Хаос.

606 напиша:
Хаосот не е психолошки термин. Ти предлагам "Chaos and Biology" од May, "Chaos Theroy and Evolution", "Quantum Biology" од Rowe, Quantum Computation in Brain Microtubules од Hagan, "Strange atractors and chaos in population genetics" од Kirzhner итн.

Самостојно, не е.
Само "Chaos Тheroy and Evolution" на Vandervert ми ја доловува поентата.

За површното...кога ќе се спомне хаос, се добива слика на тотално безредие или дифункционалност.
Значи сите го знаат совршениот хаос.

Хаос= неред, се мери со ентропја, колку е поголема ентропијата толку поголем нередот на единките во множеството во кое се наоѓаат.
Ентропијата на универзумот полека но сигурно се зголемува иако ние тоа не го заблежуваме директно.
Една научна хипотеза вели дека кога ентропијата на Унниверзумот ќе го постигне својот максимум , времето ќе застане

Goddess of Chaos напиша:
Самостојно, не е.
Само "Chaos Тheroy and Evolution" на Vandervert ми ја доловува поентата.

За површното...кога ќе се спомне хаос, се добива слика на тотално безредие или дифункционалност.
Значи сите го знаат совршениот хаос.

Или поинаку кажано: Енергетската еволуција на мозокот е опишана како природна само-референтна екстериоризација на алгоритмичката организација на свеста во форма на примерно поделени ментални модели.... :)

Хаос во Лаос

MaRiNa`Oh напиша:
хаосот ќе опстане само ако никогаш не победи..

Како тоа хаосот ќе опстане кога е хаос. За опстанок потребнo е совршен ред и дисциплина. А тоа го нема на Форумов!
:)

Istrena, poshteno i izuzetno glupa tema, neam komentar.
WOW ushte ne mozham da poveruvam, napravete nov ponaslov, ne misterii i religija tuku SRANJA ve molam. Ne mi kvarete prostor za dzabe

Кога све иде како што нетреба , како де е неподмачкано со години е Хаос.

Bukvalen prevod-zbrka,metez,bezredie
Metaforicno-Koj kao go svaka...

P.S.CUK, CUK, CUK...Dajte RELIGIJA i MISTERIJA!Sto pa haos po gavolite?

Дефинитивно создавање. Да немаше хаос ке немаше простор за нови работи.

Знајте шо е хаос ??? брат ми ко праеше дома роденден пред 2 3 години ненормалниот цел клас и цело мало го викна дома
сите ми беа до к‘ров високи и трчаа по цела куќа

Mizantropskiot Luciferijanski Red propoveda Haosofia. Haosot e osnova, redot e greska vo haosot, se se vraka vo haosot. Vojnata e prirodna sostojba, sekade ima sudir i zivotot e borba, zatoa treba da se bide mudar i jak.

Хаос. Па лоша работа е, деструктивна, освен ако не научиш да владееш со него, па со тоа, значи со креативна работа, да го претвориш во организираност - некоја своја, субјективно гледана организираност.

Хаос. Па лоша работа е, деструктивна, освен ако не научиш да владееш со него, па со тоа, значи со креативна работа, да го претвориш во организираност - некоја своја, субјективно гледана организираност.

Не.:)

Суштински е невозможно да јаваш бура.Единственото нешто кое во својата суета,како и секој човек со амбиција,можеш да го направиш,е да го теоретизираш и да му бараш маани кои човековата лимитирана црта на потенцијал може да ја допре.
Значи,во основа,човековиот начин на размислување е тој.Се може да се припитоми,секоја енергија е создадена за ние да ја претвориме во благодет и човекот има ултимативен капацитет најпрво да разбере и научи,за потоа да собори,преформулира и искористи.
Знам,сум пробал.:)
Циркулативниот елемент на Хаосот како дефиниционост бега од видик на луѓе кои се дрзнуваат да го дефинираат и користат(било за себеамплификација,било за себеоправдување).А со самата тенденција на материјата да кружи и да се врати кон изворот,и со самата помисла дека се работи за...хех...своеглава материја.....ние имаме проблем.
Треба да бидеме понизни кога го гледаме хаосот дури и од субјективна перспектива.

U haoticno vreme najbolje da se ponasas haoticno za da ne te izlupaat u dvizenje drugite vo haosot...ides li pravoliniski 2 pati poveke ke go jades

Не.:)

Суштински е невозможно да јаваш бура.Единственото нешто кое во својата суета,како и секој човек со амбиција,можеш да го направиш,е да го теоретизираш и да му бараш маани кои човековата лимитирана црта на потенцијал може да ја допре.
Значи,во основа,човековиот начин на размислување е тој.Се може да се припитоми,секоја енергија е создадена за ние да ја претвориме во благодет и човекот има ултимативен капацитет најпрво да разбере и научи,за потоа да собори,преформулира и искористи.
Знам,сум пробал.:)
Циркулативниот елемент на Хаосот како дефиниционост бега од видик на луѓе кои се дрзнуваат да го дефинираат и користат(било за себеамплификација,било за себеоправдување).А со самата тенденција на материјата да кружи и да се врати кон изворот,и со самата помисла дека се работи за...хех...своеглава материја.....ние имаме проблем.
Треба да бидеме понизни кога го гледаме хаосот дури и од субјективна перспектива.

Човековата природа не ни дозволува да се понижуваме на ништо бидејќи сакаме да живееме со мислата (или заблудата) дека можеме да контролираме се`и затоа јас сакам да живеам со мислата дека можам да го гледам хаосот поинаков отколку што е, тоа значи да го изобличам/намалам само со моја субјективна мисла. Па зар не е така со се` околу нас, го изобличуваме објективното, гледајќи субјективно?! Тоа изобличување/намалување у случајов ми послужува за да се утешам со заблудата дека тоа нешто е доведено во некаков ред, организираност, дека јас ја држам контролата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom