Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.427
Поени од реакции
17.749
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.747
Поени од реакции
39.622
A shto bi rekoll ti za ubiecot na poveke od 20 luge vo new zeeland 2020 godina.. i toa so recording live.. vo ime na hristiansvoto ? Shto ze pravish obicen kloshar, kaj shto individuallnite kriminalli go stavish vo edna druga nasoka ?

Za mene licno ni ovie ni toj nemaat ni R od religija..
Ти честитам, најде еден пример за христијаните да го споредиш со стотици илјади кај муслињата. Од тој настан во 2020та имате убиено, заклано и силувано повеќе Христијани од колку можеш да замислиш. Клошар.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.731
Транс „жени“ ќе ловеле мажи заради тестиси, во новата хорор (и наводно многу геј) серија на транс „жената“ Лили Вачовски.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
833
Поени од реакции
1.215
A shto bi rekoll ti za ubiecot na poveke od 20 luge vo new zeeland 2020 godina.. i toa so recording live.. vo ime na hristiansvoto ? Shto ze pravish obicen kloshar, kaj shto individuallnite kriminalli go stavish vo edna druga nasoka ?

Za mene licno ni ovie ni toj nemaat ni R od religija..
Реткост е вакви работи да прават Христијани, за разлика од Муслите, Ќаурите како што не викате, имаме морали и вредности кои се добри, вие припаѓате во религија која ве повикува на света војна, и поробување на сите немуслимани и ставање Jizja на тие што не веруваат во тоа сатанскиот култ, неможеш засекогаш да го браниш Исламот, интернетот веќе одамна ве уништи како култ.

Не сакам да постирам други работи од Куранот И Хадит-от ваш, какви се глупости има, ама најјакото, Мухамед најпедофилниот (police be upon him) кога ја легна Аише на 9 години вкревет дури тој имаше 53-4 години (сеуште играла со кукли). Абе Мусли да се родев, само малце да ми работеше мозокот и да можев да сврзам 2 и 2 ќе знаев дека во сатански култ сум се родил. Секаде во Истокот на муслиманите не им е убаво, ама во Европа се најголеми патриоти.
Мрш ви ебам племе расипано.

Како што реков, Исус си го дадовте за ѓавол, во буквална смисла. Пичкарски гени носиш во себе, пра дедовците си го продале газот на Османлиите и го отфрлиле најсветото битие. И атеист да е некој, знае дека Христијанството има подобри морални вредности од Ислам.
1729585305532.png

Член од
8 август 2013
Мислења
1.237
Поени од реакции
1.802
Реткост е вакви работи да прават Христијани, за разлика од Муслите, Ќаурите како што не викате, имаме морали и вредности кои се добри, вие припаѓате во религија која ве повикува на света војна
Прегледај го приврзокот 432920
Kolku svetski vojni znae historijata, i koj gi povikual niv? Sekoj den mozhe da razgoravarame jas i ti i ke najdeme alibi. Nitu eden prav musliman nema da go ovredi Jesus (Isa). Toj kako drugite e pratenik od strana na Bog.

Ne sum zadolzhen da zboruvam za religija, bidejki i ne sakam, i smetam deka e mnogu licna i duhovno.

Samo sakam da mi kazhash toa shto te prashuvav za svetskite vojni, osobeno vtorata ;)

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
833
Поени од реакции
1.215
Kolku svetski vojni znae historijata, i koj gi povikual niv? Sekoj den mozhe da razgoravarame jas i ti i ke najdeme alibi. Nitu eden prav musliman nema da go ovredi Jesus (Isa). Toj kako drugite e pratenik od strana na Bog.

Ne sum zadolzhen da zboruvam za religija, bidejki i ne sakam, i smetam deka e mnogu licna i duhovno.

Samo sakam da mi kazhash toa shto te prashuvav za svetskite vojni, osobeno vtorata ;)
Да, нема да го овреди Исус, ама во Куранот ваш е изменето тоа што му се случило на Исус и Мухамед најпедофилниот си создал своја верзија на Исус во Куранот, а не што вистински бил, е и ќе биде Исус, следбениците на Исус тоа што го пишувале за Исус и живееле заедно со него нема врска со тоа што ви е прераскажано во Куранот.

Не спомнав светски војни, спомнав како тоа Куранот ве повикува вас Муслите на света војна, се ви е добро познато тебе/вас и како треба да ги третирате тие што не се муслимани. Нема засекогаш да ве остава Америка да и лижете гз, уживај, од сите страни Албанците се опколени од Православни - Срби, Македонци, Грци, Црно Горци... Би ви препорачал да не се силите многу, ќе се свртат картите наскоро.

И во право си, Ислам-от не заслужува да биде дискутиран, и уште еднаш, Исус не е пратеник од бог, тој е БОГ, во човечка форма, тоа што ве учат е тотално погрешно и невалидно за Исус, особено со фактот дека е напишано 650 години после Исус од човек кој ни бил, ниту слушнал ниту живеел со Исус. Другото што го пишувал Мухамед најпедофилниот си е ваше од култот и тоа од вас зависи дали го применувате или не, ама за Исус нема што да кажувате вие бидеќи не го прифаќате Животот и делото на Исус Христос за такво вистинско какво што било, така да џабе е се што мислите дека го "поштовате".

John 8:58-59
Verily, verily, I say unto you, Before Abraham was, I am.

Matthew 10:40
Anyone who welcomes you welcomes me, and anyone who welcomes me welcomes the one who sent me.

Matthew 11:27
All things have been committed to me by my Father. No one knows the Son except the Father, and no one knows the Father except the Son and those to whom the Son chooses to reveal him.

John 14:9
Have I been with you so long, and you still do not know me, Philip? Whoever has seen me has seen the Father. How can you say, ‘Show us the Father’

И еве што вели заветот за погрешни пророци после Исус:
Matthew 7:15-23 Beware of false prophets, who come to you in sheep's clothing, but inwardly they are ravenous wolves.

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.237
Поени од реакции
1.802
Ne si zadolzhen za ova. Imash mnogu omraza vo sebe za da mozhesh za religija da zborish.

Samo edno, vo samiot fakt deka ni edna svetska vojna ne e pocnata od tie shto ti kazhuash deka se viknati da go pocnat, kazhuva deka ne si zadolzhen da zboruvash, bidejki ne veruem deka razbirash za ovie raboti.

• Хаха
Reactions: A__
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.699
Поени од реакции
36.527
Ne si zadolzhen za ova. Imash mnogu omraza vo sebe za da mozhesh za religija da zborish.

Samo edno, vo samiot fakt deka ni edna svetska vojna ne e pocnata od tie shto ti kazhuash deka se viknati da go pocnat, kazhuva deka ne si zadolzhen da zboruvash, bidejki ne veruem deka razbirash za ovie raboti.
Погрешно го употребуваш зборот задолжен. Не знам што сакаш да кажеш со речениците, веројатно на компетентен мислиш. Вака нема смисла ништо од тоа што го напиша погоре.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.237
Поени од реакции
1.802
Погрешно го употребуваш зборот задолжен. Не знам што сакаш да кажеш со речениците, веројатно на компетентен мислиш. Вака нема смисла ништо од тоа што го напиша погоре.
Da, kompetenten sum sakal.. mislev deka zadolzhen e neshto slicno. Falla.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
833
Поени од реакции
1.215

Едно е да имаш омраза, друго е да размислуваш рационално со тоа што е прикажано пред тебе и да не им овозможуваш моќ/сила да те надвладее таков сатанистички култ. Јас не те мразам тебе, ниту тие што се муслимани како поединци, култот го мразам. Тебе ни те знам, ни те познавам.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.237
Поени од реакции
1.802
Едно е да имаш омраза, друго е да размислуваш рационално со тоа што е прикажано пред тебе и да не им овозможуваш моќ/сила да те надвладее таков сатанистички култ. Јас не те мразам тебе, ниту тие што се муслимани како поединци, култот го мразам. Тебе ни те знам, ни те познавам.
Jas smetam deka Knigite od Bozhe, ne se komentirat na nacinot kako shto ti si pishuel.
Mnogu e jasno, gledaj koj pocnal svetski vojni, i koj ushte do den denes pocnuva.

Ili tie shto pocnuvat vojni nosat druga religija vo Secret, shto jas i ti ushte ne go znaeme :)

Kajgana Shop

На врв Bottom