Work and travel USA

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
уште се чудам како прво одговарат после цитират :pos2:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Не знам луѓево што се мачат да прашуваат по агенции, кога дејана и мацуфка ги имаат сите информации. Се` знаат. :)

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
ние си збориме за себе....никој немора нас да не слуша секој може да си прави што смета дека е правилно...едноставно дискутираме за нашето мислење...
ако ви сметаме нема повеќе да пишуваме
Не знам луѓево што се мачат да прашуваат по агенции, кога дејана и мацуфка ги имаат сите информации. Се` знаат. :)

--- надополнето ---

уште се чудам како прво одговарат после цитират :pos2:
ако се однесува на мене ќе се поправам од сега :smir:

C

cige

Гостин
Денес прошетав малку по агенцииве:
1.Narom - многу се скапи
2.Viking - ме тупеа за во Калифорнија по плажите, цените за смештај се 120 $ неделно. И имаа некои понуди за по хотели во Колорадо(вон населено место), и прашувам имате ли нешто на east soast и ми викаат како демек не препорачувале по градски гужви(и јас си викам во памет "тешко дека од вашава понуда ќе најдам втора работа")
3. Kouzon - многу се досадни со тоа национлните паркови
4. Сакав да идам и во Ameriquest и Zip ама неможев да ги најдам кај се наоѓаат:kesa:

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
1.Narom - многу се скапи
2.Viking - ме тупеа за во Калифорнија по плажите, цените за смештај се 120 $ неделно. И имаа некои понуди за по хотели во Колорадо(вон населено место), и прашувам имате ли нешто на east soast и ми викаат како демек не препорачувале по градски гужви(и јас си викам во памет "тешко дека од вашава понуда ќе најдам втора работа")
4. Сакав да идам и во Ameriquest и Zip ама неможев да ги најдам кај се наоѓаат:kesa:
zip у суштина ти се на 5 мин од коузон на таа уличката кај king burger а ameriquest ти се кај пералните кај паркингот спроти holiday inn

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
1.Narom - многу се скапи
Јас имам уплатено на тие од Колорадо, чекам да ми потврдат, едната беше хотел другата мотел..

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
ne ne, so ke pravam tamu, to ti e mesto so 20 ziteli heh.
Vo Estes park imam uplateno ama uste ne mi e potvrdeno, toa e blizu do Denver 90 km e distancata.. turisticko mesto e, sezonsko, nacionalniot park Rockie mountains..

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
СРЕЌНА НОВА ГОДИНА!!!!:) :xmas1::xmas1::xmas1:
Да ви се исполнат желбите на сите посебно онаа да заминете годинава на Work and Travel:)

Се гледаме во USA
:back:

C

cige

Гостин
Бев во AmeriQuest и дечкото ми препорачуваше да сум одел NorthDakota затоа што таму се заработувало просек по 10.00 долари на саат и била минимална киријата, а после тоа вика дека можеш комотно да си ја шеташ америка и пак да ти останат пари, а и шансите за втора работа биле огромни(ова ми е сумливо). Пример ми даде за McDonalds дека давале 9.25 долари, а во останатите држави 7.75

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
Бев во AmeriQuest и дечкото ми препорачуваше да сум одел NorthDakota затоа што таму се заработувало просек по 10.00 долари на саат и била минимална киријата, а после тоа вика дека можеш комотно да си ја шеташ америка и пак да ти останат пари, а и шансите за втора работа биле огромни(ова ми е сумливо). Пример ми даде за McDonalds дека давале 9.25 долари, а во останатите држави 7.75
па провери по американските форуми или незнам на google провери ја економоијата и види дали е така дали можеш да најдеш лесно втора работа и колкави се трошоците за живот и слично...

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
Vidi.. North Dakota ima nafta bogata e.. ali za vtora neznam bas nema mn restorani ili hoteli... gledaj si .. jas ispitav po eden amerikanski forum postaviv tema.. pa mi odgovorija deka nema restorani taka bas... ama moze ke najdes nesto

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
Vidi.. North Dakota ima nafta bogata e.. ali za vtora neznam bas nema mn restorani ili hoteli... gledaj si .. jas ispitav po eden amerikanski forum postaviv tema.. pa mi odgovorija deka nema restorani taka bas... ama moze ke najdes nesto
е како може да нема ресторани и хотели...башка зависи во кој град...
кај јадат тие луѓе башка ако викаш дека е богата и има нафта луѓето би требало да имаат пари сигурно не седат само дома и не излагаат никаде пошто нема кај да идат....
сигурно е така како што кажуваш во некое место ама нема шанса низ цела држава да е така...па сигурно и на Аљаска постојат ресторани и хотели а не па во било која друга држава во САД..

Јас немам никаква информација за Дакота ама дека нема ресторани не верувам...

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
е како може да нема ресторани и хотели...башка зависи во кој град...
кај јадат тие луѓе башка ако викаш дека е богата и има нафта луѓето би требало да имаат пари сигурно не седат само дома и не излагаат никаде пошто нема кај да идат....
сигурно е така како што кажуваш во некое место ама нема шанса низ цела држава да е така...па сигурно и на Аљаска постојат ресторани и хотели а не па во било која друга држава во САД..

Јас немам никаква информација за Дакота ама дека нема ресторани не верувам...
Дејана, погоре гледав беше нагласено дека се знаеш... фино
се надевам дека ќе ти послужи и таму твојата знајовитост и способности...
иначе разгледај баш види.. Дакота не е туристичкместо само за информација..

и ако има ресторани нешто хотели сигурно си има вработено работници шо работат редовно.. поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom