Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа се владини официјални информации до кои секој може да дојде со неколку клика на интернет. Се работи за тоа дека не се лаже само за изгледот на земјата туку се лаже и манипулира за многу нешта. Ако се лаже за изгледот на земјата и ако се крие повеќе земја отколку што се прикажува тоа не е мала работа но тоа повлекува и други прашања и сомнежи.
... на пример, зашто тој простор да биде „под заштита“ во секоја смисла, ненаселување, непосетување без дозвола и ограничување, еколошки заштитено, воено ем неутрално ем заштитено, а другите делови на Земјата да не важат такви правила, ни еколошка совест, воено разорување, нуклеарки ...и сл. зошто би се „плашеле“ за тој простор, а не им е гајле за другите пространства на Земјата?

... на пример, зашто тој простор да биде „под заштита“ во секоја смисла, ненаселување, непосетување без дозвола и ограничување, еколошки заштитено, воено ем неутрално ем заштитено, а другите делови на Земјата да не важат такви правила, ни еколошка совест, воено разорување, нуклеарки ...и сл. зошто би се „плашеле“ за тој простор, а не им е гајле за другите пространства на Земјата?

Многу радознали има, па да не се заебат:

Немаш пасош за таму :D

Многу радознали има, па да не се заебат:

Немаш пасош за таму :D

бафра, ја просто сум зачуден што не веруваш во рамна земја. Твоето порфолио е доста оштетено од оваа завера што не ја покриваш.

бафра, ја просто сум зачуден што не веруваш во рамна земја. Твоето порфолио е доста оштетено од оваа завера што не ја покриваш.

Бисерко, топчест верник и следбеник на системот, немој да лажеш, тебе ништо не може да те зачуди.

Мене па ич не ми е чудно што само гравитацијата ја признаваш, а левитацијата не. Дисциплинирано држиш до твојот ограничен топчест капацитет.

Бисерко, топчест верник и следбеник на системот, немој да лажеш, тебе ништо не може да те зачуди.

Мене па ич не ми е чудно што само гравитацијата ја признаваш, а левитацијата не. Дисциплинирано држиш до твојот ограничен топчест капацитет.

од левитација само ова признавам

Можеби не е баш топчеста, некаде има и закривување некаде рамна.. како круша да речам. Но далеку од тоа дека земјата е рамна. Мое мислење
Па секако дека не е рамна ко тава или тепсија... Има нешто што се вика географски рељеф... низини, долини, ридови, планини, водни површини... т.е. има и рамници, баш она тепсија рељеф, но има и вдлабнувања, како и издигнувања !
Автоматски споено мислење:

Антарктикот е поделен на одредени територијални зони кои се под некаква како да кажам јурисдикција од одредени држави... па исто/слично и Арктикот !

Последно уредено:
зошто би лажел некој за изгледот на земјата? која е поентата во сето тоа?

Сигурно си вика тој, еј ги заебав, само зурла и пророк не ми паѓаат на форите.

Веќе одговорено; види стр. 20 од темава, мој пост бр. 300.

од левитација само ова признавам

Ова е школски пример за демоноопседнат лик, кој чини бесмислени чуда, како било кој друг од денес познатите и славни магови.

на пример, зашто тој простор да биде „под заштита“ во секоја смисла, ненаселување, непосетување без дозвола и ограничување, еколошки заштитено, воено ем неутрално ем заштитено,
Не би ме чудело ако т.н "елитни фамилии" како Рокфелери или Ротшилди сигурно имаат "купено" или присвоено голема територија со свои живеалишта на некои од тие скриени територии. Јас верувам дека се можеби одамна населени тие скриени територии што се наоѓаат после Антарктикот од другата страна каде што адмиралот Ричард Е. Бирд има стапнато. Или дали живеат клонови на познати личности или на дел од музичката елита? Дали можеби се вршат некакви експерименти со луѓе?
Ќе видиме со тек на време што ќе се открие за сега имаме само претпоставки кај кои можеби е нешто точно... http://www.librarising.com/flat/worldsbeyond.html

#What if THE GLOBE IS THE MATRIX?

Attachments

• Screenshot_2023-04-05-01-25-04-50_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg
    Screenshot_2023-04-05-01-25-04-50_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 12
Последно уредено:
Не би ме чудело ако т.н "елитни фамилии" како Рокфелери или Ротшилди сигурно имаат "купено" или присвоено голема територија со свои живеалишта на некои од тие скриени територии. Јас верувам дека се можеби одамна населени тие скриени територии што се наоѓаат после Антарктикот од другата страна каде што адмиралот Ричард Е. Бирд има стапнато. Или дали живеат клонови на познати личности или на дел од музичката елита? Дали можеби се вршат некакви експерименти со луѓе?
Ќе видиме со тек на време што ќе се открие за сега имаме само претпоставки кај кои можеби е нешто точно... http://www.librarising.com/flat/worldsbeyond.html
Ova se samo teorii, od kade pa toj Nocelli točno videl/odredil tolku i tolku baš 178 worlds under the great dome, Terra-Infinita !

Не се губеле бродовите во хоризонтот, до одредена далечина можело човековото око да гледа? Како бе тоа можеме јасно да видиме соѕвездија (голема мечка) и сл, Ѕвезди (Сириус, Орион) кои се далеку светлосни, светлосни години од нас. А не можеме да видиме еден голем/огромен, огромен Крузер(„град кој плови“) да се изразам така, на далечина од 100 километри?? Аууу смешки брееее :D

Последно уредено:
Не се губеле бродовите во хоризонтот, до одредена далечина можело човековото око да гледа? Како бе тоа можеме јасно да видиме соѕвездија (голема мечка) и сл, Ѕвезди (Сириус, Орион) кои се далеку светлосни, светлосни години од нас. А не можеме да видиме еден голем/огромен, огромен Крузер(„град кој плови“) да се изразам така, на далечина од 100 километри?? Аууу смешки брееее :D
...па највероватно има и тука објаснување, друго е да се гледа нагоре без препреки (освен облаци), друго кога се гледа право низ рељеф, магла, а и морето и океанот си има бранови, а нивото на водата може зависи и од рељефот на дното,
...околу созведијата всушност окото ја приметува светлината т.е. одсјајот, а не површината на тие звезди, темните „неосветливи“ созвездија не се гледаат, така да може само Месечината денски да се види на небото, другото тешко со голо око дека се гледа, па ете такво објаснување нешто во тој правец :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom