Хелп?

• Креатор на темата Креатор на темата minecraft0girl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 јули 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Локација
Skopje
Веб-сајт
www.youtube.com
Епа вака. Само што завршив 8 со сите петки. Имам мал проблем: немам поим каде да се запишам во средно. Супер ми одат информатика (програмирање, компјутери итн) и цртање стрипови. Ама, сакам да идам информатика. Некои школи вака во Скопје? Или за ликовно? Фала :D

Што досега си програмирала?

А мора ли во Скопје.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:50 ---
А мора ли во Скопје.

Средно училиште за ликовна уметност
http://lazarlicenoski.mk/

Во Михајло Пупин има смер поврзан со информатика
http://www.mihajlopupin.edu.mk

Разгледај ги нивните сајтови, па одлучи си.
Не сакам да ти се мешам во изборот, но јас не би избрал ниту едно од овие две училишта. :)

Епа вака. Само што завршив 8 со сите петки. Имам мал проблем: немам поим каде да се запишам во средно. Супер ми одат информатика (програмирање, компјутери итн) и цртање стрипови. Ама, сакам да идам информатика. Некои школи вака во Скопје? Или за ликовно? Фала :D

Сериозна си за ова дека знаеш програмирање, тоа што се разбираш од компјутери на час по информатика во основно незначи дека знаеш програмирање девојко.
Не се двоуми многу за средно, те чека натаму факултет на тоа ќе треба да се фокусираш во иднината.
Оди там кај што те влечи нема потреба од тоа некој да ти дава совети и да ти кажува.

А мора ли во Скопје.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:50 ---
А мора ли во Скопје.

Не бе Анчо. Девојче од Скопје на 15 години ќе оди во Гевгелија да учи средно.

Може така?

Не само провинцијалците, туку дај да ги избркаме и скопјаните од Скопје.

Корчагин.

Корчагин или Орце. Пошо повеќе си сконцентрирана на природните науки, знам дека повеќето што завршиле во Корчагин или се на машински/електро/технолошки или се на фармација/пмф.

Запиши се во некоја јака гимназија.

Не мораш одма стручно (освен музичко пошо после касно ќе ти биде) така да запиши се гимназија.

(Михајло Пупин) Коце или Корчагин. Мада мој совет ако планираш да продолжиш Финки или Елктро факс (иако како што гледам не знаеш уште што точно средно не планираш многу ни за факс) Корчагин ти е многу подбар избор. Причина: Другариве од Коце што завршија и се запишаа на ФИНКИ математика многу тешко им иде, и многу се послаби од овие што завршиле во Корчагин.

И јас сакам информатика, многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom