Kolku svetski vojni znae historijata, i koj gi povikual niv? Sekoj den mozhe da razgoravarame jas i ti i ke najdeme alibi. Nitu eden prav musliman nema da go ovredi Jesus (Isa). Toj kako drugite e pratenik od strana na Bog.
Ne sum zadolzhen da zboruvam za religija, bidejki i ne sakam, i smetam deka e mnogu licna i duhovno.
Samo sakam da mi kazhash toa shto te prashuvav za svetskite vojni, osobeno vtorata
Да, нема да го овреди Исус, ама во Куранот ваш е изменето тоа што му се случило на Исус и Мухамед најпедофилниот си создал своја верзија на Исус во Куранот, а не што вистински бил, е и ќе биде Исус, следбениците на Исус тоа што го пишувале за Исус и живееле заедно со него нема врска со тоа што ви е прераскажано во Куранот.
Не спомнав светски војни, спомнав како тоа Куранот ве повикува вас Муслите на света војна, се ви е добро познато тебе/вас и како треба да ги третирате тие што не се муслимани. Нема засекогаш да ве остава Америка да и лижете гз, уживај, од сите страни Албанците се опколени од Православни - Срби, Македонци, Грци, Црно Горци... Би ви препорачал да не се силите многу, ќе се свртат картите наскоро.
И во право си, Ислам-от не заслужува да биде дискутиран, и уште еднаш, Исус не е пратеник од бог, тој е БОГ, во човечка форма, тоа што ве учат е тотално погрешно и невалидно за Исус, особено со фактот дека е напишано 650 години после Исус од човек кој ни бил, ниту слушнал ниту живеел со Исус. Другото што го пишувал Мухамед најпедофилниот си е ваше од култот и тоа од вас зависи дали го применувате или не, ама за Исус нема што да кажувате вие бидеќи не го прифаќате Животот и делото на Исус Христос за такво вистинско какво што било, така да џабе е се што мислите дека го "поштовате".
John 8:58-59
Verily, verily, I say unto you, Before Abraham was, I am.
Matthew 10:40
Anyone who welcomes you welcomes me, and anyone who welcomes me welcomes the one who sent me.
Matthew 11:27
All things have been committed to me by my Father. No one knows the Son except the Father, and no one knows the Father except the Son and those to whom the Son chooses to reveal him.
John 14:9
Have I been with you so long, and you still do not know me, Philip? Whoever has seen me has seen the Father. How can you say, ‘Show us the Father’
И еве што вели заветот за погрешни пророци после Исус:
Matthew 7:15-23
Beware of false prophets, who come to you in sheep's clothing, but inwardly they are ravenous wolves.