Хакиран Joomla веб сајт

• Креатор на темата Креатор на темата kiko_juve
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 август 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Здраво!
Пред некое време извршен беше напад на сајтот кој што сум го правел www.jasnadom.com.mk Кога ќе се обидам да ја отворам страната се отвора само слика и има една песна и пиши Hacked By International ForceМи го сменија и пасвордот на админот но тоа го решив и си го вратив ама никако неможам да откријам и да го отстранам овој проблем. Ве молам за помош!

Мене ми отвора панел за најавување ?

Извинете сум го стафил ОФЛАЈН сајтот.... ете сега може да видите... ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ

Извинете сум го стафил ОФЛАЈН сајтот.... ете сега може да видите... ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ
Како тоа го контролираш а ти е хакнат?
Или ти направиле измена на сајтот ? Објасни.

Контактирај ме по ПП, објасни која е намената и тематиката на сајтот. Ќе средиме проблемот бесплатно доколку сајтот не е комерцијален. Ако се работи за фирма или политички сајт, такви не средуваме.

Здраво!
Пред некое време извршен беше напад на сајтот кој што сум го правел www.jasnadom.com.mk Кога ќе се обидам да ја отворам страната се отвора само слика и има една песна и пиши Hacked By International ForceМи го сменија и пасвордот на админот но тоа го решив и си го вратив ама никако неможам да откријам и да го отстранам овој проблем. Ве молам за помош!

Едитирај го индексот на страната, или избриши го тековниот па прикачи некој нов.

Мене ми отвора панел за најавување ?
И мене исто

Еве

2fd84d7001e84569a362e1c.png

Барем привремено измени го индексот, додека го средиш.. срамота е вака. Нека биде андр констракшн. :)

мене нешто слично ми се случи на една страна, индексот ми го едитираа, ама на вордпрес. Како ги прават тие работи, и што да правам за да се заштитам?

јас на пр. видов дека тие што се потпишале дека го направиле тоа, беа од малезија, и преку .htaccess се обидов да ја блокирам страната за малезија. :)

Здраво!
Другар заштити си го сајтот за повторно да не ти го хакнат. позз
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 02:04 ---
мене нешто слично ми се случи на една страна, индексот ми го едитираа, ама на вордпрес. Како ги прават тие работи, и што да правам за да се заштитам?

јас на пр. видов дека тие што се потпишале дека го направиле тоа, беа од малезија, и преку .htaccess се обидов да ја блокирам страната за малезија. :)
Преку .htaccess неможеш ништо да направиш. Најмалку што треба да направиш,во базата да го смениш префиксот на табелата и да го исклучиш админ панелот, да не биде достапен за други освен за тебе и да направиш sef url.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom