Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
Игрите можат да се играат директно од HDD без ставање на CD на xbox 360 ?? или пак ќе мора да се ставаат CD-ња пошо овој што го купив има само 4 GB меморија.

Игрите можат да се играат директно од HDD без ставање на CD на xbox 360 ?? или пак ќе мора да се ставаат CD-ња пошо овој што го купив има само 4 GB меморија.
Ако ти е чипован и имаш чип фристајл можиш да играш без цд само ја инсталираш играта на хдд или преку усб,ама ако ти е флешуван или со ргх тогаш мораш цд да редиш ко јас шо прам...:)

Ако ти е чипован и имаш чип фристајл можиш да играш без цд само ја инсталираш играта на хдд или преку усб,ама ако ти е флешуван или со ргх тогаш мораш цд да редиш ко јас шо прам...:)

Како правиш внукми зема хбох со ргх . симнав игра ја ставив на усб ама никако не можев да ја копирам на хард или па да ја играм преку усб.

Нејке со двд.фајлот кажува ерор, пак мора исо да се стави
ХГД3 сакаш да кажеш дека нема потреба да го поминуваш преку abgx360?
Ова првово прашање не ти го разбирам баш :).Ако на ImgBurn режаш треба само да идеш нон-стоп со двд фајлот и тој ќе го изрежа и исо фајлот.А за второво ХГД3,зависи кој фирмвер го имаш ако е LT3.0 нема потреба да го поминуваш преку abgx360.Само некои постари игри што се за LT2.0 или iXtreme 1.9 ги поминуваш.Мојот е чипуван со ЛТ3.0 и сите што се постари еве како COD4,GTA 4 итн. ги поминувам преку абгх360 и не ми праат проблем.[DOUBLEPOST=1419638692][/DOUBLEPOST]
Како правиш внукми зема хбох со ргх . симнав игра ја ставив на усб ама никако не можев да ја копирам на хард или па да ја играм преку усб.
Чек,абе ја ова не го разбирам што е тоа РГХ..нешто како чип ли се става на иксбоксот за да чита игри од екстерен хард диск или усб...Сум слушнал за РГХ и ЈТАГ ама не ги сфаќам овие 2 работи.И прави ли некој тоа во МК РГХ,зошто знам најдобри за 360ки се идц Драган и едни ПСХ Буњаковец.

Последно уредено:
Како шо ви кажав од шо знам и гледам дека со ргх чип на хбокс360 морате да играте игри со цд внатре решажно и немојте со усб да префрлате игра на конзола пошо не ви е таков дашбордот ви требит фристајл 3.

@Bojan2000 пет двд поебав неможе xgd3 игри он ги снима без проблем ама кога ќе пуштам дискот почнува и застанува и ја имам LT3 , постарите игри ми ги реже и работат.
RGX ili JTAG е чип што ти дозволува да играш игри без двд само ставаш на усб игрите и ги играш со фреестајл 3.
Јас имам со фалкон плоча кај мене не може ргх. и Драган идц и тој од буњаковец прават тоа.

@Ace CFC ти кажав веќе дека внукми има РГХ чип нормално дека ќе биде со фреестајл дашбоард
како ги копираш игрите од усб на хард

Мене ми со гличхак конзолава со последниот дашборд и неможам да префрлам игри како шо мислис ти со усб а знам дека и неможит на сите конзоли јас обавезно цд ставам при играње,а за режењево јас ги режам сите игри преку исобурн и ги играм без проблем та било хдг3 или 2 само морат со музика на усб пуштено пошо немам режам за хдг3.

Кај мене ги пушта ХДГ3 без проблем,сам ги режам.А ова за РГХ ја имам Xbox360 Pro 60GB Фалкон.Ќе може ли на мојов да се напраи тоа РГХ и колку пари ќе ме фати?

Ако сте поврзани на лајв кажете Гејмертаг да играме некогаш ако фатиме фрее Голд :)

каде има режач да се купи што може да се режат хгд3 игри кај идц 3000 солено некако.

Пред некој ден ја купив GTA V,првиот ден ја инсталирав во xboxot и супер ја играв извршив неколку мисии.
Наредниот ден ја пуштам и ми вика Disk error,пробав така неколку пати пак нејќе.Ја избришав играта од хардот,пробав пак да ја инсталирам,нејќе,односно повторно ми вика Disk error !!! :(
Кажете некои совети,како да ја уклучам !!!! :( :( :(

каде има режач да се купи што може да се режат хгд3 игри кај идц 3000 солено некако.
Богами солено :D[DOUBLEPOST=1420291878][/DOUBLEPOST]
Пред некој ден ја купив GTA V,првиот ден ја инсталирав во xboxot и супер ја играв извршив неколку мисии.
Наредниот ден ја пуштам и ми вика Disk error,пробав така неколку пати пак нејќе.Ја избришав играта од хардот,пробав пак да ја инсталирам,нејќе,односно повторно ми вика Disk error !!! :(
Кажете некои совети,како да ја уклучам !!!! :( :( :(
Јас ГТА5 ја земав од Драган и си немам проблеми 1 цд го инсталирав на 2 играм.Прашај од таму каде што си ја земал што е проблемот.И за крај на што цд ти е изрежена?

Богами солено :D[DOUBLEPOST=1420291878][/DOUBLEPOST]
Јас ГТА5 ја земав од Драган и си немам проблеми 1 цд го инсталирав на 2 играм.Прашај од таму каде што си ја земал што е проблемот.И за крај на што цд ти е изрежена?
Na verbatim cd !
i patem moze da mi predlozis nekoi dobri igri za xbox :D

Na verbatim cd !
i patem moze da mi predlozis nekoi dobri igri za xbox :D
Па незнам какви сакаш ја играм све што стигнам :D.Најнови што ги имам се Battlefield 4,Call of Duty:Advanced Warfare,WWE2K15.Ако си по кечери земај ја оваа WWE2K15 многу е добра а можеш и една постара игра Mafia II ако ја немаш одма земај ја :)

Па незнам какви сакаш ја играм све што стигнам :D.Најнови што ги имам се Battlefield 4,Call of Duty:Advanced Warfare,WWE2K15.Ако си по кечери земај ја оваа WWE2K15 многу е добра а можеш и една постара игра Mafia II ако ја немаш одма земај ја :)
ok fala ! :D, inace zadovolen si od Cod Advanced warfare,deka vikaat za xbox 360 ne bila nesto posbeno :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom