Хип хоп културата во Македонија

Dali ja nekoj ima pesnata mislam deka se vikase ''Ne veruvaj im na kuckite" od The most wanted"

Ako ja ima nekoj da mi ja prati ili link da mi stavi. Blagodaram odnapred.

nema problem Kocka
ti samo pisi poraka na forumov i vo idnina ke napravime nesto
pozdrav

AGO...zosto..? toj e covekot koj dushata ja ostavi za makedonskiot rap..site so gi imate nabroeno imaat vlijanie se soglasuvam..ali site licno si gledaat za sopstven gaz...ago e toj sho organizirase konkursi za prezenriranje na mak rap artisti im dade sansa na mn luge da snimaat vo vistinsko studio..pocnaja zaedno so vojnik da organiziraat MACEDONIAN HIP HOP FESTIVAL...so toa...prezentiraat mak rap od site kraevii...RESPEKT ZA SAF ..KOJ JA VODAT EMISIJATA HIP HOP TEZA..ali sepak mn malku rap grupi se prezentirani...i gledam samo od sk stava grupi..kako vo drugite gradovi da nema kvalitetni rap bendovi..toa ne go pocituvam...ina4e AGO bese i ke ostani. vistinskiot borec za izdiganje na makedonskiot rap...spored mene...pozz

Се знае кој се легендите не македонскиот рап. САФ: Пики-Сипи и Гоце се цареви.

S.A.F e mnogu dobra grupa, CISTA OKOLINA bese mnogu dobra pravese OLD SChooL no kako grupi respekt za Green Out, Temnata Strana, Puka Kozmetika, The Most Wanted, STR2 , Legijata , Stip Hop , Ulicen Ritam, PARADOX, G-MADDA FUNK i dr.

Еве и јас да кажам збор, два ... :) ... во Македонија можам да издвојам неколку луѓе/бендови (пр. Легијата, САФ, G Madda Funk, Единствена Опција, Исток Запад, Reality, СВП) што прават квалитетен рап, што имале можност да издадат албум и да направат нешто повеќе за промовирање и слично, само работата во Македонија е тоа што многу малце се цени тоа што некој се труди да го промовира својот труд ... и тоа е муабетот ...

neznam bas za reality.....
Ај да те видам кажи зашто....ко што гледам го слушаш ЈА РУЛЕ човекот познат како муда маријана.....пишти само нешто без везе

Еве ќе ти кажам збор два за риалити а.к.а. Чил Аут Екипа

Риалити се првите кои што се зафатија со еден огромен проект наречен The Temple Of Hip Hop MK кој беше според принципите на KRS ONE а.к.а. The Teacher основан со цел да се рашири хип хоп културата ширум светот. Многу клошарана се појавија со изреки од типот на Срамот На Хип Хопот и незнам уште што, знаеш зашто? ЗАтоа што на нив не им текна да го основаат тоа, Жиле и Вали со свои пари отидоа во Основен Суд Скопје 1 и го заверија Храмот на Хип Хопот како една организација.
Жиле и Вали извадија списание за хип хоп ПРФ(Прв Рап Фанзин)
Жиле и Вали постојано правеа журки на кои се промовираа разни рапери
Жиле и Вали никогаш не се нафурани, тераат чил аут слушаат Лорд Финес и пијат пиво:) затоа што пиво е живот.....Жиле и Вали останаа рапери во Скопје, уште си се носат како што се носеле пред 10 години, суканици точак и радио.....СТИЛ..... албум извадија конечно после 8години, и пак си останаа истите, победија на тоа фестивалот што го правеше МКЦ и си останаа исти, да ги застанеш на улица и да им речеш „Еј абе Жиле и Вали закон сте дечки браво„ Нема да те одјебат туку ќе ти речат ај да пиеме пиво:)
Вали прави мастеринг на вокали за една шампита и кригла боза = 70 денари, а мастеринг како Вали кога ќе направи некој во Македонија нека ми се јави ОК....

А сега пак иди кај Аго, нека ти дава услов „Ако сакаш да снимаш песна кај мене мораш најмалце тројца да исереш у песната„ и ќе те кошта 3000денари, а утре Аго нема да те познае на улица може и пари да ти собере. А дечкото т.е. чичкото има 36 години и нема попаметна работа и лаже мали деца...епа извини али ја би ги одбрал Риалити за рапери не Аго

Ај да те видам кажи зашто....ко што гледам го слушаш ЈА РУЛЕ човекот познат како муда маријана.....пишти само нешто без везе

Риалити се првите кои што се зафатија со еден огромен проект наречен The Temple Of Hip Hop MK кој беше според принципите на KRS ONE а.к.а. The Teacher основан со цел да се рашири хип хоп културата ширум светот. Многу клошарана се појавија со изреки од типот на Срамот На Хип Хопот и незнам уште што, знаеш зашто? ЗАтоа што на нив не им текна да го основаат тоа, Жиле и Вали со свои пари отидоа во Основен Суд Скопје 1 и го заверија Храмот на Хип Хопот како една организација.
Жиле и Вали никогаш не се нафурани, тераат чил аут слушаат Лорд Финес и пијат пиво:) затоа што пиво е живот.....Жиле и Вали останаа рапери во Скопје, уште си се носат како што се носеле пред 10 години, суканици точак и радио.....СТИЛ..... албум извадија конечно после 8години, и пак си останаа истите, победија на тоа фестивалот што го правеше МКЦ и си останаа исти, да ги застанеш на улица и да им речеш „Еј абе Жиле и Вали закон сте дечки браво„ Нема да те одјебат туку ќе ти речат ај да пиеме пиво:)
Вали прави мастеринг на вокали за една шампита и кригла боза = 70 денари, а мастеринг како Вали кога ќе направи некој во Македонија нека ми се јави ОК....

А сега пак иди кај Аго, нека ти дава услов „Ако сакаш да снимаш песна кај мене мораш најмалце тројца да исереш у песната„ и ќе те кошта 3000денари, а утре Аго нема да те познае на улица може и пари да ти собере. А дечкото т.е. чичкото има 36 години и нема попаметна работа и лаже мали деца...епа извини али ја би ги одбрал Риалити за рапери не Аго

Chill Chill.....ne rekov niso loso samo rekov ne sum siguren ne mi se sviga nivniot stil na rap...a ko vtoro ago nikoj ne laze tuku site mu lizat gz na nego so sakaat da bidat tvrdokorni hahahaha...a za toa so ima 36 godini so si ima samo pogolemo iskustvo ima i podobar e.....peace

drugar da mi bese, vaka ke go branev. ne se umaraj do tolku osven ako nemas popametna rabota zosto nisto nema da smenis

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom