Хип хоп културата во Македонија

Рап sucks big time ... стварно незнам што наоѓате убаво песни каде што секој збор е Fuck , Bitch , Cock , Shit ... и најупотребуваниот од сите Motherfucker :pos: ...па после незнам , пееле за животот на улицата , за овој го убил оној , за кршење на брат му кичмата , за чичко трпе како берел зелка у нивата ..итн. ... али добро , сигурно се пронаоѓате у таква убава лирика :pos::pos::pos::pos:

Колку мразам вака некој коа ќе се избаци, демек измислил топла вода...Ок бе, слушај си што сакаш. Јас сакам да слушам песни за пукотници и курви и гангстери, ти сакаш да слушаш дерење на сцена и гризење на глава од голуб за да се попали публиката, некој сака да слуша зуење на ласерски зраци...што па толку те брига...

Поентата е Мак Рапот, дали рапот чини или не чини, или не треба да слушаме тоа, е исто ко да му кажеш на офчар дека земјоделие е срање...Секој со свој став и мерак...чим ние сме малоумни, дај ти биди малце попаметен и остај не да живееме во заблуда.

Знам по малку за андерграунд рапот, имам комшија што е по рапот и со него што сум слушал и ми кажувал.
Не можам да кажам затоа што не се разбирам ама во глобала не е лошо посебно што ми прави мерак и имам на пц е џаканакот.

Тоа е тоа.

RESPECT

не сум многу запознаемн со рап музиката ама тоа што го знам и што тие се обидуваат да го направат е за ПОЧИТУВАЊЕ.

RESPECT за АГО и ТЕМНАТА СТРАНА и за СИВ ДОМ

Гале, рап комерцијален НЕ Е РАП!!!!тој е срање за пари....Лаги за пари!!!

ТОА НЕ Е ЦЕЛТА НА оригиналната хип хоп култура која претпочита следење на основните човекови принципи кои во последно време се доста заборавени, како на пр. љубовта, слогата, подавање на рака на безпомошниот...А вие овде се карате и се пљукате кој бил "поголем рапер"..Размислете си малку каде одиме ...Демек јас ако имам 10000000 албуми а ти имаш едем јас сум поголем рапер а ?Смешно браќа, затоа имаме ваква хип хоп култура, секој се прави најјак рапер....
nikade ne spomenav deka ako imas 345234625 albumi ke bides pooriginalen ili pokvaliteten od nekoj sto ima edvaj 10 txtovi...

Most Wanted t.e Ago и незнам уште кој пред 15 години. Колку само не ги сакаа Чиста околина. loool. Во секој случај одлични песни имаа. Мислам за Most Wanted нормално.

Аго & Тец беа The Most Wanted. Тогаш Аго (кога почнал да прави рап имал) 21 година. така да од 92 до сега колку години е на сцена? АГО е најбоље во македонија, ама неможе да се спореди со Frenkie, Marchello, Emp.

Поздрав

Аго & Тец беа The Most Wanted. Тогаш Аго (кога почнал да прави рап имал) 21 година. така да од 92 до сега колку години е на сцена? АГО е најбоље во македонија, ама неможе да се спореди со Frenkie, Marchello, Emp.

Поздрав

Малечок, темата е за Македонски рап не за српски...
Френки и Марчело се одлични, но се неважни на темава...

Океј, јас само напоменав дека аго неможе да се мери со нив... а не ги ставив нив на тема..

ај поздраФ
"Големи"

не сум многу запознаемн со рап музиката ама тоа што го знам и што тие се обидуваат да го направат е за ПОЧИТУВАЊЕ.

RESPECT за АГО и ТЕМНАТА СТРАНА и за СИВ ДОМ

Море телетабис, АГО -> Темната Страна -> ДНС Екипа -> ДНС Продукција

А сив дом се куртони, појма немаат од рапување...

Why am i not suprised...

Деца по 14/15 години коа ќе пробаат да те учат за рап...а кога ти си слушал рап, татко му се двоумел дали да го роди, или да го издрка..

свашта.

Why am i not suprised...

Деца по 14/15 години коа ќе пробаат да те учат за рап...а кога ти си слушал рап, татко му се двоумел дали да го роди, или да го издрка..

свашта.

Хахаха.. слушам рап од 3то одделение.. а ти ако си начукал 25 години не значи дека си ехперт за рап.
Незнам дали си седел у синдикатот. Јас имам седено у синдикатот со Тец, Аго, The E, Риба, Психо, Walter. Ти рапер си? кој рапери од скопјево ги знаеш лично? Никој, епа јас ги знам скоро сите.
И немој сеа ти мене да ме учиш за рап.

Поздрав

Другар, викаш си седел со Аго, а не знаеш колку години има. Како тоа.
Аго има 32 години во септември полни 33.

Хахаха.. слушам рап од 3то одделение.. а ти ако си начукал 25 години не значи дека си ехперт за рап.
Незнам дали си седел у синдикатот. Јас имам седено у синдикатот со Тец, Аго, The E, Риба, Психо, Walter. Ти рапер си? кој рапери од скопјево ги знаеш лично? Никој, епа јас ги знам скоро сите.
И немој сеа ти мене да ме учиш за рап.

Епа тоа е иронијата друже, дека јас се знам со сите :) а ти со "скоро сите" и за разлика...и тие мене ме знаат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom