Xbox360 гејмери

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Posto penny trick izdrza edna godina morav da baram drugo resenie za popravka. Se resiv za x-clamp fix i napraviv se kako sto se barase. Go pustam x-boxot za ta napravam towel trick se pojavuvaat 3 crveni svetla ventilatorot pocnuva momentalno da duva kako lud i za 1 min. mi pokazuva deka konzolata e pregreana i ventilatorot se gasi sam i ostanuvaat samo 2 crveni svetla, pritoa nitu CPU nitu GPU se priblizno zagreani konzolata voopsto ne e zagreana. Ja otvoriv pak i go iskuciv ventilatorot da vidam dali ke pocne da se zagreva konzolata no posle 1 min se pojavija 2 crveni svetla a pritoa konzolata ne e zagreana voopsto. Zasto konzolata ne se zagreva postepeno so i bez ventilator, i zasto ventilatorot odednas duva so tolkava golema brzina koga nema potreba od toa? Dali znae nekoj resenie koe bi mozelo da mi pomogne.
RESENO!!!:helou:

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Nitu edniot nitu drugiot heat sink ne sum go postavil dobro, t.e. ne se dopiraa so gpu i cpu i zatoa xbox-ot javuvase deka e pregrean. Otkako gi namestiv dobro ne ni bese potreben towel trick za pak da se pusti tuku od prva se upali i sega se e vo red.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Знаете ли кај може да се купи xbox360 освен кај драган идц. Зошто гледам кај него цените нешто многу стагнираат. Барем последниве месеци по излагањето на новиот xbox. Елитот го шитка 350 евра што мислам е доста напумпана цена

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Знаете ли кај може да се купи xbox360 освен кај драган идц. Зошто гледам кај него цените нешто многу стагнираат. Барем последниве месеци по излагањето на новиот xbox. Елитот го шитка 350 евра што мислам е доста напумпана цена
Овдека го имаш slim елит за 227 евра. Доставуваат до Македонија треба да се доплати само 40 евра. Како и да е далекуууу поефтино отколку кај Драган.

--- надополнето ---

Види разгледај има и други

MikiZulum

Tип-Топ
Член од
29 ноември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Не е точно! Од овој сајт можеш само игри да нарачуваш а не и хардвер, не праќаат надвор од европска унија.
Sorry, but this item is not available to customers outside the EU

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
А може ли да се хакне новава конзола или сеуште не??? И дали знае некој у грција како се движат цените па мислев од таму да земам???

Член од
1 јули 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
Новата конзола сеуште не е хакната, ќе биде наскоро, ваљда :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
А може ли да се хакне новава конзола или сеуште не??? И дали знае некој у грција како се движат цените па мислев од таму да земам???
bi trebalo da se poeftini bidejki ako ne se lazam microsoft ima pretstavnistvo vo Grcija pa bi trebalo da se poeftini no ne sum siguren.

Член од
8 април 2010
Мислења
39
Поени од реакции
0
Имам Xbox 360,ама не го играм веќе 2 години затоа што ми се појави Red Ring of Death,тогаш пробував да го поправам користејки некои туториалс од торент ама несака.Дали знае некој да ми каже некој сервис во Скопје и која би била цена на поправката?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
http://www.plaisio.gr/search.aspx?keyword=xbox&CategoryDisplayName_string=Microsoft Xbox

Еве ти сајт во грција, има bundle Arcade со игри неколку и hard disk од 20gb 160-170 евра е. Ако побараш во продавниците мислам дека ќе најдеш и Elite за околу 200 евра.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Имам Xbox 360,ама не го играм веќе 2 години затоа што ми се појави Red Ring of Death,тогаш пробував да го поправам користејки некои туториалс од торент ама несака.Дали знае некој да ми каже некој сервис во Скопје и која би била цена на поправката?
Popravka za xbox 360 vo Makedonija nema. Osven sam ako sakas da go popravis kako sto go popraviv jas samiot mojot xbox.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Popravka za xbox 360 vo Makedonija nema. Osven sam ako sakas da go popravis kako sto go popraviv jas samiot mojot xbox.
Има сервиси само што не се официјални. Драган (ИДЦ) сервисира и во Буњаковец горе на први исто сервисираат (мислам дека тие се подобри како сервис и поефтини се од Драган).

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Има сервиси само што не се официјални. Драган (ИДЦ) сервисира и во Буњаковец горе на први исто сервисираат (мислам дека тие се подобри како сервис и поефтини се од Драган).
IDC ne poprava RROD

Vargo _online

プレイステーション3
Член од
1 мај 2010
Мислења
490
Поени од реакции
59
i da go popravis toa ke ti bide privremena popravka........moze da ti trae nekolku dena pa se do nekolku meseci(vo zavisnost od toa kade go cuvas i kolku go igras)

Kajgana Shop

На врв Bottom