Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Човеков има прашање до вас рамноземјашите... Прашањето е на сликата.. eве и видеото е тука

И јас имам прашање до тебе; кое е името и презимето од очевидецот кој видел дека Земјава се врти околу Сонцето.

Благодарам...

И јас имам прашање до тебе; кое е името и презимето од очевидецот кој видел дека Земјава се врти околу Сонцето.

Хо хо хо, каков крај рамноземјаши, каков крај пророку ... хо хо хо

Хо хо хо, каков крај рамноземјаши, каков крај пророку ... хо хо хо

Ти благодарам на исцрпинот одговор, во кој е вграден голем интелектуален напор....

Не е битно кој е кој, сами нека си се пронајдат. Јас знам и можам да кажам само за себе, а тоа е дека мене лично најважни ми се Мирот и тишината ;)

Како тоа не е битно. Тоа е најбитниот дел, иначе ти самиот си се сметаш за тигар, Зурла исто, РОн исто па како ќе знаете кој е кој??
Ти се фати за морепловци, но историјата е преправана, фалсификувана, така да тоа твое тврдење не е баш валидно. Плус имаш викиншки предмети во Америка, имаш предмети од Римско време во Јапонија.

Јас знам и можам да кажам само за себе, а тоа е дека мене лично најважни ми се Мирот и тишината
Абе ти можеш и имаш право да кажеш дека си еднорог, но тоа не значи дека јас морам тоа да го прифатам, ниту пак дека е вистина. Истото ПРорокот и Зурла за себе си викаат дека се тигарот, како што и ти за себе си кажуваш, но повторно тоа не значи дека е вистина. Затоа прашав кој е лавот, што ќе одлучи. :toe:
Мислам дека сега сфати.

А која е твојата проценка за староста од Вселената и како ја пресмета?...

Планетава е постара од 10.000 години, така да вселената за која Зурла си изјасни дека не постои, сигурно е постара бар х 10 пати.
Си постојат повеќе начини на проценка колку е стара планетава, но за одредени луѓе е невозможно некои работи да ги соџвакаат, едноставно блокада имаат, некои па се усрани од страв да не си го навлечат Божјиот гнев, а тие ко Рон, па се уплашени од системот што е уште потрагично и подебилно.

Затоа пробајте малку, лево десно, горе доле со погледите:

Како тоа не е битно. Тоа е најбитниот дел, иначе ти самиот си се сметаш за тигар, Зурла исто, РОн исто па како ќе знаете кој е кој??
Ти се фати за морепловци, но историјата е преправана, фалсификувана, така да тоа твое тврдење не е баш валидно. Плус имаш викиншки предмети во Америка, имаш предмети од Римско време во Јапонија.

Абе ти можеш и имаш право да кажеш дека си еднорог, но тоа не значи дека јас морам тоа да го прифатам, ниту пак дека е вистина. Истото ПРорокот и Зурла за себе си викаат дека се тигарот, како што и ти за себе си кажуваш, но повторно тоа не значи дека е вистина. Затоа прашав кој е лавот, што ќе одлучи. :toe:
Мислам дека сега сфати.

Планетава е постара од 10.000 години, така да вселената за која Зурла си изјасни дека не постои, сигурно е постара бар х 10 пати.
Си постојат повеќе начини на проценка колку е стара планетава, но за одредени луѓе е невозможно некои работи да ги соџвакаат, едноставно блокада имаат, некои па се усрани од страв да не си го навлечат Божјиот гнев, а тие ко Рон, па се уплашени од системот што е уште потрагично и подебилно.

Затоа пробајте малку, лево десно, горе доле со погледите:

бафра, што јадеш трици за мене? Зар мене ме ставаш на исто ниво со Зурла? Ја сам врло изненаѓен, и увреѓен.

бафра, што јадеш трици за мене? Зар мене ме ставаш на исто ниво со Зурла? Ја сам врло изненаѓен, и увреѓен.
Не на исто ниво, туку ограничен и слеп за многу работи, слеп послушник на системот, ко овие слепи послушници на религиски чиновници.

И?

Методологијата на пресметување на Земјината старост, дека е?...

А она што е смешно, зашто токму највисоките временски вредности кои се производ од разно-разните методи на мерење се земаат како најприфатливи и најповолни за заблудата дека Земјава е стара 4,6 миљ. години, а Вселената дури неверојатни и неизброиви 14,5 миљ.?

А она кое е уште посмешно, кој е тој го вели дека мерните методи се точни? Истиот оној кој ги смислил и ги направил референтни?...:icon_lol:

А она кое е најнајмешно, до кога Земјава ќе биде стара 4.6миљ. години? Додека не биде „пронајдена„ мерна метода која ќе даде вредност од 128,6 миљ. години стара Земја?....:icon_lol:

А она кое е уште посмешно, кој е тој го вели дека мерните методи се точни? Истиот оној кој ги смислил и ги направил референтни?...:icon_lol:

Ако за некоја работа знаеме дека е стара 10 години, употребиме метода за да видиме што ќе покаже и резултатот е 10години, притоа истата метода ја искористиме за работи кои со сигурност знаеме дека се стари 50, 100 или 200 години, а резултатите од методата ги потврдат тие бројки, тогаш истата метода е погодна за да добиеме претстава колку се стари некои работи за кои не сме сигурно од кога се.
Посмешно е што си ограничен, да не кажам прост, најосновни работи не ти се сфатливи, а покушаваш со некои глупи комбинации на зборови, да си ја оправдаш ограниченоста.

А она кое е најнајмешно

А она кое е пренајсмешно, е тоа што веруваш во фабрикувани, изменети книги и догми, злоупотребени религиски алегории, од истите оние групи на луѓе, кои кажуваат дека планетата не е рамна. Значи за одредени работи толку слепо им веруваш, а за други работи мозокот на пасење. :tapp:

Да пробаме со твојот стил.
Оти па веруваш дека е 10.000 години, врз основа на кои методи дојдовте до таа бројка... кој е тој го вели дека мерните методи се точни? Истиот оној кој ги смислил и ги направил референтни?...:icon_lol:

Ако за некоја работа знаеме дека е стара 10 години, употребиме метода за да видиме што ќе покаже и резултатот е 10години, притоа истата метода ја искористиме за работи кои со сигурност знаеме дека се стари 50, 100 или 200 години, а резултатите од методата ги потврдат тие бројки, тогаш истата метода е погодна за да добиеме претстава колку се стари некои работи за кои не сме сигурно од кога се.
Посмешно е што си ограничен, да не кажам прост, најосновни работи не ти се сфатливи, а покушаваш со некои глупи комбинации на зборови, да си ја оправдаш ограниченоста.

Ај вклучи ја твојата генијалност (која постои само во твојата фантазерска идеализирана престава за самиот себе...) и посочи која е таа метода на датирање, која дава страотно точни резултати?...
Автоматски споено мислење:

А она кое е пренајсмешно, е тоа што веруваш во фабрикувани, изменети книги и догми, злоупотребени религиски алегории, од истите оние групи на луѓе, кои кажуваат дека планетата не е рамна. Значи за одредени работи толку слепо им веруваш, а за други работи мозокот на пасење. :tapp:

Младиќу,
па ти немаш прочитано ниту дневен весник а ми причаш за изменети догми...така ти рече Маркс?

Нема послепо верување од атеистичкото, засновано на начелото „..Науката вели дека...„.

Да пробаме со твојот стил.
Оти па веруваш дека е 10.000 години, врз основа на кои методи дојдовте до таа бројка... кој е тој го вели дека мерните методи се точни? Истиот оној кој ги смислил и ги направил референтни?...:icon_lol:

Врз основа на геолошки испитувања (види кај Роберт Џентри...) а не на Црковното учење, кое има друга метода на пресметување на староста од Земјава и од Вселенава.

Оттаму и постои разликата меѓу геолошката и Црковната проценка за староста од Земјава.

Последно уредено:
Младиќу,
па ти немаш прочитано ниту дневен весник а ми причаш за изменети догми...така ти рече Маркс?

Нема послепо верување од атеистичкото, засновано на начелото „..Науката вели дека...„

Стари, не ни очекував дека нешто точно би погодил, бидејќи ти најосновни работи не можеш да ги прифатиш, согледаш, а не па друго.
НА форумов, 2 тастатури потрошив против следбениците на Маркс, ама ете ти за мене кажа дека сум го следел Маркс :pos: :tapp:

Дневни весници е за стари ко тебе, исплашени од божјиот гнев. Јас сум повеќе за приказни од Вилхелм Рајх, Волтер Расел, Виктор Шаубергер, Едгар Кејси итн итн.

Ако не ти е страв, или ако не ти е забрането, пролистај некои писанија од Валтер Расел, сепак го признава постоењето на Христос
The Universal One
The Message of the Divine Iliad
The Secret of Light (нели ве учат Нека биде светлина и бидна светлина)

Врз основа на геолошки испитувања (види кај Роберт Џентри...) а не на Црковното учење, кое има друга метода на пресметување на староста од Земјава и од Вселенава.

Многу цврста и издржана метода, хелиумот брзо испраувал, па според тоа бидејќи го имало во големи количини во гранитот, мора планетава да е млада, иначе ќе испареле до сега и немало во гранитот да го има. (y)

Значи греота е во денешно време до толку да сте задоени и исплашени од барање прецизни одговори. Затоа пронајди сила во тебе, прочитај од Волтер Расел нешто, ем го потврдува постоењето на универзална сила (по ваше наречена Бог), ем некои работи ќе ти бидат многу појасни, бидејќи твоите прикаски се стварно нејасни, ограничени, сакам кажам, не знам речам, па ќе си фантазираме како сакаме, слично ко телемитите.

Стари, не ни очекував дека нешто точно би погодил, бидејќи ти најосновни работи не можеш да ги прифатиш, согледаш, а не па друго.
НА форумов, 2 тастатури потрошив против следбениците на Маркс, ама ете ти за мене кажа дека сум го следел Маркс :pos: :tapp:

Дневни весници е за стари ко тебе, исплашени од божјиот гнев. Јас сум повеќе за приказни од Вилхелм Рајх, Волтер Расел, Виктор Шаубергер, Едгар Кејси итн итн.

Ако не ти е страв, или ако не ти е забрането, пролистај некои писанија од Валтер Расел, сепак го признава постоењето на Христос
The Universal One
The Message of the Divine Iliad
The Secret of Light (нели ве учат Нека биде светлина и бидна светлина)

Младиќу,

апсолутно ми е се‘ едно кој што кажал за Христа, оти е појќе од доволно што Црквата вели за Христа Бога, а не што кажале „ојле и дојле„ за Него.

Но ти слободно читај си приказни, а за ликој попут тебе, срдечно ја препорачувам приказната за „Волкот и Црвенкапа„.

Многу цврста и издржана метода, хелиумот брзо испраувал, па според тоа бидејќи го имало во големи количини во гранитот, мора планетава да е млада, иначе ќе испареле до сега и немало во гранитот да го има. (y)

Бла-бла-бла...
Што?
Џентри не се вклопува со научните догми?....:icon_lol:
А нели догми има само во религиите?...

Значи греота е во денешно време до толку да сте задоени и исплашени од барање прецизни одговори.

Одговорите веќе ти се понодени, ама твоите догматизирани предрасуди, заснови на „научни сознанија„ некако не ги прифаќаат понудените вистини.

Затоа пронајди сила во тебе, прочитај од Волтер Расел нешто, ем го потврдува постоењето на универзална сила (по ваше наречена Бог), ем некои работи ќе ти бидат многу појасни, бидејќи твоите прикаски се стварно нејасни, ограничени, сакам кажам, не знам речам, па ќе си фантазираме како сакаме, слично ко телемитите.

Малдиќу,
работите веќе се разјаснети уште пред твојот влез во пубертетот, ама тебе сето тоа те одминало...

Младиќу,

апсолутно ми е се‘ едно кој што кажал за Христа, оти е појќе од доволно што Црквата вели за Христа Бога, а не што кажале „ојле и дојле„ за Него.

Но ти слободно читај си приказни, а за ликој попут тебе, срдечно ја препорачувам приказната за „Волкот и Црвенкапа„.

Бла-бла-бла...
Што?
Џентри не се вклопува со научните догми?....:icon_lol:
А нели догми има само во религиите?...

Одговорите веќе ти се понодени, ама твоите догмаизирани предрасуди, заснови на „научни сознанија„ некако не ги прифаќаат понудените вистини.

Малдиќу,
работите веќе се разјаснети уште пред твојот влез во пубертетот, ама тебе сето тоа те одминало...

Видиш, јас за разлика од тебе, прифаќам да прочитам нешто спротивно од мое претходно тврдење, земав прочитав за Џентри.
Ти што направи? Одма се отфрли.

Благодарени на тие ојлевци дојлевци, такви ко Џентри имале можност точон да знаат што содржи гранитот, ама ете за тебе тоа е богохулие.
Нема разлика од религиски фанатик ко тебе и бате Рон, системски фанатик. Двајцата сте спремни тие со спротивни мислења да ги запалите на клада, иако баш од таквите светот постигнал напредок.

Видиш, јас за разлика од тебе, прифаќам да прочитам нешто спротивно од мое претходно тврдење, земав прочитав за Џентри.

А бе алал да ти е...:icon_lol:...како ти успеа? Зашто се фаќаш за еден лик, кога во последниве децении имаш купишта ликови, научни истражувачи, кои мислат поинаку од официјалната наука?

Еве, за пример, го имаш д-р Милан Терзин, Србин, кој професорува на Канадски универзитет, на „ЈТ„ имаш куп негови видеа, и види бога ти, кога држи предавање, ликов е принуден (!!!) од својата образовна институција да се огради (!!!) и да нагласи (!!!) дека неговите религиозни ставови не се ставови на универзитетот од каде доаѓа и каде предава генетика а не догматика...

Благодарени на тие ојлевци дојлевци, такви ко Џентри имале можност точон да знаат што содржи гранитот, ама ете за тебе тоа е богохулие.

Што е Богохулието, сознанието дека Земјава е створена за пар минути, а не за катаљарда години?...

Двајцата сте спремни тие со спротивни мислења да ги запалите на клада, иако баш од таквите светот постигнал напредок.

Каде е напредокот? Што е тоа „напредок„? Што „напредува„ а што „назадува„ кај природните феномени, настани, појави, процеси?...

Една работа е местоположбата а друга работа е големината... Што мислите дали се манипулира со големината и местоположбата на државите и континентите? Дали освен обликот на земјата намерно се крие и вистинскиот изглед на државите и континентите на светот во кој живееме?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom