Имам средства (памет) да докажам дека ме бива и да студирам под олеснителни околности. После имам средства (сили) да и покрај студиите работам ноќна смена неколку пати неделно и да си заработам доволно да не зависам од мама и тато да ми платат кирија. купат Хбох, телевизор,игри и сите останати салтанати. Не излагам на кафе секој втор ден или дремам на еквивалентот на „ќеј“ по цел ден него си бркам работа. Игрите кои ги сакам и мислам дека вредат ги купувам (имам 40-50 оригинали). Женска ми сака игри за кинект и не ми се даваат 60 евра за мочана Зумба или Dance Paradise.Heh imas sredstva da se skoluvas stranstvo, a nemas sredstva da kupuvas orginali....go figure
На крај ако немаш корисен совет или мислење од помош не мораш да мрчиш, никој не те прозва или Амди Бајрам е работава?

Ти рече дека демек сум студирал за страство и мора да сум пун ко брод, а не си ни единствен со тоа мислење. Луѓе мислат сум отишол да студирам во Холандија и сум го фатил Господ за муда, а нема везе трошам помалце и работам повеќе од многу од нив (збориме за млади, студенти).
И не е битно дали имаш/немаш куќа, добра плата итн. Битно е не се возикаш со колата на мама и тато низ град цел ден, пиеш кафиња по 150 денари на кеј и улица македонија, и купуваш патики од лакоста (нормално се со абер од мама и тато) за на крај вечерта коа ќе стигнеш дома да и се дереш на мајка ти зашто не ти ја испеглала кошулата за излагање и јадеш гомна у друштво каков клошар е татко ти зашто ти вика да се прибереш дома малце или да фатип да поработиш нешто. Уште потрагично е кога главниот лик не е ни 20-22 години него 26-7 и не ни студира ама битно иде во Солун на шопинг секој викенд и дреме по кафани.
) али знае да зебаваат некој игри пример Forza.