WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Каков бродолом на Макарова :facepalm:

Не верувам дека Серена може овде до титула. По мене една од Кербер и Остапенко освојува.
Чист и е патот и сервира како стока. Во размени е тапа ама пак доволно добра за боранијава што остана. Кербер да, ама Остапенко ако не и е денот од Ѓорческа ќе изгуби.

Чист и е патот и сервира како стока. Во размени е тапа ама пак доволно добра за боранијава што остана. Кербер да, ама Остапенко ако не и е денот од Ѓорческа ќе изгуби.

Да, но ако и е денот не може од никој да изгуби, буквално е unplayable.

Да, но ако и е денот не може од никој да изгуби, буквално е unplayable.
Само од Серена :D Џабе е со оние сервиси, колку сака нека ти е денот. Серена ако е на ниво, нема шанси никој на трева.

Што се случи со Серена бе??..што туку се расправа со судијата?..па дури и супервизорот го повика и почна да липа тука нешто да објаснува "i'm not cheater,why this is always happening to me,it's not fair,you own me apology"..прв пат ваков циркуз гледам и тоа на финале на гренд слем..отров за гледање

Што се случи со Серена бе??..што туку се расправа со судијата?..па дури и супервизорот го повика и почна да липа тука нешто да објаснува "i'm not cheater,why this is always happening to me,it's not fair,you own me apology"..прв пат ваков циркуз гледам и тоа на финале на гренд слем..отров за гледање
Кога се десило тоа да вратам снимка? Пошо ме мрзеше да палам стрим за жениве?

Каков тенис Осака... Ја издоминира и со сервиси и од основна.
Иначе Серена ради "coaching" јадеше прва опомена, после на 3-2 скрши рекет (втора опомена) и следниот гем ради казната го почна со 15-0 за Осака. Па на паузата го вреѓаше Рамос и доби трета опомена, и доби казна гем, место 4-3, 5-3 за Осака.
Па супервизори повика, плачеше едно 3,4 минути пауза имаше. Али сама си е крива за се. На крај пак му се закани нешто со прст му покажуваше, нема да ме зачуди и суспензија да јаде.

Каков тенис Осака... Ја издоминира и со сервиси и од основна.
Иначе Серена ради "coaching" јадеше прва опомена, после на 3-2 скрши рекет (втора опомена) и следниот гем ради казната го почна со 15-0 за Осака. Па на паузата го вреѓаше Рамос и доби трета опомена, и доби казна гем, место 4-3, 5-3 за Осака.
Па супервизори повика, плачеше едно 3,4 минути пауза имаше. Али сама си е крива за се. На крај пак му се закани нешто со прст му покажуваше, нема да ме зачуди и суспензија да јаде.
Чист coaching али оддамна не е досуден а бајаги од тренериве даваат совети и кога треба и кога не треба....Па ништо не бидна со Вердаско кога се пожали Мареј пред некоја недела.Мурат потврдил дека е coaching,ама посочи на Тони Надал дека и он многу пати делел совети и не добил ниедна опомена Надал. :D

Срам и арам да им е на кравата дебела за крокодилските солзи и драмата шо ја крена, и на дваесетте илјади залоени и закоравени ЌејЕфСи мозоци на трибините за “домаќинлукот“ шо го покажаа. Свака чаС Осака, попонизен спортист здравје:cuc::cuc:. Нека е прв од многу во иднина..

ПС - На судија да му кажеш “U should apologize to me, u're a thief“o_Oo_O:facepalm:.. Боже ме спали и сахрани!

Последно уредено:
Типична Американка... никогаш не е ваква кога победува.

Лицемерието на крајот кога бараше публиката да не го исвиркува судијата...

Само затоа што и други прават коучинг не значи дека и ти можеш. Уште и му се закануваше, нешто у стил на никогаш повеќе нема да судиш на тениски терен.

Аууу, како ми е мило што доживеа ваков мини нервен слом, ти ебам умислената фајтерка за женски права.

Она што Серена синоќа го направи беше срамота, и мора на некој начин да биде санкционирано од ВТА. Најстрашно од се беше што успеа да и го уништи најсреќниот момент во кариерата на Осака, која патем потполно ја надигра во секој аспект на на тениската игра.

И браво за судијата, прво заслужено и стегна казна поен, потоа заслужено и стега казна гем за навредите. Ако е Серена не значи дека може да прави што сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom