Хип хоп културата во Македонија

Еве и јас да кажам збор, два ... :) ... во Македонија можам да издвојам неколку луѓе/бендови (пр. Легијата, САФ, G Madda Funk, Единствена Опција, Исток Запад, Reality, СВП, NO EXIT, STR2, The Kameni Most, AGO) што прават квалитетен рап, што имале можност да издадат албум и да направат нешто повеќе за промовирање и слично, само работата во Македонија е тоа што многу малце се цени тоа што некој се труди да го промовира својот труд ... и тоа е муабетот ...

точкест напиша:
А сега пак иди кај Аго, нека ти дава услов „Ако сакаш да снимаш песна кај мене мораш најмалце тројца да исереш у песната„ и ќе те кошта 3000денари, а утре Аго нема да те познае на улица може и пари да ти собере. А дечкото т.е. чичкото има 36 години и нема попаметна работа и лаже мали деца...епа извини али ја би ги одбрал Риалити за рапери не Аго

Ова „Ако сакаш да снимаш песна кај мене мораш најмалце тројца да исереш у песната„ јас прв пат го слушам, а незнам ни тебе кој ти кажал за ова, ама СИГУРНО не е точно! Колку чини да снимаш кај АГО, тоа си е негова работа, човекот си има студио си работи професионално, има издавачка куќа, ПРИДОНЕСУВА ЗА МАКЕДОНСКИОТ (Underground) РАП! На улица пари да ти собере...... ЗОШТО????????
"
Чичкото" што има 33 год. седни со него на еден муабет, да видиш што е ВИСТИНСКИ ДРУГАР и човек со КАРАКТЕР, ако е (многу) постар, исто ко да праиш муабет со некој што се знаете цел живот!

Кој македонски рапер има толку многу респект како АГО???

А сега пак иди кај Аго, нека ти дава услов „Ако сакаш да снимаш песна кај мене мораш најмалце тројца да исереш у песната„ и ќе те кошта 3000денари, а утре Аго нема да те познае на улица може и пари да ти собере. А дечкото т.е. чичкото има 36 години и нема попаметна работа и лаже мали деца...епа извини али ја би ги одбрал Риалити за рапери не Аго

Samo bi citiral neso:

" Ago toa Ago ova sviri mi na kaval, ne me stavaj vo usta koj kur znam sto si staval."

Кој македонски рапер има толку многу респект како АГО???

/размислувам.........МНОГУ

" Ago toa Ago ova sviri mi na kaval, ne me stavaj vo usta koj kur znam sto si staval."
Му личи на годините ова да го кажува

Наброј барем неколку од тие МНОГУ што имаат толку многу респект. И зашто да не му личи на годините така да збори? Си има слобода на говорот, а башка и у право е. Типот си е ЅВЕР!

Не ми се допаѓа македонскиов рап и мислам дека е катастрофа. Ај ќе се собереме другари од маало, едниов што има 5-ка македонски ќе смисли текст, на другиов татко му ќе ни финансира спот. Сите текстови им се глупави, е кој не може да рапува ти се молам?! Само брзо рецитирање на текст со едноставен ритам во позадина!

Единствено исклучок ќе направам за една рап-песна, “Скопје“ мислам дека се викаше, макар што спотот е тапа, важно текстот е интересен.

Немој со ваквиве испади Тоше, имам другари кои се многу квалитетни а и успешни, а потекнувет од просечно семејство во кое честопати имет и доста сериозни конфликти, па нивните песни се реални и прилично морничави и тешки за слушање. Не е битно кои се, друга ми е поентата, дека не е све фејк во државава, далеку од то..

Не ми се допаѓа македонскиов рап и мислам дека е катастрофа. Ај ќе се собереме другари од маало, едниов што има 5-ка македонски ќе смисли текст, на другиов татко му ќе ни финансира спот. Сите текстови им се глупави, е кој не може да рапува ти се молам?! Само брзо рецитирање на текст со едноставен ритам во позадина!

Единствено исклучок ќе направам за една рап-песна, “Скопје“ мислам дека се викаше, макар што спотот е тапа, важно текстот е интересен.

lepi ti ocigledno ne znaes so e rap....ili nemas slusnato da dzaka,green out,str2,legijata,istok zapad....a i nemoj da mi kazuvas deka sekoj moze da rapuva koa prvo neznaes kako e tesko da produciras pa posle ide recitiranjeto....a i kako posledno kazi mi so e hip hop???

Се што е потребно за една "добра" рап песна е да потрошиш едно 15-20 минути и да напишеш неверојатно глупав и малоумен текст исполнет со пцовки и срања !

ебате музиката !

Јас многу го сакам струмицкиот рап и песната Ne Vazno од Gele-k тој е од мојата мала... кој сака нека ми каже ке му пратам песни на msn мојата адд е filip_ficakovski@hotmail.com кој сака одма му пракам на мсн

Се што е потребно за една "добра" рап песна е да потрошиш едно 15-20 минути и да напишеш неверојатно глупав и малоумен текст исполнет со пцовки и срања !

ебате музиката !

Како што глеам, ти имаш слушано "добар" рап, затоа и вакво (никакво) размислување имаш! Ако ова што го пиша, си го заклучил од некоја рап трака или од некој рап артист што си го слушнал, тогаш ти си слушал нешто врска што нема со РАП!

тоа "ебате музиката" кажи го за нешто друго, зошто РАПОТ не е музика!

Рап Музика = Оксиморон
(Оксиморон - два споени збора што имаат многу различно [спротивно] значење)

ебате музиката !
ахам ти си некој металец па ајде објасни како се прави една метал песна што треба да состои еден текст кој е пораката...или па само онака презираш рап пошто така те научиле сениор-металците во парк кога седите??

Не паѓајте на провокации на членот Fallen`Angel. Тој одамна има кажано јавно дека е на форумот да се забавува. Значи се` што сака е да ве натера да плукате по него. Тој е лош член.
Мој совет, црвенки и молк... :star:

Аман бе .. као едвај да чекате некој нешто лошо да каже и одма да му се нафрлите ..

Како што глеам, ти имаш слушано "добар" рап, затоа и вакво (никакво) размислување имаш! Ако ова што го пиша, си го заклучил од некоја рап трака или од некој рап артист што си го слушнал, тогаш ти си слушал нешто врска што нема со РАП!

тоа "ебате музиката" кажи го за нешто друго, зошто РАПОТ не е музика!

Рап Музика = Оксиморон
(Оксиморон - два споени збора што имаат многу различно [спротивно] значење)

па доволно беше да слушнам едно десетина песни од "големиот" АГО .. пошто тој ви е онака као највечи рапер .. најдобар од сите .. све нај нај .. а уствари е врска немање! И се извинувам што реков дека рапот е музика .. згрешив .. рапот е Булшит !

ахам ти си некој металец па ајде објасни како се прави една метал песна што треба да состои еден текст кој е пораката...или па само онака презираш рап пошто така те научиле сениор-металците во парк кога седите??

Ја не сум металец и не седам у парк со металци! .. ја би ти објаснил од што се состои една метал песна , али има многу и нема да разбереш .. комплицирано е !

Не можеш да судиш за квалитетот на некој тип на музика брз основа на еден пејач...:smir:

Ја не сум металец и не седам у парк со металци! .. ја би ти објаснил од што се состои една метал песна , али има многу и нема да разбереш .. комплицирано е !
Што е со изказов:bilokojzbot::bilokojzbot: си или не си металец бе море кажи убаво..пошто ако не си не можеш да објасниш....нели...

Не можеш да судиш за квалитетот на некој тип на музика брз основа на еден пејач...:smir:
Него му е доволно тоа што му го кажале на врмето дека ако е металец треба да го мрази рапот и крај а како што може да се заклучи по болдираново горе..детево не баш бистро....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom