eden cekor napred, dva nazad.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom