Не знам луѓево што се мачат да прашуваат по агенции, кога дејана и мацуфка ги имаат сите информации. Се` знаат.
ако се однесува на мене ќе се поправам од сега :smir:уште се чудам како прво одговарат после цитират :pos2:
zip у суштина ти се на 5 мин од коузон на таа уличката кај king burger а ameriquest ти се кај пералните кај паркингот спроти holiday innДенес прошетав малку по агенцииве:
1.Narom - многу се скапи
2.Viking - ме тупеа за во Калифорнија по плажите, цените за смештај се 120 $ неделно. И имаа некои понуди за по хотели во Колорадо(вон населено место), и прашувам имате ли нешто на east soast и ми викаат како демек не препорачувале по градски гужви(и јас си викам во памет "тешко дека од вашава понуда ќе најдам втора работа")
3. Kouzon - многу се досадни со тоа национлните паркови
4. Сакав да идам и во Ameriquest и Zip ама неможев да ги најдам кај се наоѓаат:kesa:
Оуу сррр...abe vie dve znajte sto prajte muabet nekolku strani nanazad?
Јас имам уплатено на тие од Колорадо, чекам да ми потврдат, едната беше хотел другата мотел..Денес прошетав малку по агенцииве:
1.Narom - многу се скапи
2.Viking - ме тупеа за во Калифорнија по плажите, цените за смештај се 120 $ неделно. И имаа некои понуди за по хотели во Колорадо(вон населено место), и прашувам имате ли нешто на east soast и ми викаат како демек не препорачувале по градски гужви(и јас си викам во памет "тешко дека од вашава понуда ќе најдам втора работа")
3. Kouzon - многу се досадни со тоа национлните паркови
4. Сакав да идам и во Ameriquest и Zip ама неможев да ги најдам кај се наоѓаат:kesa:
Немој да ми речеш за Лејк Сити?:nesvest:Јас имам уплатено на тие од Колорадо, чекам да ми потврдат, едната беше хотел другата мотел..
па провери по американските форуми или незнам на google провери ја економоијата и види дали е така дали можеш да најдеш лесно втора работа и колкави се трошоците за живот и слично...Бев во AmeriQuest и дечкото ми препорачуваше да сум одел NorthDakota затоа што таму се заработувало просек по 10.00 долари на саат и била минимална киријата, а после тоа вика дека можеш комотно да си ја шеташ америка и пак да ти останат пари, а и шансите за втора работа биле огромни(ова ми е сумливо). Пример ми даде за McDonalds дека давале 9.25 долари, а во останатите држави 7.75
Vidi.. North Dakota ima nafta bogata e.. ali za vtora neznam bas nema mn restorani ili hoteli... gledaj si .. jas ispitav po eden amerikanski forum postaviv tema.. pa mi odgovorija deka nema restorani taka bas... ama moze ke najdes nestoБев во AmeriQuest и дечкото ми препорачуваше да сум одел NorthDakota затоа што таму се заработувало просек по 10.00 долари на саат и била минимална киријата, а после тоа вика дека можеш комотно да си ја шеташ америка и пак да ти останат пари, а и шансите за втора работа биле огромни(ова ми е сумливо). Пример ми даде за McDonalds дека давале 9.25 долари, а во останатите држави 7.75
е како може да нема ресторани и хотели...башка зависи во кој град...Vidi.. North Dakota ima nafta bogata e.. ali za vtora neznam bas nema mn restorani ili hoteli... gledaj si .. jas ispitav po eden amerikanski forum postaviv tema.. pa mi odgovorija deka nema restorani taka bas... ama moze ke najdes nesto
Дејана, погоре гледав беше нагласено дека се знаеш... финое како може да нема ресторани и хотели...башка зависи во кој град...
кај јадат тие луѓе башка ако викаш дека е богата и има нафта луѓето би требало да имаат пари сигурно не седат само дома и не излагаат никаде пошто нема кај да идат....
сигурно е така како што кажуваш во некое место ама нема шанса низ цела држава да е така...па сигурно и на Аљаска постојат ресторани и хотели а не па во било која друга држава во САД..
Јас немам никаква информација за Дакота ама дека нема ресторани не верувам...